Main menu

header

578 19 1de Gabriela Niculescu

În urmă cu aproximativ zece ani, în revista „Antropologia Conștiinței”, într-un articol intitulat „Bazele electrofiziologice ale credinței deochiului”, psihiatrul Colin A. Ross declara că oamenii pot trimite cu viteza sunetului raze de energie din ochii lor. Acesta a folosit un sistem electromagnetic de detectare a fasciculului, care includea echipamente EEG modificate astfel încât să transmită neurofeedback, prin care a dovedit că ochiul uman emite un semnal electromagnetic care poate fi măsurat științific. Psihoterapeutul Laura M. Ştefan (medalion) vă oferă informaţii utile despre cum puteţi folosi aceste semnale şi cum le puteţi interpreta pe cele emise de persoanele alături de care vă aflaţi.

„Deochiul, demonstrat ştiinţific”

Deși inițial cercetătorii au crezut că oamenii pot doar emite raze de energie din ochii lor, au ajuns ulterior să demonstreze că ochiul, de fapt, absoarbe radiațiile din lumea exterioară și apoi le transmite creierului, care le interpretează, urmând ca, în funcție de stările interioare pe care le avem, de sentimentele față de persoana din fața noastră și de structura mentală a fiecăruia, să le transmitem prin ochii noștri pozitiv sau negativ sub formă de raze de energie - aici se încadrează și binecunoscutul „deochi”, fenomen controversat de sceptici, dar demonstrat științific ca existență și putere energetică asupra celorlalți.

„Semnalele transmise pot fi pozitive sau negative”

578 19 3Atunci când privim o altă ființă cu intenţii iubitoare, pozitive, plini de speranță și cu gânduri bune, se poate produce acel fenomen de vindecare („M-ai vindecat cu o privire!”) ce părea necunoscut până acum, dar care, de fapt, este o realitate a capacităților pe care noi le avem, însă mulţi dintre semeni nu știu încă să le folosescă. În funcție de personalitatea fiecăruia, de bagajul de cunoștințe acumulat de-a lungul vieții, de experiențele trăite, de construcția sufletească şi spirituală, de emoțiile pe care le simțim atunci când suntem în fața cuiva și de intențiile pe care le avem asupra acelei persoane, putem transmite intenţionat raze energetice capabile să vindece! De asemenea, suntem capabili să cunoaștem esența unui om de la primul contact vizual pe care îl avem cu acesta. Schimbul energetic, intuiția și telepatia ne ajută ca în doar câteva fracțiuni de secundă să ne dăm seama cine este persoana din fața noastră. Omul de rând va spune „este un om bun” sau „este un om rău”, iar un specialist va fi capabil să facă rapid o scanare în urma căreia să poată trage o concluzie definitorie. Dacă vă doriți cu adevărat, puteți citi în ochii care vă privesc tristeţea pe care o poartă în ei, dezamăgirea, fericirea, încântarea sau bucuria din suflet, sentimentele plăcute sau neplăcute pe care le trăiesc față de voi, intenții prietenoase sau nu, și aşa mai departe.

„Undele emise, detectate cu electrodul de înaltă impedanță”

Cercetătorii au constatat că undele între 1-40 Hertz și 1-10 Gama emise prin ochi pot fi detectate cu ajutorul unui electrod de înaltă impedanță găzduit în interiorul unor ochelari izolați electromagnetic. Prin ochi transmitem un semnal, „human ocular extramission”, care are proprietăți electrofiziologice distincte, fiind în conexiune cu undele cerebrale înregistrate în același timp în zona frontală. Respingerea existenței deochiului sau a energiei pozitive transmise prin ochi ține de o slabă informare și are la bază componente neștiute sau neexploatate ale conștiinței umane.

„O alunecare a privirii către interiorul persoanei din faţă”

578 19 2În „Filosofia magiei naturale”, de Heinrich Cornelius Agrippa von Nettesheim și Henry Morley, autorii ne propun o serie de studii care la vremea respectivă erau centrate pe un viitor îndepărtat și aveau ca studiu credințele energiei pozitive sau negative transmise de ochiul uman. Chiar dacă au trecut 500 de ani de atunci, cercetătorii contemporani au ținut cont de cele demonstrate de ei și au validat posibilitatea conexiunii între două ființe care se privesc în ochi și își transmit raze de energie care le pot încărca pozitiv sau negativ. Este un fenomen pe care l-aș putea descrie ca pe o alunecare a privirii către interiorul persoanei cu care ai contactul vizual, privire care poate uni sau depărta două suflete. Astfel de exemple le găsim în mitologia greacă sau în diverse scrieri care datează de la începutul omenirii și până în prezent.

„Lumina iese din interior și atinge obiectele din exterior”

În momentul actual există păreri pro și contra atât despre cercetătorii care au efectuat diverse experimente, cât și despre concluziile la care aceștia au ajuns. Însă, fiecare dintre noi știe cel mai bine ce anume tăiește în timpul unui contact vizual și ce implicații are acesta asupra propriului corp sau asupra propriei minți. Transferul de informații între ființele vii care ne înconjoară și creierul nostru, chiar dacă este încă în mare parte un mister, este real și demonstrat științific. Într-un limbaj poetic se spune că ochii sunt ferestrele sufletului. Platon spunea că ochii sunt producători de lumină, lumină care iese din interiorul nostru și atinge obiectele din exterior.

„Uită-te în ochii celuilalt și îți vei da seama pe loc că poți comunica fără cuvinte. Depinde doar de tine, ca om, ce fel de comunicare vei avea!“

„Ceea ce gândim poate influenţa omul pe care îl privim“

Impulsurile nervoase transmit din creier, prin nervii optici, informații către exterior care sunt percepute de cei din jur. Ceea ce gândim, starea interioară pe care o avem și energia cu care suntem încărcați pot influența într-un fel sau altul omul pe care îl privim în ochi. Pentru a avea un feedback pozitiv și pentru a primi energie pozitivă înapoi este bine să transmitem intenţii bune și frumoase, concentrate pe iubire, sinceritate și liniște, astfel încât experiențele pe care le trăim să ne umple întreaga ființă de bucurie, iar cei din jur să ne poată percepe prin privirea noastră ca pe ființe care pot vindeca, nu deochea.

„Cele mai puternice trăiri sunt feedback-urile primite de la cei din jur“

Că putem „deochea” (adică să transmitem o energie negativă atât de puternică altui om, încât acesta să se îmbolnăvească pe loc) este, așa cum spuneam mai sus, un fenomen cunos cut. De aceea, provocarea omului modern, evoluat ca ființă, reprezintă de fapt performarea capacităților pozitive și creșterea energiei pozitive astfel încât să poată ajunge la capacitatea de a vindeca printr-o privire, de a alina suferința altui om doar privindu-l, de a umple de energie pozitivă o altă ființă folosind doar propriii ochi. Putem transmite prin privire vindecare sau boală, dragoste sau ură, respingere sau atracţie, blândeţe sau agresivitate, plăcere sau dezgust, dar este o alegere personală raportată la cei din jur. Și cum există liber-arbitru și fiecare face ceea ce își dorește, pot doar să vă împărtășesc din experiența mea: cele mai puternice trăiri la nivel fizic, psihic și spiritual sunt de fapt feedback-urile pe care eu le-am primit de la cei din jurul meu atunci când aceștia au simțit că au primit prin ochii mei energia pozitivă de care aveau nevoie.