Main menu

header

de Daniela Anton

Ceaiul nu este doar o băutură delicioasă şi sănătoasă. După ce l-aţi consumat, nu vă grăbiţi să aruncaţi nici pliculeţele şi nici funzele din care aţi făcut infuzia. Acest remediu natural, deloc costisitor, s-a dovedit, în timp, a fi excepţional împotriva mai multor afecţiuni, cât şi pentru a curăţa locuinţa. Iată câteva dintre multiplele utilizări ale ceaiului verde sau negru potrivit site-ul care2.com.

Amprentele de pe geamuri şi oglinzi dispar
Puţină lume ştie că ceaiul verde este bun şi pentru a curăţa covoarele. Frecaţi bine un astfel de obiect vechi, după ce a fost aspirat, cu un burete înmuiat în ceai verde în care aţi desfăcut şi conţinutul unui plic cu ceai. Lăsaţi să se usuce, apoi aspiraţi. Culorile se vor împrospăta imediat, iar petele vechi vor dispărea.
Curăţaţi geamurile şi oglinzile cu ceai verde concentrat, astfel încât să scăpaţi imediat de amprente şi de murdăria care pur şi simplu nu mai vrea să se dezlipească. Le puteţi freca cu un plic umed sau curăţaţi-le cu o soluţie rezultată din părţi egale de ceai concentrat şi alcool.
Pentru vasul de toaletă adunaţi mai multe plicuri deja folosite de ceai verde şi lăsaţi-le câteva ore în vasul de toaletă, după care trageţi apa. Frunzele de ceai vor elimina petele imposibil de curăţat din partea de jos a vasului.

Vă scapă de mirosurile neplăcute
Vreţi să scăpaţi de mirosul de peşte după ce aţi mâncat sau aţi preparat acest aliment? Curătaţi mâinile cu un pliculeţ umed cu ceai, şi mirosul urât va dispărea rapid. La fel, puteţi scăpa şi de mirosul neplăcut din frigider. Puneţi câteva pliculeţe şi lăsaţi-le câteva ore, acestea vor împrospăta spaţiul.
De asemenea, chiar şi prin simplul fapt că adăugaţi pliculeţe cu ceai în coşul de gunoi veţi preveni dezvoltarea unui miros urât în acel mediu.
În plus, puteţi face potpouri din frunze de diverse culori, pe care să le puneţi în săculeţi transparenţi şi să le plasaţi în diferite colţuri ale casei pentru împrospătarea aerului.
Ceaiul negru este ideal şi pentru a curăţa parchetul de culoare închisă, iar cel verde, pentru podele din lemn de culoare deschisă. Taninul din ceai va da strălucire şi culoare podelelor dumneavoastră. Se curăţă parchetul cu o cârpă moale pe care aţi înmuiat-o în ceai. Ştergeţi şi lăsaţi să se usuce.
Pentru mobila lăcuită preparaţi un ceai foarte concentrat din zece pliculeţe la o cană cu apă. Lăsaţi să se infuzeze aproximativ o oră. Taninul din ceai împrospătează culoarea naturală a lemnului, acoperă zgârieturile fine şi îndepărtează eficient petele de grăsime. Se înmoaie o cârpă în ceaiul foarte concentrat, se freacă şi apoi se şterge.

Frăgezeşte carnea
Marinaţi carnea de pui, de porc sau de vită în ceai negru, astfel aceasta va deveni mai moale şi uşor de consumat.
Dacă puneţi frunze de ceai în apa în care fierbeţi ouăle le veţi da un plus de savoare şi chiar puţină culoare.
În plus, dacă veţi uda trandafirii şi cu puţin ceai, pe lângă apă, ei vor înflori mai mult. La fel se întâmplă şi cu plantele de apartament. Udaţi din când în când plantele cu ceai verde concentrat. Astfel, acestea vor beneficia de importante elemente nutritive. În cazul în care vreţi să aveţi o mică grădină cu flori, folosiţi pliculeţele cu ceai pe post de fertilizator organic. De asemenea, clătiţi ţesăturile delicate, de mătase sau de lână, în ceai verde sau negru. În ceai verde pe cele deschise la culoare, în ceai negru pe cele închise la culoare. Hainele vor avea un aspect special, o strălucire pe care niciun alt balsam nu o poate da hainelor dumneavoastră.

Calmează ochii obosiţi şi iritaţi
Punguţele cu ceai umede şi reci calmează ochii obosiţi şi reduc umflăturile. Pentru ochii iritaţi folosiţi pliculeţe puţin călduţe.
Gingiile iritate, care sângerează, pot fi calmate şi ele folosind ceai în loc de apă de gură. Alegeţi menta, la care să adăugaţi puţină sare. Dacă suferiţi de o stomatită granuloasă, puteţi accelera procesul de vindecare muşcând dintr-un pliculeţ cu ceai înmuiat în apă în prealabil. Efectele vindecătoare ale ceaiului vor grăbi procesul şi vă va elibera de durere. Această metodă mai ajută şi la stoparea sângerării în urma unei extracţii dentare.

Folosiţi-l la limpezirea părului
Oferiţi-i strălucire părului uscat şi tern limpezindu-l cu ceai verde. Lăsaţi-l câteva minute să acţioneze, şi apoi clătiţi cu apă călduţă din abundenţă. În cazul în care vreţi să aveţi o nuanţă diferită a părului, folosiţi câteva pliculeţe cu ceai din care v-aţi preparat infuziile înainte. Puneţi-le pe părul proaspăt spălat, acoperiţi-vă capul cu un prosop şi clătiţi după circa 30 de minute. Acest truc va da o nuanţă de caramel părului blond închis.

Tratează acneea şi negii

Acneea rebelă poate fi tratată cu ceai verde. Preparaţi un ceai concentrat, trei-cinci pliculeţe la o cană cu apă, lăsaţi să infuzeze aproximativ 30 de minute şi clătiţi-vă pe faţă cu el. De asemenea, efectele antivirale ale ceaiului verde îl transformă într-un remediu excelent pentru prevenirea efectelor răcelii sau gripei. Puteţi face gargară cu ceai verde pentru a vă calma durerile de gât. Mai mult, pliculeţele cu ceai vă pot ajuta să scăpaţi de negii dezgustători şi inestetici. Înmuiaţi pliculeţele în apă fierbinte şi apoi aplicaţi-le pe negi aproximativ 20-30 de minute. După folosire, aruncaţi pliculeţele cu ceai imediat.

• Puteţi avea o respiraţie mai proaspătă făcând gargară cu ceaiuri ce conţin arome cât mai puternice.
• În cazul în care v-aţi atins de o iederă otrăvitoare şi vă mănâncă pielea, presaţi imediat pliculeţul umed pe piele.
• Înmuierea picioarelor obosite în ceai verde poate preveni apariţia infecţiilor fungice şi vă scapă de mirosurile neplăcute.