Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

- O săptămână la munte cu doar 270 de lei

Simţiţi nevoia unui concediu, dar când ştiţi că preţurile la cazare, dar şi transportul vă costă o avere vă daţi seama că nu aveţi bani să plecaţi nici măcar un week-end la munte? Ei bine, vă înşelaţi. Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) au pregătit oferte avantajoase pentru toate grupele sociale, cele mai ieftine fiind de 270 de lei pentru şase nopţi de cazare la un hotel de două stele. Grăbiţi-vă însă, deoarece puteţi pleca în vacanţă la aceste tarife doar până la data de 15 mai! Există însă şi numeroase agenţii de turism care au oferte avantajoase pentru la vară, aşa că tot ce trebuie să faceţi este să ştiţi unde să căutaţi.

Preţurile promoţionale, valabile până la 15 mai
Programul „O săptămână de refacere în staţiunile balneare” ţine până la 15 mai 2011 şi este destinat menţinerii şi refacerii stării de sănătate într-un cadru adecvat, cu factori naturali de cură, cu programe pentru destindere şi cunoaştere. Oferta se adresează tuturor categoriilor sociale interesate, iar hotelierii din staţiunile balneare înţeleg să treacă peste criză oferind tarife nemodificate faţă de campaniile anterioare. Mai exact, serviciile acestui pachet sunt: şase nopţi cazare cu mic dejun, o consultaţie medicală la sosire şi două proceduri de tratament pe zi, pe baza recomandării medicale, la un tarif pentru o persoană, plus loc în cameră dublă la preţul de 270 de lei (hotel de două stele), respectiv 330 de lei (hotel de trei stele). Tarifele conţin TVA şi comision 10% pentru fiecare pachet oferit de agenţiile de turism din întreaga ţară. Dacă ne gândim că o singură noapte de cazare la un hotel vă costă peste 100 de lei în cazul în care mergeţi pe cont propriu, realizaţi că oferta este extrem de avantajoasă.

Condiţie: plata la zi a asigurărilor medicale
Un alt serviciu de care vă puteţi bucura, oferit tot de ANAT, este „Decada balneară”. Acest pachet cuprinde zece zile în staţiune, respectiv nouă nopţi de cazare cu pensiune completă pe durata sejurului, minimum şapte zile de tratament, cu câte două proceduri pe zi şi o consultaţie medicală la începutul călătoriei. Acest program costă 750 de lei de persoană (la hotelurile de trei stele) şi 650 de lei de persoană (hotel de două stele). Pentru oricare din cele două oferte, turiştii trebuie să aibă asupra lor talonul de pensie sau o adeverinţă din care să reiasă că sunt cu plata la zi a contribuţiilor pentru asigurările medicale, plus o trimitere de la medicul specialist. Ofertele se pot procura de la orice agenţie de turism din ţară, iar destinaţiile pentru minivacanţă pot fi: Amara, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Băile Herculane, Călimăneşti, Căciulata, Lacul Sărat, Brăila, Moneasa, Pucioasa, Praid, Sinaia, Slănic Prahova şi Sovata.

Reduceri de 30% pentru sejururi la mare
Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism au lansat de curând şi programul „Înscrieri timpurii de vară”, astfel încât persoanele care iubesc apa şi vor să meargă la vară la mare pot beneficia de reduceri de până la 30% dacă achiziţionează pachetele pentru sejurul estival până la 31 martie. Aşadar, dacă plănuiţi deja concediul pe litoral adresaţi-vă reprezentanţilor ANAT pentru mai multe detalii.

Unele oferte „last minute” sunt foarte avantajoase
În plus, este extrem de important să urmăriţi ofertele agenţiilor de turism şi în cazul în care doriţi o excursie în străinătate. Pentru a „vâna” un preţ bun fie cumpăraţi bilete din timp, fie optaţi pentru o ofertă „last minute” avantajoasă, dar asta înseamnă să aveţi banii strânşi şi să plătiţi totul odată. De asemenea, pentru a face economii substanţiale vă puteţi planifica vacanţa în extrasezon. De obicei, în această perioadă nu se „înghesuie” prea mulţi turişti să plece în concediu, astfel încât agenţiile sunt dispuse să lase din preţ.

Elevii şi pensionarii au 50% reducere la transport
Dacă nu sunteţi foarte pretenţioşi la cazare şi nu vreţi neapărat un hotel de patru stele, o călătorie cu avionul şi taxiul, atunci veţi ieşi mai ieftin dacă optaţi pentru o pensiune ori un hotel de două sau de trei stele, pentru deplasarea cu autocarul sau mijloacele de transport în comun şi nu mâncaţi la restaurant în fiecare zi. Nimic nu e imposibil dacă vă doriţi cu adevărat, aşa că celebra scuză cu „nu avem bani de concediu” poate să nu fie valabilă. Fie că sunteţi elevi, studenţi sau pensionari, aveţi reducere 50% la călătoria cu trenul, aşa că o fugă până la munte sau la mare, cel puţin un week-end, nu vă costă prea mult, mai ales dacă plecaţi cu sandvişurile în rucsac. În cazul celor care nu beneficiază de reducere, acestea pot pleca mai multe persoane cu o maşină şi să împartă banii de combustibil, mod în care vor ieşi mai ieftin decât cu trenul.

Târgurile de turism, adevărate comori

Pentru a prinde cele mai avantajoase oferte urmăriţi târgurile de turism unde sunt prezente multe agenţii care se bat în reduceri, aşa că aveţi de unde să alegeţi. Iată calendarul târgurilor ANAT pe 2011:
- 17-20 martie 2011 - Târgul Internaţional de Turism „Holiday Market”, la Palatul Parlamentului Bucureşti;
- 25-27 martie 2011 - „Touristica” la Cluj-Napoca, la Polus Center Mall;
- 8-10 aprilie 2011 - Salonul de Vacanţe, Timişoara;
- 15-17 aprilie - Târgul Vacanţelor, Constanţa, la Pavilionul Expoziţional;
- 12-14 mai 2011 - „Expovacanţa”, Ploieşti, la Casa de Cultură a Sindicatelor;
- 29 septembrie-2 octombrie 2011 - Târgul Internaţional de Turism „Winter Holiday”, la Palatul Parlamentului, Bucureşti.

Pont! Dacă intenţionaţi să plecaţi cu maşina în străinătate e important să vă interesaţi dinainte de regulile de circulaţie din ţările prin care veţi trece, dar şi de taxele din zonele respective, altfel veţi cheltui foarte mulţi bani pe amenzi.

De reţinut! Mai multe informaţii despre ofertele ANAT puteţi afla la numărul de telefon 021/321.19.08.