Main menu

header

503 18 1de Raluca Grințescu

Oul este un element extrem de util în afară de bucătărie atât pentru uz casnic, cât şi pentru regimul de îngrijire a frumuseţii. Fie că doriţi să vă faceţi un tratament facial sau o cafea, trebuie să luaţi în considerare aceste 16 utilizări neobişnuite pentru ouă atunci când sunteţi în căutarea de a păstra în casă soluţii rapide, uşoare şi ieftine.

Şampon

Ouăle sunt bogate în proteine şi, prin urmare, constituie un tratament bun pentru păr. Bateţi un ou şi apoi rulaţi-l prin păr cu degetele, masându-vă scalpul. Gălbenuşul va trata părul deteriorat, hidratându-l, în timp ce albușul va curăța părul şi îl va proteja de praf. Odată aplicat oul pe păr, se limpezește apoi cu multă apă caldă.

Tratament facial cu albuş

Separaţi albușul de gălbenuş. Bateţi albușul până când devine spumos, iar apoi cu mâinile aplicaţi un strat pe faţă şi pe gât. Albușul strânge pielea şi reduce aspectul liniilor fine şi al ridurilor. Spuma se lasă pe faţă timp de 15-20 de minute, după care se limpezește cu apă călduţă.

Mască facială cu gălbenuş

Separaţi gălbenuşul de albuş. Bateţi gălbenuşul până când este omogen. Folosiţi-vă de mâini pentru a aplica un strat pe faţă şi pe gât. Grăsimea din gălbenuş hidratează pielea uscată. Aşteptaţi 20 de minute înainte de a clăti cu apă caldă.

Îngrăşământ

Cojile de ouă conţin destul de mult calciu, care ajută plantele să crească. Pisaţi cojile de ouă şi adăugaţi-le în pământul florilor pentru a le ajuta să crească.

Arte şi meserii

503 18 2Faceţi o gaură cu un ac într-un capăt al unui ou şi lăsaţi conţinutul să se scurgă încet. Decorați coaja de ou pe placul dumneavoastră şi admirați ornamentul realizat, reprezentând, de asemenea, o artă şi o meserie creativă pentru copii.

Cuburi de gheaţă

Ați făcut o petrecere şi ați alergat afară pentru a căuta pungi pentru gheaţă? Aveți acum soluţia salvatoare. Folosiți un cofraj în loc de pungile de gheaţă. Dimensiunea este similară şi rezultatul va fi unul surprinzător.

Pictură comestibilă

Separaţi albușul de gălbenuş şi amestecaţi-l cu o lingură cu apă şi colorant alimentar, la alegere. Ornaţi produsele de patiserie sau orice pregătiţi în casă pentru a crea un decor comestibil şi creativ.

Strecurătoare

Lăsaţi cojile de ou zdrobite în sita de la chiuvetă, şi acestea vă vor ajuta să despărţiţi resturile care rezultă din spălarea vaselor şi implicit înfundarea canalizării.

Pansament septic

Aplicaţi un strat subţire de albuş peste o rană. Albușul se va usca, creând un strat subţire care protejează rana şi oferă nutrienţi la nivelul pielii, care vă vor ajuta să vă vindecaţi mai uşor, fără a rămâne cicatrice.

Bijuterii ca noi

Ouăle conţin sulf, care vă ajută la curăţarea tuturor bijuteriilor din casă. Fierbeţi bine unu-două ouă, apoi luaţi gălbenuşul şi puneţi-l în partea de jos a unui vas. Acoperiţi vasul cu un şerveţel. Apoi puneţi bijuteriile deasupra șervețelului. Sigilați întregul vas cu o pungă, lăsând vasul la temperatura camerei timp de două-trei zile. Rezultatul va fi unul uimitor. Bijuteriile vor fi ca noi.

Îmbunătăţirea gustului cafelei

Adăugarea cojilor de ouă zdrobite în cafeaua măcinată înainte de preparare vă poate aduce aproape de un gust incredibil de aromat, practic, o nouă cafea. Cojile de ouă elimină gustul amar al cafelei, oferindu-vă o savoare cum nu aţi mai întâlnit.

Curăță pielea

Bateţi albușul şi aplicaţi un strat subţire pe zona murdară a pielii. Frecaţi uşor porţiunea murdară. Spălaţi apoi cu apă călduţă şi veţi observa că orice pată de pe piele va fi eliminată.

Ajutor în agricultură

503 18 3Plantarea seminţelor într-o grădină ar putea fi un pic copleşitoare pentru dumneavoastră. Nu va mai fi aşa de îndată ce aveţi la îndemână un carton de ouă gol. Umpleţi golurile de carton cu îngrăşăminte şi plantaţi răsaduri în fiecare dintre ele. După ce plantele cresc dincolo de capacitatea cutiei, transferaţi-le într-o grădină mare, unde sunt acum pregătite să se dezvolte fără probleme.

Descurajarea dăunătorilor

Zdrobiţi cojile de ouă şi presăraţi-le în jurul marginilor grădinii dumneavoastră, colţurile zimţate vor ţine departe melcii şi omizile care vă pot afecta plantele. Trupurile lor moi vor fi destul de incomodate de cojile de ouă, astfel încât dăunătorii se vor feri să mai pătrundă în grădină.

Uzină de apă

Nu aruncaţi apa folosită la fiertul ouălor. În schimb, după ce s-a răcit, udaţi plantele cu ea. În apă se scurg destul de multe substanţe nutritive, atât de benefice plantelor.

Adeziv

Albuşul este un substitut foarte bun pentru adeziv (lipici). Aşadar, după cum aţi observat, oul ne oferă destul de multe întrebuinţări îndrăzneţe, multe dintre ele fiind destul de surprinzătoare.

Ouăle conţin aproape toate vitaminele esenţiale pentru organism, în afară de vitamina C. De asemenea, au toate proteinele şi mineralele de care are nevoie organismul nostru

Cele mai multe ouă vin din China, țara care produce 160 de miliarde de ouă pe an

Ştiaţi că...

... apa vă poate arăta dacă un ou încă este bun? Dacă puneți un ou într-un pahar cu apă şi se scufundă, e semn că gălbenuşul este încă greu, adică bun. Dacă oul pluteşte, e timpul să-l aruncați;

... puteți să vă dați seama dacă un ou este fiert dacă îl învârtiți? Dacă nu se învârte, înseamnă că albușul este încă lichid şi că mai trebuie să-l lăsați la fiert;

... ouăle sunt un remediu excelent antimahmureală? Asta datorită conţinutului bogat în cisteină, substanţă care ajută la descompunerea compusului chimic numit acetaldehidă, ce cauzează mahmureala. Ouăle ajută şi la eliminarea toxinelor lăsate în urmă de alcool;

... o găină face între 250 şi 279 de ouă pe an?

... ouăle sunt o sursă bună de vitamina D?

... ouăle au foarte mulţi pori - până la 17.000 de pori mici - care absorb orice miros din frigider? Tocmai de aceea, este recomandat să le ţineți în cutii de carton.