Main menu

header

de Oana Toma

Mașina de spălat a devenit un real adjuvant în gospodărie. Însă, există cazuri când, din neatenție sau necunoștință de cauză, aceasta ajunge să deterioreze țesăturile. Pentru a evita incidentele, este bine să țineți cont de câteva aspecte.

Asigurați-vă că ați pus rufele corect

Înainte de a introduce rufele în mașina de spălat, aveți grijă să goliți buzunarele. În cazul hainelor prevăzute cu fermoar, nu uitați să le trageți fermoarul, deoarece în acest fel eliminați riscul de a agăța ale țesături. Folosiți pungi speciale pentru obiectele mici sau delicate. Veți pierde mai puțin timp în sortarea lor, iar în cazul sutienelor scăpați de grija ca structura metalică să iasă și să deterioreze cuva mașinii de spălat.

Întoarceți îmbrăcămintea pe dos

Unul dintre cel mai eficiente trucuri constă în spălarea hainelor după ce au fost întoarse în prealabil pe dos. Ţesăturile sunt protejate, iar culorile se vor păstra mai mult timp. Respectați și instrucțiunile care sunt trecute pe etichete.

Nu umpleți la maximum

Dacă veți supraîncărca mașina de spălat, s-ar putea ca la finalul ciclului de spălare să descoperiți că hainele sunt la fel de murdare ca la început. Dacă este sufocată cu rufe, aceasta va depozita murdăria scoasă din unele țesături pe altele.

Adjuvantul detergentului lichid

Dacă folosiți detergent lichid, adăugați puțin bicarbonat de sodiu, deoarece va regla pH-ul apei, mărind eficiența de spălare a acestuia. De asemenea, bicarbonatul de sodiu elimină mirosurile neplăcute, lăsând hainele mult mai curate.

Scoateți-le imediat după terminarea ciclului

După ce mașina a terminat de spălat este bine să scoateți hainele și să le puneți la uscat pentru a evita apariția cutelor și a mirosurilor neplăcute. Mirosul de detergent sau de balsam începe să dispară dacă țesăturile stau mai mult timp după spălare în interiorul cuvei.

Ușa trebuie să rămână deschisă

Tot pentru ca hainele să aibă de fiecare dată un miros proaspăt, este recomandat să lăsați ușa mașinii de spălat deschisă după ce o folosiți. În acest fel, umezeala din interiorul cuvei se va evapora, iar mirosurile neplăcute nu-și vor face apariția.

Sfat! Sortați hainele în funcție de culori înainte de spălare.