Main menu

header

593 19 1de Carmen Ciripoiu

Mărgele prețioase primite în dar de la bunica, rochițe din mătase, obiecte din piele întoarsă, toate trebuie la un moment dat curățate corect. Ca și multe alte lucruri din casă. Secretele bine păstrate ale gospodinelor fac minuni și în acest caz...

Mătasea redevine strălucitoare cu oțet

Când încălțămintea de piele întoarsă s-a murdărit, soluția este una singură: guma de șters. Se alege o gumă albă, ca să nu lase niciun fel de pete, se curăță bine zona, apoi încălțămintea poate fi spălată delicat, la mână. La rândul său, oțetul este cel mai bun prieten al mătăsii. Pentru a reda strălucirea de altădată a rochiilor se amestecă două părți de apă cu o parte oțet, se introduc obiectele de îmbrăcăminte, apoi se clătește totul cu apă minerală pentru a alunga mirosul înțepător. Nici lucrurile din piele ecologică nu sunt uitate. Cum redevin strălucitoare? Cu ajutorul uleiului de măsline cu care acestea sunt curățate delicat. Produsul va arăta ca nou!

Mărgelele vechi îşi recapătă aspectul dacă sunt șterse cu vodcă

Toate doamnele adoră dantela, dar prea puține știu că singura variantă pentru ca aceasta să fie curățată fără a se strica este folosirea balsamului de păr. Se pune dantela la înmuiat într-un vas cu apă la temperatura camerei, apoi se adaugă o linguriță cu balsam de păr. Se lasă toată noaptea la înmuiat, iar dimineața se limpezește cu apă rece. În ceea ce privește mărgelele, acestea își vor recăpăta aspectul frumos dacă sunt curățate cu o dischetă demachiantă înmuiată în vodcă.

Cartoful scoate cele mai dificile pete

593 19 2Spălatul geamurilor sau al oglinzilor este o problemă cu care se confruntă orice femeie. Cum să iasă acestea impecabile fără să aibă urme? Apelând la trucurile folosite de bunici. Când vine vorba despre colțurile geamurilor, acestea se curăță cel mai bine dacă se folosesc dischete demachiante, care îndepărtează resturile de murdărie. Alcoolul are rolul de a elimina urmele de degete. Se diluează alcool în apă și se adaugă câteva picături de ulei esențial pentru a lăsa în urmă un parfum delicat. Un remediu uimitor pentru petele dificil de scos îl constituie cartoful. Se taie în felii și se freacă bine pata, se lasă să se usuce și se șterge din nou cu o soluție obținută din alcool și apă. Urmele de vopsea de pe geamuri dispar dacă se folosește bicarbonat de sodiu. Se face o soluție din 250 ml apă fierbinte și o lingură cu bicarbonat de sodiu, se înmoaie o cârpă și se freacă pata de vopsea până ce dispare.

Coca-Cola, mai eficientă ca orice soluție pentru toalete

Ordinea în casă poate deveni și distracție când vine vorba despre curățarea jaluzelelor. Cu hotărâre și curaj, se îmbracă mâna într-un ciorap vechi și se trece la treabă. Rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor. Cu siguranță există multe produse pentru curățat toaletele, dar niciunul nu e mai eficient ca vestita... Coca-Cola. O altă mare problemă cu care se confruntă orice gospodină atunci când gătește este cum să facă să strălucească grătarul aragazului. Acesta nu păstrează nicio urmă de murdărie dacă este curățat astfel: se pune grătarul într-o pungă de plastic, se adaugă trei lingurițe cu apă amoniacală și se păstrează timp de trei-patru ore. De asemenea, murdăria care se adună în șanțurile plitei electrice se îndepărtează încălzind plita, apoi presărând praf de copt. Ulterior, se șterge cu o lavetă.