Main menu

header

489 19 5de Gabriela Niculescu

Fie că alege un whisky de la cele mai bune distilerii scoţiene, un gin sau un coniac franțuzesc, un pasionat de tării ştie că plăcerea este diluată atunci când foloseşte cuburi de gheaţă. Tocmai de aceea îi oferim o idee care i-ar putea surâde: cuburile de granit. Aceste sunt o inovaţie cu ajutorul căreia vă puteți răci băutura preferată fără a-i scădea tăria sau a-i pierde aroma.

Realizate din granit, un material faimos pentru conductivitatea sa termică, pietrele pentru spirtoase, în special, vă ţin băuturile reci, iar designul lor aparte subliniază eleganța unei licori fine. Acestea se pot folosi pentru orice băutură, precum whisky, rom, vodcă, gin, cremă de whisky sau coniac, fără să-i altereze gustul.

Pietrele sunt utile, durabile și foarte uşor de utilizat, având nevoie de un minimum de îngrijire. Pentru a le folosi nu trebuie decât să le țineți în congelator pentru minimum o oră, apoi le puteți așeza în pahare și puteți turna băutura peste ele. După ce și-au îndeplinit menirea, le spălați, le uscați și le reintroduceți în congelator pentru următoarea folosire. Cuburile de granit se găsesc în comerț, în magazinele destinate băuturilor alcoolice, dar și pe site-urile de specialitate. Cuburile sunt făcute din granit natural, neporos, au colţurile rotunjite şi dimensiunile de 2 cm x 2 cm x 2 cm.

Pont. Înainte de prima folosire va trebui să fierbeți cuburile de granit în apă o jumătate de oră, iar apoi le lăsați să ajungă la temperatura camerei.