Main menu

header

574 18 1de Cătălina Tăgârță

Alergiile reprezintă o reacție inadecvată sau exagerată a sistemului imunitar la substanțe care, la majoritatea oamenilor, nu cauzează simptome. Sistemul imunitar încearcă să-l protejeze pe individ, producând un mare număr de anticorpi specifici împotriva unui anumit alergen. Anticorpii se atașează anumitor celule imunitare din corp (mastocite, eozinofile etc.), iar data următoare, când organismul vine în contact cu acel alergen, generează eliberarea în organism a unor substanțe care sunt responsabile de apariția simptomelor alergice. Doctor Mihaela Hanganu (medalion), reprezentanta Clinicii de Medicină Integrată ScienceMed, ne-a spus mai multe despre alergii și despre testarea acestora.

„Multe boli apar ca urmare a expunerii corpului la substanțe toxice”

- Ce trebuie să știe persoanele sensibile la alergeni?

- Pacientul alergic este, de fapt, polialergic. Din păcate, acești alergeni sunt în jurul nostru peste tot, prin urmare, scoaterea de sub influența lor e imposibilă. Putem lua unele măsuri, cum ar fi: ștergerea frecventă a prafului din casă, montarea unor plase speciale la uși și ferestre pentru a evita pătrunderea polenului, însă omul nu poate sta într-un glob de sticlă. De aceea, prin tratamentul nostru influențăm reactivarea organismului. Multe boli pot apărea ca urmare a expunerii organismului la cantități infime, moleculare, de substanțe toxice din mediu. Alergiile fac parte din această categorie. Dar pentru a se dezvolta o suferință, inclusiv alergică, există întotdeauna predispoziții, deci sensibilități înnăscute fie la nivel genetic, fie la nivel energetic, întrucât câmpul informațional-energetic (aura) precede formarea corpului fizic. Prin tratamentele noastre încercăm să creștem puterea organismului de a se apăra la nivelul de bază, energo-informațional. În medicina holistică sau integrativă ne interesează întregul corp...

„Testarea nu are nimic de-a face cu cea clasică, prin înțepătură”

- Testarea la alergeni efectuată în cadrul centrului dumneavoastră este diferită de cea din medicina clasică, unde pacientul este înțepat. Ce aduce nou Medicina Integrată Sciencemed în domeniul alergologiei?

- Într-adevăr, testarea e de natură informațional-energetică. Nu are nimic de-a face cu testarea de sânge, clasică, prin înțepătură cutanată sau scarificare. Reprezintă o investigație care nu este nocivă, realizată cu ajutorul aparatului de biorezonanță, ce ne arată dacă se petrec interacțiuni negative și perturbări create de factorii exogeni la nivelul biocâmpurilor corpului. Și aceasta fiindcă se petrec în corp dezechilibre înainte de a se produce manifestări clinice evidente. Așadar, se pot realiza în mod neinvaziv și cu rezultate spectaculoase testări alergice și desensibilizări energetice.

- Deci nu este nevoie de probă de sânge. Vă rog să explicați mai detaliat cum se desfășoară investigația!

- Pentru diagnosticare se utilizează fiole cu alergeni, pe care pacientul doar le atinge cu un electrod special de tip creion, fără a veni în contact direct cu ele, iar aparatul evidențiază care substanțe fac rău, perturbând biocâmpurile corpului. În prezent, aceasta este singura metodă prin care se poate stabili exact ce substanțe sunt factori alergeni. Diagnosticarea se efectuează extrem de ușor și pune în evidență cele mai subtile predispoziții, chiar și atunci când metodele clasice de testare nu arată nimic semnificativ. Odată evidențiate substanțele nocive se poate realiza, cu ajutorul aparatelor medicale de biorezonanță, tratarea alergiilor prin desensibilizări energetice.

„Ședința de echilibrare este complexă”

- Deci nu este vorba doar despre depistarea problemei. Practic, oferiți și soluții pentru rezolvarea ei.

- Exact. Iar ședințele de tratament constau într-un program adaptat fiecărui pacient. Rezultatele sunt spectaculoase, deși tratamentul durează o perioadă îndelungată, putând ajunge la câteva luni. Din punct de vedere subtil, energetic-informațional, este o metodă care poate vindeca fără medicamente periculoase sau intervenții greu de suportat de organism.

- Iar pentru tratament vă ajutați din nou de fiolele cu alergeni...

- Da. Se fac câte două ședințe de desensibilizare pe săptămână, primele de jumătate de oră și următoarele de 15 minute pentru fiecare grupă de câte 12 fiole cu alergeni. Asocierea fiolelor în cursul ședințelor de desensibilizare se face după anumite criterii de proveniență (substanțe organice, anorganice etc.). Ședința de echilibrare este însă mult mai complexă și durează în total o oră, deoarece conține și alte programe pe lângă cele de desensibilizare, programe care realizează reglaje subtile la nivelul organelor de comandă ale organismului: sistem nervos, sistem imunitar, detoxifiere, biocâmpuri specifice organelor afectate de suferința alergică. Tratamentul ține cont de toate particularitățile bolnavului, deoarece fiecare om este unic. Pacientul este conectat la aparat, informația din fiole este trecută din sistem în corp, organismul se adaptează la aceasta, încet-încet toxinele sunt eliminate, și reacția organismului la substanțele nocive se normalizează.

„Diagnosticul este total diferit, nu se suprapune cu cel alopat”

- Să subliniem faptul că doar informația se transmite pacientului, nu și conținutul fiolelor, așa că oamenii să nu se aștepte ca acestea să se golească asemenea unor mici perfuzii. Aici totul se întâmplă la nivel informațional.

- Exact. Avem la dispoziţie 70 de fiole pe care le folosim și le combinăm. Începem cu cele mai agresive substanțe detectate, continuăm apoi cu cele mai puțin agresive, dar care au tot influență negativă. Apoi refacem testarea, vedem ce am obținut, cât am reușit să echilibrăm din reacțiile anormale, apoi se continuă ședințele până la obținerea rezultatului dorit.

- În concluzie, diagnosticul informațional precede diagnosticul alopat.

- Exact. Când există predispoziție spre îmbolnăvire, întâi se tulbură câmpul informațional, apoi apare boala cu sau fără simptomatologie. Acest tip de diagnostic subtil este total diferit și nu se suprapune cu diagnosticul alopat.

Conform unui studiu desfășurat în clinicile Sciencemed pe 100 de pacienți, medicina alopată folosește în majoritatea cazurilor același tip de medicamente antialergice (de exemplu, Aerius, Telfast, Zyrtec, Claritine), care „ascund“ simptomele, fără să vindece boala. La oprirea tratamentului, acestea reapar și devin mai profunde

„La nivel ocular, manifestate prin mâncărime şi înroşire“

- Doamna doctor, care sunt principalele părți ale corpului ce pot fi afectate de alergii?

- Alergiile pot apărea la nivelul tractului respirator: rinite alergice (strănut, mâncărime nazală, secreții nazale supărătoare); astm bronșic, ale cărui simptome constau în crize alarmante de sufocare și șuierătură la respirație. De asemenea, pot apărea la nivel ocular: sub formă de conjunctivite alergice, care determină mâncărime oculară, înroșirea ochilor și a pleoapelor, lăcrimare exagerată. La nivel cutanat se manifestă sub forma diverselor tipuri de erupții, iar la nivel digestiv apar enterite, cum sunt cele la glutenul din făina de grâu.