Main menu

header

536 18 1de Gabriela Niculescu

Psihologul Stelian Chivu (foto), realizatorul emisiunii „Atelier de personalitate”, difuzată de Neptun TV, a construit la Galați o piramidă dublă, unică în lume, în care a obținut rezultate extraordinare. Această piramidă funcționează și ca un laborator experimental, fiind suspendată. Rolul piramidei este acela de a reseta energiile dezechilibrate ale celor care pătrund în interiorul ei, prin intermediul energiei de tip zero. Patru ani a durat construcția piramidei în care se găsesc 210.000 de cristale, ce-i amplifică efectul deja cunoscut.

„Am ajuns să construiesc o legendă”

- Cum și când ți-a venit ideea de a construi o piramidă dublă?

- Piramida a început ca o idee mai veche și, din câte știu, este singura piramidă din lume de acest gen. Spun asta, deoarece am văzut în jur de 80 de piramide din toată lumea. Eu sunt un căutător spiritual. Psihologia nu m-a mulțumit, programarea neurolingvistică, de asemenea, îmi doream ceva eficient, rapid și cuantificabil, să vadă omul rezultatul concret. Și atunci am plecat de la ideea veche a piramidei simple, în care există deja experiență, am colindat lumea, să văd ce-au făcut alții în acest domeniu, am analizat calități și defecte, iar eu mi-am dorit ceva și mai complex și mai vizibil decât ce-am întâlnit. Clarvăzătorii spuneau că sub o piramidă simplă, datorită energiei de formă, se proiectează alta, în oglindă. Și așa am ajuns să construiesc o legendă, să fac o piramidă dublă.

- Cât a durat construcția ei?

- Construcția a durat patru ani, pentru că a fost o muncă de chinez. Printre multele etape ale construirii piramidei, pentru a crește eficiența, am construit piramida și din bobinaj, din sârmă de cupru, pusă din șapte în șapte milimetri. A trebuit să inventez sisteme de prindere, pentru că absolut totul a fost nou și proiectat de mine. La executare m-au ajutat prietenii și chiar a fost fascinant.

536 18 2„Deconectează mintea de blocajele ei”

- Spuneai cândva că sudorul a scăpat de durerile de cap în timp ce lucra la piramidă.

- Da, chiar a fost amuzant, pentru că el avea o migrenă care îl tortura de trei ani. În prima etapă a asamblării, după două zile, a devenit mai atent. Când l-am întrebat ce s-a întâmplat, mi-a spus că i-a dispărut complet durerea de cap pentru prima oară, după atâția ani. Acolo am făcut tot felul de teste pe plante, pe alimente, pe lichide, pe baterii, iar rezultatele sunt vizibile și interesante.

- Ce terapii practici în piramidă?

- Încă de la început, având în spate psihologia și suficienți ani de studii, am sesizat de ce se vindecă omul greu din punct de vedere mental și emoțional. Avem corpul fizic, pe care-l cunoaștem, dar mai avem și emoții, deci un corp emoțional, și gânduri, de unde rezultă că avem și un corp mental. În momentul în care analizăm o vindecare totală, este necesar să acționăm asupra celor trei corpuri. Când fizicul se îmbolnăvește, îl tratăm cu pastile, cu ceaiuri sau cu bisturiu, dar când se îmbolnăvește cel emoțional, ce facem? De aici am trecut la ideea că este necesar să pun mintea pacientului deoparte când vine la terapie, iar lucrul acesta l-am reușit cu succes în piramidă. Când vine pacientul la psiholog, el are deja un anumit tip de blocaj, un program negativ ce trebuie schimbat, iar asta presupune mult timp. Pentru a-l putea scoate din mediul său, ar trebui să-l duc la munte, la mare, undeva unde să nu aibă contacte care să-i activeze sau să-i susțină programele sale mentale. Ei bine, piramida face acest lucru. În interiorul piramidei sunt foarte multe oglinzi, dar așezate în așa fel încât să nu-ți poți vedea chipul, pentru că individul are legătură cu el văzându-și propriul chip. Oglinzile amplifică lumina, iar lumina înseamnă energie și informație. În plus, totul este vizibil printr-o podea de sticlă. Sub ea se văd plantele unduite de vânt. Din start, mintea este scoasă din șabloanele ei. Mulți sunt atenți unde calcă, deoarece podeaua este făcută dintr-un material flexibil, chiar au tendința să se țină de ceva, iar asta îi face să lase afară șabloanele și limitările, și deja intrăm pe un teren pe care se acționează foarte ușor. În plus, aici apare energia de piramidă.

„Energia naturală instalează vindecarea holistică”

536 18 3- De unde ți-a venit ideea de a pune plante în piramida de sticlă?

- A venit exact din dorința de a pune în valoare faptul că totul este vizibil. De aceea am spus că este unică. Ea este, de fapt, precum Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuși. Când a făcut Brâncuși Coloana, din cauza condițiilor tehnice, nu a putut s-o realizeze din piramide duble, rămânând la varianta știută astăzi, din trunchiuri de piramide. Piramida construită de mine este o coloană infinită din piramide duble. Este o coloană din 12 piramide duble, cea mai mare având o suprafață de 49 de metri, iar celelalte, urmând o proporție aritmetică precisă, ajungând până la o piramidă dublă de șapte milimetri, cristalizată de Mama Natură. Cea din capătul de sus și cea din capătul de jos sunt două piramide cristalizate natural. Ele reprezintă doar tonul energiilor care intră în piramidă. În piramidă este energie naturală condensată, de mai multe tipuri. Problemele, blocajele fizice, mentale și emoționale sunt ca o blocare sau încetinire a energiilor, și așa se manifestă boala. Când vii cu energie naturală, din exterior, se instalează vindecarea holistică, se produce un fel de restartare, de resetare a organismului. O problemă apare la nivelul corpului mental din cauza unui conflict. De obicei, ficatul este blocat ca activitate din cauza furiei și geloziei. Toate bolile care apar au la bază conflicte, provin dintr-un dezechilibru energetic. Dacă există „yin” în plus, aduc „yang”, pentru a echilibra nivelul, și invers.

- Cum acționează piramida dublă în acest sens?

- Prin faptul că există o piramidă cu vârful în sus înseamnă, fizic, manifestarea energiei de tip „yang” (masculin). Faptul că există o altă piramidă cu vârful în jos înseamnă manifestarea energiei de tip „yin” (feminin). În momentul în care punem piramidă peste piramidă, ca în oglindă, energiile sunt egale, de sens contrar și se contopesc, tinzând către al treilea tip de energie, numită energie de tip zero, neformată, neprogramată, exact ca aceea pe care o au copiii până la vârsta de 2 ani.

„În momentul în care analizăm o vindecare totală, este necesar să acționăm asupra celor trei corpuri: mental, emoțional și fizic“

„Acelaşi efect se poate obţine şi în peşteră“

- Ce rezultate s-au înregistrat în piramidă?

- Am remarcat faptul că persoanele rele, acide, acre nu pot intra în piramidă. Aceasta le ține la distanță. Apoi, sunt persoane care intră și stau trei, cinci sau zece minute, altele reușesc să stea 20 de minute, iar cele care stau peste 20 de minute, înseamnă că au un înalt nivel vibrator, se cunosc, își pot controla emoțiile și energiile și pot beneficia de această energie de tip zero, care se obține și în peșteră. Pustnicii care se retrag în peșteră, în pântecul Mamei Natură, practic, se întorc la origini, acestea fiind energia de tip zero.