Main menu

header

de Dana Purgaru

Dacă vă simţiţi epuizaţi, acest lucru se citeşte în ochi şi în jurul acestora. Pe lângă odihnă, este recomandat să acordaţi puţină atenţie aspectului ochilor şi tenului, folosind ingrediente la îndemână, cu efecte miraculoase.

Puneţi comprese cu pliculeţe cu ceai
Pentru ochii umflaţi de oboseală şi aşa-numitele pungi de sub ochi, tăiaţi câteva felii de castravete şi puneţi-le pe ochi. Staţi întinşi pe pat 15 minute şi lăsaţi elementele nutritive să acţioneze asupra pielii sensibile. Puteţi face acest lucru şi cu pliculeţe cu ceai folosite - în special cu cele de muşeţel şi de ceai verde - şi cu felii de cartofi.

Hidrataţi-vă intens
Foarte important este să vă hidrataţi suficient. Beţi des apă şi consumaţi sucuri proaspete de fructe şi legume. Reduceţi consumul de cafea şi renunţaţi la băuturi alcoolice şi fumat. Mâncaţi alimente bogate în vitamine - în special vitamina C -, odihniţi-vă mai mult şi evitaţi să staţi în lumină artificială, care oboseşte. Hidrataţi pielea din jurul ochilor cu ulei de jojoba, de susan, de măsline extravirgin, de migdale sau cu vitamina K la fiolă.

Pont! Dacă folosiţi anticearcăn, acesta trebuie să fie cât mai apropiat de nuanţa tenului. Unul mai deschis va accentua cearcănele.