Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Salariile din ce în ce mai mici comparativ cu preţurile alimentelor şi utilităţilor v-au descurajat, astfel încât aţi renunţat la concedii? Mai aveţi însă o şansă! Sezonul estival încă nu s-a terminat, iar ofertele de ultim minut bat la uşă şi puteţi alege destinaţii de la mare, munte sau staţiuni balneoclimaterice la jumătate de preţ.

Jumătăţi de tarife, la mare, în septembrie
Dacă în plin sezon estival preţul pentru o cameră dublă la un hotel de trei stele din staţiunea Mamaia „depăşeşte” lejer 200 de lei pe noapte, în afara sezonului, acesta este mult mai mic, iar în unele oferte poate scădea chiar şi sub 100 de lei. Însă, pentru a beneficia de acest tarif trebuie să începeţi deja să vă documentaţi.
Urmând modelul programelor derulate de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), la începutul sezonului estival, respectiv „O săptămână la mare” şi „Litoralul pentru toţi”, hotelierii au redus foarte mult preţurile şi pentru sfârşitul de sezon şi începutul de extrasezon. Astfel, potrivit www.litoralulromanesc.ro, la un hotel de trei stele, din Mamaia, preţul pentru un sejur de şapte nopţi, două persoane, de pe 18 iulie până pe 22 august, este de 1.999 de lei, însă după această dată puteţi beneficia de un preţ mult mai mic, care variază între 1.099 şi 1.835 de lei, deci aproape la jumătate faţă de preţul iniţial. Şi, cu puţin noroc, puteţi prinde vreme bună şi la începutul lunii septembrie, astfel încât vă puteţi bucura încă de mare.
Tot în Mamaia, preţul pentru un sejur de şapte nopţi, două persoane, la un hotel de două stele, coboară de la 1.182 de lei, cât e până la jumătatea lui august, până la 576 de lei - la începutul lunii septembrie. Multe hoteluri practică aceste preţuri prin programul „Litoralul pentru toţi”, oferind la şase nopţi de cazare încă una gratis.
Dacă vă orientaţi către celelalte staţiuni de pe litoral, e bine să ştiţi că în Venus, de exemplu, veţi găsi cazare mai ieftin. Potrivit http://sejur.besttourism.ro/Romania, la un hotel de două stele, un sejur de şase nopţi, la începutul lunii septembrie, poate fi achiziţionat la preţul de 150 de lei de persoană, iar la un hotel de 3 stele veţi plăti 330 de lei pentru şapte nopţi. În Jupiter şapte nopţi de cazare la un hotel de trei stele costă 276 de lei, potrivit aceluiaşi site.
Oferte deosebit de interesante găsiţi şi pe http://waz.ro. De exemplu, o săptămână la mare pentru două persoane în intervalul 29 august-18 septembrie, la un hotel de două stele, din Neptun, costă numai 259 de lei.

Reducere de la 600 la 275 de lei pentru un week-end la munte
Cei care doresc să îşi petreacă vacanţa la munte pot găsi oferte foarte avantajoase. De exemplu, pe siteul http://waz.ro/oferte găsiţi preţuri tentante, cu reduceri de până la 216 lei. Astfel, până la sfârşitul lunii august puteţi petrece şase nopţi de neuitat la munte într-o pensiune de 4 stele din Azuga pentru doar 329 de lei. Oferta este însă limitată, aşa că primul venit va fi primul servit.
Pe www.vacantalowcost.ro/oferte-interne, o escapadă de două nopţi la un complex turistic din Predeal costă 275 de lei pentru două persoane, cu mic dejun inclus, în loc de 600 de lei, cât era până zilele trecute. Pentru asta însă trebuie să descărcaţi de pe site voucherul în baza căruia veţi beneficia şi de alte bonusuri, cum ar fi 25% reducere pentru mâncare şi servicii de agrement, 30% reducere la bar şi 15% reducere la cazare la următoarea revenire. Atenţie! Voucherul este valabil în perioada 15 mai-24 decembrie 2011.

„O săptămână de refacere” în Sângeorz Băi: 270 de lei
În cazul în care doriţi să vă relaxaţi şi, în acelaşi timp, să faceţi şi tratamente puteţi beneficia de programul „O săptămână de refacere, Decada balneară”. Pe site-ul www.olanesti-romania.ro găsiţi mai multe oferte în acest sens. De exemplu, şase nopţi de cazare la un hotel de două stele din Băile Olăneşti costă 575 de lei de persoană. Pe lângă cazare aveţi asigurate toate mesele plus două proceduri de tratament pe zi. Cazarea la o pensiune de două stele costă 67 de lei pe zi de persoană, iar în preţ sunt incluse atât mesele, cât şi tratamentul.
Pe www.infoturism.ro/o-saptamana-la-munte/ puteţi găsi detalii despre serviciile şi ofertele ANAT. Dacă pentru programul „O săptămână la munte” preţurile pornesc de la 120 de lei de persoană pentru cinci nopţi de cazare la pensiune de două stele în Buşteni, potrivit aceluiaşi site, o săptămână de refacere la un hotel din Sângeorz Băi costă 270 de lei de persoană, în preţ fiind inclus micul dejun, o consultaţie medicală şi cinci şedinţe de tratament.

Cazare cu demipensiune în Deltă la 80 de lei pe noapte

În cazul în care vă doriţi să mergeţi în Delta Dunării, nu vă speriaţi de zvonurile potrivit cărora preţurile sunt exagerate. Cu puţină răbdare veţi găsi ceva convenabil la pensiuni sau în casele localnicilor. Spre exemplu, potrivit www.pensiunideltadunarii.ro, la o pensiune, cazarea e 80 de lei pe noapte, cu demipensiune. Oferte interesante mai puteţi găsi şi pe www.magazindebarci.ro, www.info-delta.ro sau pe www.rezervari-camere.ro. În plus, şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) se gândeşte să vină cu oferte pentru cei cu salariile micşorate, astfel încât pregăteşte lansarea unui nou program special ce va fi inclus în Campania ANAT „Vacanţă în ţara mea” şi care se va numi „Delta Dunării pentru toţi”. Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, scopul programului este ca turiştii să beneficieze de un anumit număr de nopţi de cazare în perioada de extrasezon la cel mai mic tarif din timpul unui an.

Pont! În cazul în care nu aveţi acces la internet, agenţiile de turism vă pot ajuta cu uşurinţă să găsiţi pachetul care vi se potriveşte, dar trebuie să vă adresaţi lor din timp. De asemenea, nu neglijaţi nici ofertele de ultimă oră!

Sfat! Mai multe detalii despre programele şi ofertele ANAT găsiţi pe site-ul www.anat.ro sau la numerele de telefon: 021.321.19.08 şi 021.323.08.55.