Main menu

header

de Dana Purgaru

Votcă împotriva transpiraţiei, bandă adezivă contra negilor, muşcatul unui creion în caz de dureri de cap, SMS pentru renunţarea la fumat... Iată doar câteva dintre cele mai ciudate, dar eficace remedii ce vă pot veni oricând în ajutor.

Apa de gură vindecă ciuperca de la unghii
Dacă vă înmuiaţi tălpile în apă de gură timp de 20 de minute, de două ori pe zi, veţi avea surpriza plăcută să observaţi că veţi scăpa de ciuperca de la unghii. Acest lucru se întâmplă deoarece majoritatea produselor de acest tip conţin antiseptic şi dezinfectant. De asemenea, apa de gură vă va scăpa şi de bătături (faceţi baie la picioare de trei ori pe zi), dar şi de mătreaţă.

Iaurtul elimină mirosul neplăcut al gurii
Studiile au arătat că bacteriile vii din iaurtul fără zahăr şi fără arome pot îndepărta bacteriile din gură ce cauzează mirosul neplăcut. Astfel, nu trebuie decât să mâncaţi puţin iaurt simplu şi veţi observa că scăpaţi de halenă.

Ulei de măsline contra eczemelor
Bogat în vitamina E, uleiul de măsline este un excelent „aliment” pentru piele, pe care o hrăneşte şi o catifelează. Aplicaţi un sortiment extravirgin după ce faceţi duş, înainte de a vă şterge cu prosopul, şi masaţi bine peste tot. Chiar dacă nu aveţi eczeme, acest remediu vă va face pielea mai frumoasă şi sănătoasă.

Zahărul opreşte sughiţul
Sughiţul este o reacţie extrem de enervantă a organismului, care, uneori, durează minute bune. Imediat ce apar primele simptome luaţi o linguriţă cu zahăr. Ţineţi puţin pe limbă şi apoi înghiţiţi uşor. Experţii sunt de părere că dulceaţa bruscă de pe limbă acţionează asupra terminaţiilor nervoase şi opresc în maximum un minut spasmele sughiţului.

Scăpaţi de stres mestecând gumă
A mesteca gumă cu aromă de mentă sau de scorţişoară se pare că este un leac neaşteptat împotriva stărilor de stres. Acest obicei creşte concentrarea şi reduce oboseala şi stresul cu până la 20%. În timpul studiilor efectuate în acest sens, subiecţii au fost cu 25% mai puţin frustraţi şi cu 30% mai alerţi după ce au mestecat gumă. În plus, persoanele care au mestecat gumă în timp ce şofau au fost de părere că drumul li s-a părut cu 30% mai scurt decât de obicei.

Banda adezivă vine de hac negilor
Uneori nu este nevoie ca pentru îndepărtarea negilor să se apeleze la diverse metode dureroase sau neplăcute cum ar fi crioterapia, laserterapia, terapia cu acid sau cu căldură puternică. Încercaţi ceva simplu şi neobişnuit cum ar fi să lipiţi bandă adezivă pe negi şi s-o lăsaţi timp de o săptămână. Spălaţi apoi zona şi folosiţi o piatră ponce ca să curăţaţi bine. Apoi repetaţi. Remediul are cam 85% şanse de reuşită.

Votca „parfumează” tălpile
Un alt remediu ciudat pentru picioare, de data aceasta împotriva mirosului neplăcut, este votca. Înmuiaţi o cârpă în această licoare şi ştergeţi-vă talpa şi între degete. Alcoolul va distruge mirosul cauzat de fungi şi bacterii şi va usca pielea (mediul uscat nu este propice pentru dezvoltarea organismelor care cauzează problema).

Lămâi şi măsline contra răului de mare
A mesteca măsline şi lămâie este un excelent remediu împotriva răului de mare. Condiţia este ca această problemă să fie atacată de la primele semne de greaţă. Ambele leacuri conţin tanini, care, în acest caz, sunt binefăcători.

Roşii versus acnee
Roşiile sunt pline cu vitaminele A şi C, antioxidanţi şi acizi, astfel că pot fi folosite împotriva multor afecţiuni minore ale pielii, printre care se numără şi coşurile. Zdrobiţi bine o roşie coaptă, ungeţi faţa cu pasta din pulpă şi lăsaţi-o aşa o oră. Spălaţi apoi bine şi uscaţi. Nu aplicaţi cremă. Repetaţi o dată pe săptămână şi veţi scăpa de acnee.

SMS-urile vă ajută să vă lăsaţi de fumat
Dacă vreţi să creşteţi şansele de a renunţa la fumat încercaţi şi remediul cu... SMS-uri. Un studiu realizat în Noua Zeelandă a comparat rezultatele obţinute de două grupuri de oameni care intenţionau să se lase de fumat. Cei care făceau parte din primul grup îşi trimiteau zilnic mesaje pe telefonul mobil în care îşi scriau diverse trucuri pentru a face faţă tentaţiei, diverse cuvinte de încurajare sau cât de greu le este să nu fumeze. Cei din al doilea grup nu au folosit deloc SMS-urile. Ulterior s-a descoperit că cei care se ajutau de mesaje au avut de două ori mai multe rezultate pozitive.

Durerea de spate trece cu... muzică
Un studiu realizat în cadrul unei clinici din Cleveland, SUA, a scos la iveală faptul că cei care sufereau de dureri în zona lombară şi ascultau muzică timp de o oră în fiecare zi au simţit ameliorări cu aproximativ 20% după doar o săptămână. Acest rezultat poate fi explicat fie prin faptul că melodiile preferate îi fac pe ascultători să uite de durere, fie prin acela că induce o relaxare musculară.

Sexul înlătură orice tensiune
O activitate sexuală regulată poate duce la prevenirea multor probleme de sănătate care sunt determinate de încordare, stres şi tensiune nervoasă şi creşte productivitatea la locul de muncă, dar şi în timpul liber. Oricât de indecent şi de lipsit de eleganţă ar părea, oamenii de ştiinţă sunt de părere că, în lipsa unui partener sexual stabil, masturbarea este chiar indicată, pentru a preîntâmpina cele aproximativ 90% dintre afecţiunile apărute din cauza stresului, printre care se numără bolile cardiovasculare, problemele cervicale şi chiar cancerul de prostată.

Vă doare capul? Ţineţi în gură un creion!
Tensiunea din cap şi durerile uneori atroce pot avea o cauză neaşteptată: încleştarea inconştientă a maxilarelor. Luaţi un creion curat şi ţineţi-l între dinţi, fără să strângeţi. Concentraţi-vă pe relaxarea musculaturii faciale, şi durerea de cap ar trebui să se estompeze în 20 de minute.

Prin înjurături puteţi alunga suferinţele
Înjurăturile pot creşte toleranţa la disconfort, după cum au arătat mai multe cercetări realizate în Marea Britanie. În urma unui experiment, s-a constatat că persoanele care au rostit astfel de cuvinte au reuşit să ţină mâinile cu 35% mai mult într-un vas cu apă rece ca gheaţa faţă de cele care nu au înjurat. Explicaţia stă în faptul că un astfel de comportament poate declanşa mai multe reacţii fizice şi hormonale care reduc nivelul unei dureri.