Main menu

header

514 18 1de Raluca Grințescu şi Daniel Alexandrescu

„Boala este ilustrarea nonconsimţământului nostru. De vreme ce corpul biologic este structuat pentru starea de bine şi sănătate, boala este refuzul, dezaprobarea vieţii, aşa cum ni se prezintă ea la momentul respectiv, respingerea capacităţii naturale a corpului de a se vindeca singur, conchide Chantal Attia. Nonconsimţământul pornit, ca un bumerang, din subconştient, pe undele energiei vitale „încărcate” negativ (energia, după cum se ştie, este neutră: intenţia noastră este cea care îi aşază în faţă un plus sau un minus, spre negativizare ori pozitivare), ar fi, aşadar, matca bolilor. Iar consimţământul - condiţia sine qua non a (auto)vindecării. Iată câteva exerciții de autovindecare ce trebuie făcute în liniște și respectate cu strictețe.

Sănătatea stă în palmele voastre

Greu de crezut totuşi că exerciţiile de acest gen sunt chiar la îndemâna oricui? Demonstrează contrariul un alt autor, Dan Levi, prezentând, etapizat, „o metodă simplă de autoajutorare, ușor de aplicat de oricine, utilă atât în familie, cât și în cuplu: „sensibilizarea palmelor”. Totul începe în centrul palmelor, unde există câte un centru energetic secundar care are legătură cu centrul energetic aflat în creștetul capului - Sahashrara, prin care absorbim energie de cea mai înaltă calitate din Cosmos, de la Divinitate. La persoanele dreptace, centrul din palma dreaptă emite un flux de energie legat direct de centrul din creștet, iar centrul din palma stângă absoarbe un flux energetic aproximativ egal cu cel emis de centrul din palma dreaptă.

Cum se procedează

514 18 2Închideți ochii şi relaxați-vă, respirând lent, dar ritmic, până când simțiți cum vă învăluie o stare de bine. Apropiaţi-vă palmele deschise în fața corpului, la nivelul ombilicului (ţinând ochii închiși) și încercați să simțiți energia care curge din centrul palmei drepte spre centrul palmei stângi. Apropiați și depărtați palmele, la început între 5 cm și 20 cm, iar apoi pe distanţe din ce în ce mai mari. După o perioadă de exersare, palmele vor deveni mai sensibile. Din când în când, este util să vă frecați palmele până când se încălzesc (activând astfel centrii din palme și centrul din creștetul capului). După ce ați început să simți căldură, furnicături sau înțepături (senzațiile diferă de la persoană la persoană), continuați exercițiul, dar de data aceasta cu ochii deschiși - încetul cu încetul, veți percepe aceste senzații foarte ușor și cu ochii deschiși. Puteți trece acum la palparea energetică a antebrațului, a zonei din jurul capului, a genunchilor, a întregului corp. La început veți plimba palma la o distanță de 10-20 cm de oricare zonă pe care o palpați energetic; cu cât veți avea mai mult antrenament, cu atât veți reuşi să măriți această distanță până la un metru sau chiar mai mult. Nu încercați să săriți etapele, nu forțați percepția, trebuie să rămâneți mereu relaxaţi, atenți numai la ce se întâmpă sub palmele dumneavoastră.

Zone cu energie

  • Ţinând palmele față în față, inspirați profund pe nas, concentrând atenția în centrul palmei stângi. La expirare, atenția se focalizează în centrul palmei drepte. Exersând, după o vreme, veți percepe, în timpul expirării, cum energia se va accelera de la palma dreaptă spre palma stângă, iar în timpul inspirației, cum energia se va grăbi să ajungă din palma stângă spre cea dreaptă, trecând prin brațul stâng, prin stern, prin brațul drept și ieșind apoi prin palma dreaptă. Pe măsură ce veți dobândi tot mai multă experiență, vi se va părea că fluxul se învârte continuu între palma dreaptă, palma stângă, brațul stâng, stern, brațul drept, palma dreaptă, astfel închizându-se un circuit. La stângaci, fluxul va circula invers. Atenție, după ce ați dobândit sensibilitate, va trebui să realizați singuri codificarea și decodificarea semnalelor recepționate. Veți ajunge astfel să identificați diverse „goluri”, „vârfuri”, „benzi” de energie, senzații de cald sau de rece în dreptul unor organe, pulsații ale organelor sau zone cu energie densă sau rarefiată. Veți putea palpa, de asemenea, energetic diverse plante, animale, minerale.
  • Stând în picioare cât mai relaxați, inspirați profund pe nas, iar pe expirare „trimiteți” energia spre creștetul capului; inspirați din nou, dar, de data aceasta, odată cu expirația, vă focalizați spre locul dintre anus și organele genitale. Trimiteți deci alternativ energie când spre creștet (centrul energetic Sahashrara), când spre zona dintre anus și organe genitale (centrul energetic Muladhara). Acest exercițiu are ca scop activarea mai puternică a celor doi centri, creând totodată un echilibru Yin-Yang al sistemului energetic propriu. Este bine ca acest exercițiu să fie efectuat zilnic, timp de cinci-zece minute, având grijă să nu forțați procesul respirației.

Gata pentru terapie!

Odată desăvârşit antrenamentul, puteți începe să vă (auto)tratați:

  • După o frecare ușoară a palmelor, se aplică, pe o zonă bolnavă, palma dreaptă (la stângaci, palma stângă), lăsând cealaltă palmă deschisă și orientată în sus. După o oarecare experiență, se vor putea pune ambele palme pe zonele bolnave. Nu țineți palmele lipite de zona bolnavă mai mult de cinci-zece minute! Dacă, în acest interval, vă simțiți obosit sau aveți o stare de moleșeală accentuată, trebuie să vă opriți și să vă odihniți. La finalul ședinței, scuturați mâinile puternic de câteva ori, gândindu-vă că aruncați în pământ sau într-un foc imaginar toate „deșeurile” de energie negativă;
  • Este bine să lucrați cu mâna dreaptă pe partea stângă a bolnavului, iar cu mâna stângă, pe partea dreaptă a acestuia. Deoarece se ține cont, de cele mai multe ori, de polaritatea palmelor și a părților corpului: palma și partea dreaptă a corpului reprezintă „plus”, iar palma și partea stângă a corpului - „minus”. Prin diferența de polaritate, energia va circula mult mai bine;
  • Dacă zona pe care trebuie aplicată palma este mare (de exemplu, plămânii), se va proceda ţinând degetele răsfirate; dacă zona este mică (de exemplu, ochii), palma va fi aplicată cu degetele lipite.

În momentul începerii exercițiilor este bine ca pacientul să fie îmbrăcat în haine lejere, dacă se poate din bumbac sau din alte fibre naturale, și să înlăture obiectele din metal (cercei, brățări, inele etc.)

Pentru a amplifica fluxul de energie prin palme, puteţi ţine în mâna stângă un cristal de cuarţ purificat şi acordat cu vibraţiile utilizatorului, cu vârful orientat înspre centrul palmei. Palma dreaptă va fi aşezată pe zona bolnavă

Şi înapoi la baza temeliei fundamentului

Pentru ca miracolul (auto)vindecării să se petreacă, mai este nevoie doar de consimţământul pacientului. Să fie deschis să primească energia vindecătoare, să nu o blocheze (fie şi parţial) prin nonconsimţământ. Pentru că, fără consimţământ, nu există vindecare. În termenii medicinei clasice, am vorbi despre absolut necesara cooperare dintre bolnav şi terapeut. În termenii medicinei energetice, vorbim despre acordul pe care ni-l dăm nouă înşine de a accepta şi a celebra modul în care este structurat corpul biologic. El este „croit” după tiparul sănătăţii şi al stării de bine. Şi vine la pachet cu instrucţiuni clare de autoreglare în caz de avarie. Ce ne mai rămâne? Să aprobăm viaţa, să consimţim la tot ce înseamnă ea în oricare clipă.