Main menu

header

de Laura Zmaranda

Odată cu apropierea Naşterii Domnului şi a trecerii către noul an, parcă şi gândurile noastre încep să se îndrepte spre vacanţă. În rândurile următoare vă vom prezenta câteva dintre destinaţiile turistice din ţară, dar şi din străinătate pentru perioada Crăciunului şi a Anului Nou.

Revelionul, printre culmile munţilor
Transilvania este o regiune în care elementele istorice şi legendele se îmbină într-un mod deosebit, completate de frumuseţea neasemuită a peisajelor. Pentru cei care vor să petreacă Sărbătorile în inima Ardealului, oferta turistică este variată.
În Haţeg, spre exemplu, la o pensiune cotată cu trei stele, trei nopţi de cazare şi masă festivă de Revelion costă 690 de lei de persoană.
Turiştii care vor opta pentru un hotel de trei stele în aceeaşi regiune vor trebui să scoată din buzunar 970 de lei pentru patru nopţi de cazare şi masă festivă.
Ţinutul Pădurenilor se întinde pe versantul vestic al Munţilor Poiana Ruscă, între Valea Cernei şi Valea Mureşului. Această regiune adăposteşte între hotarele ei 40 de sate şi cătune, multe dintre ele fiind aşezate pe coamele line ale dealurilor şi se evidenţiază printr-o frumuseţe rustică şi sălbatică. Este un tărâm de poveste şi cu siguranţă nu veţi regreta dacă veţi alege să petreceţi Sărbătorile de iarnă aici. Anul acesta, ofertele turistice pornesc de la 714 lei de persoană pentru un sejur de patru nopţi într-un hotel de trei stele. În preţul acesta sunt însă incluse şi excursii la Cetatea Devei, la Rezervaţia de zimbrii Haţeg, la Castelul Corvinilor, precum şi la alte obiective turistice.

Marea are farmecul ei
Pentru a arăta turiştilor că Delta Dunării este la fel de frumoasă şi iarna, agenţiile de turism au făcut o serie de oferte pentru Sărbătorile de iarnă. Preţul unui sejur de patru zile porneşte de la 220 de euro de persoană. În acest preţ este inclusă cazarea pe un hotel plutitor de patru stele, o croazieră în Delta Dunării, masa festivă de Revelion cu purceluş de lapte şi meniuri din peşte, bărci cu motor pentru pescuit, vânătoare sau plimbări.
Ofertele pentru cei îndrăgostiţi de litoralul românesc pornesc de la 425 de lei şi pot depăşi 500 de euro. În staţiunea Mamaia, spre exemplu, trei nopţi de cazare cu mic dejun, masă festivă de Revelion şi cină cu specific pescăresc la 1 ianuarie costă 698 de lei.

Malta, o destinaţie exotică
Cei care vor să-şi petreacă Sărbătorile de iarnă în inima caldă a Mediteranei, mai exact în Malta, trebuie să ştie că ofertele pentru această destinaţie pornesc de la 351 de euro pentru cinci nopţi.
Staţiunea Qawra este unul dintre locurile în care vă puteţi petrece Sărbătorile de iarnă. Aici, preţurile la o demipensiune pornesc de la 351 de euro. Recunoscută ca o oază de linişte şi de frumuseţe, staţiunea Qawra adăposteşte sub cupolele ei şi Parcul Naţional Salini.
Mellieha, este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Maltei, unde se regăseşte şi cea mai mare plajă cu nisip de pe toată insula. Este o destinaţie recomandată celor care îşi doresc un sejur relaxant, departe de agitaţia marilor oraşe, cu privelişti superbe oferite de văile Melliehei şi de insulele surori Comino şi Gonzo. Ofertele hotelurilor de patru stele pentru un sejur de cinci zile în perioada Sărbătorilor pornesc de la 361 de euro.
Ofertele pentru cei care vor să se răsfeţe în luxul hotelurilor de cinci stele încep de la 525 de euro şi ajung până la 690 de euro. Una dintre cele mai apreciate locaţii, în special de cei care iubesc viaţa de noapte, este staţiunea de lux St. Julian’s.

În Olanda şi Turcia, cu 400 de euro
O altă ţară spre care vă puteţi îndrepta este Olanda. Pentru trei nopţi de cazare într-un hotel de trei stele din Amsterdam, preţul este de 415 euro, sumă în care este inclusă şi valoarea biletului de avion.
Cei care vor să aleagă ca destinaţie pentru petrecerea Anului Nou Turcia trebuie să ştie că preţul pentru trei nopţi de cazare, inclusiv micul dejun, într-un hotel de patru stele în Istanbul porneşte de la 400 de euro. În această ofertă sunt incluse şi contravaloarea biletului de avion şi transferul către hotel.

Revelion la umbra piramidelor

Egiptul este una dintre ţările care fascinează prin istoria sa, prin cultură, prin impozanţa şi frumuseţea piramidelor. Este o destinaţie exotică recomandată celor care vor să petreacă Sărbătorile de iarnă într-un mod inedit, sub razele încinse ale soarelui egiptean. Pentru un sejur de nouă zile, în care turiştii vor avea posibilitatea să se plimbe cu un vas de croazieră pe Nil, să viziteze Valea Regilor, piramidele şi alte edificii istorice, preţurile pornesc de la 741 de euro şi pot ajunge până la 1.000 de euro, în funcţie de numărul de stele al hotelului pentru care optează.