Main menu

header

Cavalerii de Malta, „ospitalierii“ zilelor noastre

de Iulian D. Moleianu

În chiar primul episod dedicat societăţilor secrete făceam cunoştinţă cu Opus Dei, o grupare controversată, apropiată de instituţia Bisericii Catolice. Iată că, în ultimul episod, a venit rândul să înţelegem esenţa unui alt ordin, de data aceasta unul militar-religios.

Read more: Cavalerii de Malta, „ospitalierii“ zilelor noastre

Ordinul German şi Societatea Thule, creaţia unui emigrant... turc

de Iulian D. Moleianu

La sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, Germania se afla într-o situaţie politică neobişnuită. După pierderea sfintei puteri imperiale de tip roman, trebuia să-şi redescopere propria identitate. Astfel, au luat fiinţă societăţi secrete, deghizate în şcoli de filosofie şi ezoterism. Acesta a fost fundamentul pe care avea să se clădească una dintre cele mai periculoase şi mai dure societăţi secrete din lume, Ordinul German.

Read more: Ordinul German şi Societatea Thule, creaţia unui emigrant... turc

Nucleul dur al oamenilor de afaceri: Comisia Trilaterală

16-06-1de Iulian D. Moleianu

În episodul din numărul trecut, dedicat Grupului Bilderberg, vă anunţam că întâlnirile membrilor acestuia au dus la crearea altor două societăţi secrete importante, şi anume Comisia Trilaterală şi Consiliul Afacerilor Externe, grupări care reprezintă o adevărată mină de aur pentru adepţii Teoriei Conspiraţiei. Acum ne vom ocupa de cea mai interesantă dintre aceste două noi organizaţii, Comisia Trilaterală...

Read more: Nucleul dur al oamenilor de afaceri: Comisia Trilaterală

Grupul Bilderberg, opera unui singur om

15-04-1de Iulian D. Moleianu

Grupul Bilderberg este o organizaţie cu agendă globalistă, ce include lideri politici şi economici din lumea occidentală, oameni de afaceri şi academicieni. Grupul este exclusivist şi se reuneşte anual, pentru a promova o apropiere între Europa şi SUA. Din pricina caracterului secret al întrunirilor şi a refuzului de a emite comunicate de presă, grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial.

Read more: Grupul Bilderberg, opera unui singur om

O diversiune creată în sânul Bisericii Catolice: Illuminati

16-06-1de Iulian D. Moleianu

Noţiunea mitică şi repulsivă de „Illuminati” este departe de a fi clarificată în zilele noastre, iar sensurile ei sunt de o mare diversitate. Semnificaţia ei polemică este definită de scrierile conspiraţioniste contemporane astfel: Ordinul Illuminati desemnează elitele „luminate”, nevăzute şi totodată dăunătoare prin natura lor. Care este însă adevărul?

Read more: O diversiune creată în sânul Bisericii Catolice: Illuminati

O Frăţie adaptată vremurilor: Francmasoneria

19-10-1de Iulian D. Moleianu

Despre originile Francmasoneriei se discută de secole. Unii spun că „izvoarele” provin din Egiptul Antic, alţii susţin că Ordinul Masonic s-a născut din breasla zidarilor din Evul Mediu. Ştim că masonii au jucat un rol într-o mulţime de evenimente care au schimbat lumea, cum a fost cazul Revoluţiei Americane, iar în ultimul secol „Frăţia” a dat naştere unor organizaţii sociale. Cum s-a „metamorfozat” această societate secretă aflăm în continuare...

Read more: O Frăţie adaptată vremurilor: Francmasoneria

Prioria din Sion, escrocheria unor nobili francezi

22-06-1de Iulian D. Moleianu

Literatura şi cinematografia contemporană abundă în poveşti despre societăţile secrete. Prima întrebare logică este de ce a trebuit ca ele să rămână secrete. Potrivit opiniei comune a cercetătorilor, lucrurile au trebuit să persiste, pentru că oamenii care se întâlneau în „taină” erau cetăţeni de renume, „personalităţi”, care puneau la cale schimbarea civilizaţiei, fie apărând, fie distrugând Biserica sau (şi) Regalitatea. Aproape în toate ipostazele, societăţile secrete joacă un rol religios, intră în contact cu Dumnezeu sau cu zeii prin mijloace la care religia oficială nu poate sau, mai ales, nu vrea să recurgă.

Read more: Prioria din Sion, escrocheria unor nobili francezi

Rozacrucienii, părinţii Uniunii Europene

17-05-1de Iulian D. Moleianu

Ordinul iniţiatic al Cavalerilor Roza Cruce este strâns legat de mistica alchimiei, a căutării Pietrei Filosofale. Misterul ce dăinuie asupra originilor şi a scopurilor umanităţii face din această societate secretă una dintre cele mai fascinante enigme atât pentru cercetătorii care se apleacă asupra acestor organizaţii, cât şi pentru pasionaţii de filosofie.

Read more: Rozacrucienii, părinţii Uniunii Europene

Cavalerii templieri, simbolul sărăciei şi stăpânii lumii

14-07-1de Iulian D. Moleianu

- În ziua de vineri, 13 octombrie 1307, Regele Filip i-a arestat pe majoritatea templierilor, în frunte cu Marele Maestru Jacques de Molay

Chiar în această săptămână, la 13 octombrie, se împlinesc 705 ani de la arestarea cavalerilor templieri, în frunte cu Marele Maestru Jacques de Molay. În cele ce urmează vă oferim amănunte referitoare la acest subiect teribil de incitant.

Read more: Cavalerii templieri, simbolul sărăciei şi stăpânii lumii

Ordinul binecuvântat de Papa Ioan Paul al II-lea: Opus Dei

17-05-1de Iulian D. Moleianu

La 6 octombrie se împlinesc zece ani de când Papa Ioan Paul al II-lea l-a canonizat pe fondatorul Ordinului Opus Dei, Josemaria Escriva de Balaguer y Alba. Începând cu acest număr, vă vom oferi un serial dedicat societăţilor secrete şi vom desluşi împreună, fără „perdea”, tainele celor mai ascunse organizaţii ce funcţionează la nivel mondial, despre care mulţi comentatori afirmă că „guvernează” destinele omenirii şi ale umanităţii.

Read more: Ordinul binecuvântat de Papa Ioan Paul al II-lea: Opus Dei