Main menu

header

756 25 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Se spune că în lume sunt două categorii de oameni: cei care adoră să ofere cadouri și, în consecință, petrec zile întregi pentru a găsi darul pe care-l consideră perfect și cei care își amintesc în ultimul moment că nu trebuie să meargă cu mâna goală și atunci iau din magazine orice găsesc la repezeală. Și unii, și alții ar trebui să știe că există daruri care nu se fac niciodată. Motivul? Aduc nenorociri în viața celui care le primește.

Oglinda veche păstrează energia celor care s-au privit în ea

756 25 2Aveți de făcut un cadou unei persoane dragi? Sub nicio formă să nu alegeți o oglindă. Din cele mai vechi timpuri, bătrânii spuneau că aceasta are o putere cu adevărat magică. Mai mult decât atât, se crede că vrăjitorii pot face multe lucruri rele, folosind doar o… simplă oglindă. Cele care aduc mari probleme sunt oglinzile vechi, care, spune tradiția, păstrează energia celor care s-au privit odinioară în ele. În aceste condiții, se crede că suprafața oglinzii poate să absoarbă toată energia negativă, pe care să o preia noul posesor. Și tot despre energie e vorba și dacă vreți să dați cuiva o păpușă din porțelan. De ce? Se crede că acestea sunt realizate după prototipul unor oameni vii, iar energia poate trăi în acest obiect drăguț.

Cuțitul prevestește mari nenorociri

Nici în ceea ce privește un cuțit nu e de glumit, pentru că, odată ce este dăruit, acesta prevestește mari nenorociri cu cel care îl va avea în dotare. Referitor la cuțit, locuitorii din America Latină spun că, dacă vreți să faceți cadou unei persoane un cuțit, veți tăia toate legăturile cu aceasta. La rândul său, ceasul duce la certuri cu cel căruia îi este dat, iar dacă iubitul îi dăruiește partenerei sale acest obiect, cei doi se vor despărți. Nu cumpărați nici la locul de muncă un ceas, pentru că nu veți mai lucra mult timp acolo. Conflicte, certuri și necazuri multe va avea și cel care va primi o furculiță sau un pumnal, pentru că acestea aduc energie negativă în casă.

Papucii de casă simbolizează moarte grabnică

Vă plac figurinele sub formă de păsări și vreți să le dăruiți și persoanelor dragi sufletului vostru? Nu faceți acest lucru, pentru că veți regreta mai târziu, întrucât se crede că pasărea care intră în casă aduce mari probleme. Dacă aveți de dăruit ceva unor persoane trecute de prima tinerețe, nu le dați mănuși, deoarece nu va mai trece mult timp și relația voastră cu destinatarul cadoului se va rupe. Nici papucii de casă nu sunt indicați, pentru că simbolizează moarte grabnică pentru cel care îi primește.

Gențile, portofelele și rucsacurile aduc probleme financiare

Sigur că o poșetă scumpă sau un portofel de firmă e greu de refuzat. Cu o singură condiție însă: cel care dăruiește acest obiect să pună în interiorul acestora un bănuț. În caz contrar, cel care primește cadourile va avea parte de multe probleme financiare. Mulți sunt cei care preferă să ofere iubitului sau iubitei un animal de companie, fie că e vorba despre o pisicuță drăgălașă, fie vreun cățel dolofan. Rețineți însă faptul că, dacă cel care primește cadoul nu va plăti un preț simbolic, patrupedul se poate îmbolnăvi și chiar poate muri.

Batistele aduc lacrimi

Doamnelor, dacă vreți să aveți o căsnicie fericită, nu cumpărați niciodată soților șosete, pentru că acestea prevestesc fie că soțul vă va fi infidel, fie că va pleca de acasă și nu se va mai întoarce niciodată. Tot tradiția spune că dacă ginerele primește ciorapi de la soacră, nu o va mai asculta niciodată. De asemenea, nu se recomandă să dăruiți sau să împrumutați vreodată batiste, pentru că sunt aducătoare de lacrimi. Și tot lacrimi amare pot aduce viitoarei posesoare și perlele. Iubitei îi plac foarte mult florile? Puteți să îi cumpărați ori de câte ori doriți, dar niciodată garoafe. Din păcate, aceste flori aduc necazuri, la fel ca și calele, care, dacă fac parte din buchetul de nuntă, prevestesc moartea unuia dintre soți. În plus, uitați de florile negre, pentru că vorbesc tot de trecerea unei persoane în neființă, dar și de cele galbene, pentru că anunță o despărțire temporară. Iar un cadou cu adevărat periculos sunt florile în număr par. Acestea se duc doar la priveghiul cuiva…

Pe cravată se pot face multe vrăji

756 25 3O carte poate fi oricând un cadou frumos. Nu și dacă îl veți face partenerului de viață, pentru că veți avea parte din acel moment doar de neînțelegeri și certuri cu acesta. Simbolul despărțirii sunt și bijuteriile de chihlimbar. Lădițe în dar? Mai gândiți-vă o dată înainte să faceți acest gest, pentru că cine o va primi își va schimba definitiv comportamentul și cu mare greutate veți mai reuși să înțelegeți ce gândește. A face cadou o cravată e un gest folosit de foarte multe persoane, care nu știu că pe acest obiect se pot face multe vrăji. În cazul în care optați pentru a dărui un lucru tricotat, nu îl dați vreunei fete necăsătorite, pentru că va fi trădată în viața sa.

Prosopul aduce cu sine boala

Din bătrâni se crede că dacă lănțișorul se rupe după ce a fost dăruit, înseamnă că relațiile dintre cei doi oameni se vor degrada în curând. Cât privește prosopul, un astfel de cadou prevestește apariția unei boli. Tot de nenorociri va avea parte și cel care primește cruciulițe. De câte ori nu ați primit un cadou pe care v-ați gândit, la un moment dat, să-l redăruiți? Ar fi bine să nu o faceți, întrucât se crede că energia primului destinatar rămâne în cadou pentru totdeauna. Niciodată, spune tradiția, nu trebuie să dați cuiva bani după ce soarele apune. Nu în ultimul rând, dacă vreți să faceți un dar seara, nu îl dați din mână, ci lăsați-l pe masă.

Nu oferiți niciodată cadouri care reamintesc despre boli, precum un inhalator, un termometru sau corset pentru coloana vertebrală

Pixul, perfect pentru conducători

Domnilor, dacă vreți ca soția să privească lumea prin ochii dumneavoastră, îi puteți dărui ochelari de soare, care au și rolul de a reduce certurile din familie. Un cadou potrivit pentru un șef este pixul. Tradiția spune că acesta va asculta mai mult de cel care îi face acest cadou. Printre cadourile care aduc armonie și noroc se numără lumânările parfumate (aprind focul iubirii), flori în ghiveci (aduc armonie). Încălţămintea nouă oferită unui bărbat înaintea unei călătorii lungi îl ajută să revină în siguranţă acasă, în timp ce vasele de lut aduse în casă nouă atrag averea. Dăruiți perne unui cuplu ca să trăiască în armonie și bunăstare, iar dacă veți oferi o față de masă, veți avea parte de o prietenie frumoasă cu cel care o primește.