Main menu

header

532 18 1de Raluca Grințescu

Cum ar fi dacă v-ați transforma viața peste noapte, să aveți dragoste și succes în același timp, chiar dacă nu aveți o relație și vă simțiți singure sau nu aveți o carieră împlinită. Cum ar fi dacă ați ști cum să schimbați totul? Andrada Dan, trainer pofesionist pentru relații și life coach transformațional, vă spune chiar ea povestea ei de succes.

„Nu mai puteam gestiona falimentul meu emoțional”

532 18 2- De obicei, există o întâmplare care schimbă complet cursul vieții unui om. Care a fost declicul în cazul tău?

- La mine chiar așa a fost. Deși eram aparent o femeie de succes, mi-am atins obiectivele setate de mine când aveam 17 ani - să mă căsătoresc, să am o familie, copii și să ajung mare manager în bancă, m-am trezit ca un arc în timp, peste 17 ani, cu obiectivele bifate, o femeie independentă, dar în realitate singură, tristă și nefericită. Nimic din ceea ce făceam și crezusem eu că era bine nu era, toate valorile mele se răsturnaseră, căsnicia nu mai mergea, iar pe copiii pe care mi-i dorisem cu atâta disperare îi percepeam ca pe o povară. Nu mai puteam gestiona falimentul meu emoțional, combinat cu sevrajul corporatist. Am fost bună, perfectă și dreaptă, cum m-a învățat familia, și nu mi-era bine. Declicul s-a produs într-o seară, când m-am întors de la serviciu extrem de obosită. Cele două fetițe ale mele mă așteptau să le dau iubire; simțeam că toată lumea trage de mine. Și eu voiam, la rândul meu, afecțiune. Era un cerc vicios. Nu plânsesem de foarte mulți ani, dar, în acel moment, m-am pus într-un colț al camerei, împietrită, cu hainele de la birou încă pe mine, și am plâns două ore, timp în care copiii au devastat casa; era o scenă tragi-comică. Apoi mi-a venit în minte o întrebare: „Doamne, unde e femeia aceea care la 18 ani a pornit pe un drum al ei, de a fi o femeie de succes și independentă, și care acum stă într-un colț, «paralizată», trăindu-și viața la amanet și care, de fapt, nu are nimic?” Și atunci am înțeles că nu sunt eu. M-am întors către Dumnezeu şi L-am rugat să-mi arate ce nu fac bine, să înțeleg ce greșesc. Pentru prima oară în viața mea I-am cerut altceva. I-am cerut înțelepciune și maturitate. Din clipa aceea am simțit că vreau să mă apropii de mine.

„Concentrându-mă pe mine, s-a întâmplat magia!”

532 18 3- Și cum ai descoperit coaching-ul? Care a fost impactul acestuia în viața ta?

- Mie îmi place foarte mult să citesc, sunt relațională, îmi plac oamenii și am simțit iarăși nevoia să mă apropii de cărți, așa cum făceam în copilărie. Îmi aliniam păpușile și le povesteam ce citeam eu în cărți. Am început să citesc filosofie, psihologie, iar într-o zi navigam pe Facebook și am intrat pe un link despre „Cum să trăiești o viață rațională, sănătoasă”, care m-a purtat către blogul unei americance celebre în lume, care ținea traininguri despre cum să fii femeie, cum să fii echilibrată, cum să ai o relație bună cu partenerul, cum să îți găsești fericirea etc. Am știut imediat ce vreau. M-am înscris la cursul ei și am plecat în America. Așa am înțeles că eu sunt totul, mai puțin o femeie. Am înțeles ce-L rugasem eu pe Dumnezeu. Am înțeles că o femeie echilibrată este o femeie care se ascultă, care își ascultă inima. Și am trecut la acțiune. Fiind o fire sportivă, m-am apucat, la 37 de ani, de fitness, am început să ies în natură, m-am înscris la cursuri de kiting, apoi de snowboard. Înainte mergeam și nici nu observam că plouă, dar să mai și admir! Nu vedeam cerul, copacii, păsările, nu vedeam nimic. „Vedeam” doar gândurile și grijile mele. Apoi, dintr-o dată, concentrându-mă pe mine, s-a întâmplat magia! S-au echilibrat toate. La job, ambianţa s-a detensionat, relația cu soțul s-a schimbat subit. Descopeream viața altfel. La un an după declic, mi-am dat demisia din corporație (decembrie 2014) și am devenit antreprenor... și iată-mă azi făcând ce făceam când eram mică, citind și învățând femeile, care înainte erau păpușile, cum să aibă ce am descoperit eu prin niște instrumente în care eu cred cu tărie în ele pentru că au funcționat pe mine și funcționează și pe femeile cu care lucrez.

- Cât ai investit în formarea ta ca trainer profesionist pentru relații și life coach transformational?

- Am investit, practic, în formarea mea timp, energie și bani (15.000-20.000 de euro cuantificat total); am urmat mai multe școli internaționale de coaching, printre care, celebra școală Rori Raye, dar a meritat, pentru că astăzi fac ce-mi place, sunt o femeie liberă, nu mai sunt în cușcă. Am înțeles ce înseamnă să muncești cu plăcere.

„Le învăț cum să scape de relațiile toxice”

532 18 4- Ce ne poți spune despre programele „Am curaj” pe care le susții?

- Programele au la bază povestea mea, pentru că am avut curaj să fac o schimbare în condițiile în care cei din jurul meu nu mă susțineau deloc, ba, din contră, îmi ziceau că sunt nebună că dau cu piciorul la 17 ani de corporație sau unei poziții manageriale de opt ani, cu un salariu de 3.000 de euro, pentru ce? Dar am ținut cont de ceea ce îmi doream eu și așa s-a născut „Am curaj”. De aici s-au dezvoltat cele două programe: Find Love - în care le învăț pe femei ce să facă și ce nu într-o relație, cum să se exprime și să aibă încredere în ele, cum să scape de relațiile toxice și de bărbații toxici din viața lor, cum să fie femeia un trofeu, nu cea care aleargă după un bărbat, și programul Girl Force - dedicat tot femeilor, despre cum pot avea o relație împlinită, dar și o carieră pe care o adoră. Mai multe detalii găsiți pe www.andradadan.ro.

- Ce feedback ai avut până acum?

- Dacă vii setată că vrei să te căsătorești direct cu X sau că îl dorești pe Y, nu va funcționa. Primul client și cel mai mare testimonial ești chiar tu. Cu tine începe schimbarea. Este un proces interior care durează, în funcție de fiecare. Întâi trebuie să te vindeci emoțional, și abia apoi apar persoanele și situațiile noi în viața ta. Chiar azi m-a sunat o clientă să-mi spună că în sfârșit a avut puterea să-l părăsească pe cel care nu o lua în căsătorie, nu-i oferea dragoste, nu devenea tatăl copiilor ei, deși ea l-a rugat ani la rând...

- Cu tot ce ştii acum, dacă te-ai putea întâlni cu tine la început de drum, ce sfat ţi-ai da?

- Să am răbdare!

- Ce proiecte mai ai în plan?

- Am descoperit apetitul de a fi antreprenor, exact ca și în dragoste, și m-am gândit la un program de feminitate complet și la nivel fizic. Îți accesezi feminitatea, te transformi la nivel emoțional și ai și succes, dar, pe de altă parte, o femeie trebuie să se simtă bine și în trupul ei. M-am gândit să fac un program de sport, un fel de „Butic de feminitate”. Sună bine, nu?

„Un om care face bine strălucește, un om care se simte trist are o viață tristă“

„Feminitatea este momentul când simți, când nu ești în mintea ta, ci pur și simplu doar ești. Eu asta fac în workshop-urile mele, le învăț pe femei să fie feminine“

Un altfel de CV

- Care e lucrul pe care îl faci mai bine decât cei pe care îi cunoşti?

- Acțiunea. Fac!

- Ce vârstă ţi-ai da dacă nu ai şti câţi ani ai?

- 29 de ani.

- Dacă ar trebui să oferi un singur sfat unui copil despre viaţă, care ar fi acela?

- Că e ok să fie ceea ce este, că nu trebuie să facă nimic ca să primească iubire și că iubirea se află în el.

- Când a fost ultima oară când ai plâns de faţă cu cineva?

- Într-o sesiune de coaching ținută de mentorul meu pentru mine.

- Dacă te-ai putea trezi mâine cu o nouă calitate sau abilitate, care ar fi aceasta?

- Cum să pot ajuta o persoană să producă schimbarea de care are nevoie într-o secundă...!