Main menu

header

643 11 1de Ingrid Baciu şi Adrian Barna

În ce sens poate fi schimbată viaţa omului atunci când alege să se apropie de adevăruri care nu îi sunt, în mod obişnuit, călăuzitoare, familiare? Reprezintă schimbarea unei paradigme, precum ieşirea din obişnuinţe şi abordarea unui stil de viaţă diferit, spiritual, o cheie importantă a adevăratului succes în destinul personal? Sunt întrebări la care cunoscutul terapeut Alexandra Roman, specialist masor şi maestru Reiki, răspunde pentru cititorii revistei „Taifasuri”.

„Este o știință care se ocupă cu vindecarea învelișului energetic”

- Dacă în privinţa masajului cunoaştem cu toţii ce beneficii aduce, ce ne puteţi spune despre Reiki, o ştiinţă care trimite la abordarea spirituală în scopul vindecării?

- În spatele a tot ceea ce se vede există altceva, invizibil ochiului fizic dacă acesta nu este antrenat şi nu are capacitatea să vadă în lumea energiilor, cea de dincolo de lumea fizică. În această, după cum a fost numită, matrice a tuturor lucrurilor şi a tuturor formelor de viaţă se regăseşte biocâmpul sau matricea personală, de factură energetică, a fiecărei fiinţe. Atunci când această matrice - sau înveliş energetic al corpului fizic - a fost afectată, permite îmbolnăvirea corpului fizic într-un ritm şi cu o profunzime, la nivel de organe, greu de imaginat. În acest context, tot astfel cum există o medicină care tratează corpul fizic există şi o ştiinţă sau tehnică spirituală care se ocupă cu vindecarea învelişului energetic, a biocâmpului, ce ne parvine din îndepărtata Japonie şi care se numeşte Reiki. Datorită experimentelor ştiinţifice s-a putut evidenția că în jurul mâinilor practicanţilor Reiki apar emisii electromagnetice pe frecvențe superioare celor obişnuite, acestea determinând efectiv vindecarea afecţiunilor.

- Este tehnica Reiki o cale sigură către eliminarea bolii din organismul uman?

- Bineînţeles. Înainte de a se fixa în trup, boala îşi creează rădăcini în suflet, în mental, în biocâmp. Iar aceste structuri imateriale care ne compun fiinţa nu pot fi tratate decât cu ceea ce le este specific, asemănător, cu un „medicament” tot de natură energetică, acolo unde energia, planul spiritual, energo-informaţional au făcut posibilă existenţa mentalului, a biocâmpului, a gândurilor, emoţiilor, sentimentelor! Nu poţi trata mintea cu medicamente fizice ori cu bisturiul. Cu bisturiul tai în fizic, cu Lumina, cu energiile armonioase vindeci dizarmoniile din planurile energo-informaţionale!

„Masajul şi reflexoterapia degrevează organele de suprasarcini”

643 11 2- Când asociaţi terapiei spirituale masajul şi de ce? Cum trebuie să privim această știință care se adresează corpului fizic?

- Totul este un tot și trebuie tratat astfel. Prin intermediul masajului şi a reflexoterapiei, spre exemplu, asupra organismului uman se operează anumite influenţe fizice menite a debloca tot ceea ce s-a blocat în funcţionalitatea corpului fizic. Masajul are rol recuperator, terapeutic şi profilactic în esenţă, dar are şi rol igienic, estetic şi cosmetic. În masaj se efectuează un grup de manevre de tip manual sau tehnic pentru a stimula pielea și țesuturile adiacente, cu scopul determinării unor reacții vasculare, biochimice, de stimulare senzitivă și de inducere de reacții de tip reflex, care au rolul de a readuce în starea de funcţionalitate specifică întregul organism. Boala în corpul fizic nu este altceva decât ori o insuficientă funcţionare a organelor, ori o hiperfuncţie patologică. De obicei însă vorbim despre disfuncţii, tot ceea ce încarcă organele şi sistemele cu toxine, iar masajul şi reflexoterapia nu fac altceva decât să degreveze organele disfuncţionale de suprasarcinile generate şi întreţinute de acumularea de toxine.

- Care este primul lucru pe care îl faceţi când vă trece pragul cabinetului pacientul?

- Îl ascult. El îmi spune de ce a venit, iar eu, treptat, îi fac anamneza medicală, socială, profesională şi pe cea din plan personal. Astfel îl cunosc şi îmi dau seama prin ce trece, cu adevărat, din punct de vedere emoţional, mental, comportamental, în toate sectoarele vieţii sale. Din acel moment abia începe terapia efectivă. Trebuie să îl determin, în primul rând prin intermediul dialogului, să conştientizeze care sunt cauzele declinului sănătăţii sale, al vieţii interioare. Cauzele pleacă întotdeauna, fără excepţie, dintr-un mod de viaţă greşit, o greşită raportare la valorile existenței, o mentalitate preponderent îndreptată către materialitate, o alimentaţie care abundă în proteine animale, consumul inadecvat - şi cu o vechime importantă în ani - de lichide toxice, precum sucuri acidulate, cafea, alcool şi niciodată de suficientă apă. Îi ajut pe oameni să conştientizeze că se poartă cu ei înşişi ca şi cum ar fi cei mai mari adversari ai lor. După un astfel de dialog cu pacientul abordez, treptat, în funcţie de afecţiunea principală - şi, posibil, alte afecţiuni asociate -, terapia fizică şi cea energetică, pentru a-l ajuta să îşi recapete sănătatea.

„Omul modern s-a condamnat singur la cele mai teribile boli”

643 11 3- Care sunt afecţiunile cel mai des întâlnite și cazurile cel mai elocvente în sensul „deconspirării” modului de viaţă greşit?

- Depresiile, anxietatea, supraponderalitatea, afecţiunile coloanei. Aici mă opresc. Din punctul meu de vedere, amintind de aceste afecţiuni am atins cele mai importante aspecte ale stilului de viaţă profund greşit în care trăieşte omul modern. Lipsit de legătura cu Dumnezeu, cu morala, măcar cea tradiţională, dacă nu chiar creştină, lipsit de o minimă cunoaștere, acceptare şi asumare a unui mod de viaţă specific urmării unor valori reale şi perene, omul modern s-a condamnat singur la cele mai teribile boli încă de tânăr.

- Cât de grave sunt urmările depresiei în opinia dumneavoastră?

- Depresia nu este o afecţiune uşoară. Este pur şi simplu handicapantă din punct de vedere mental şi afectiv. Un om cu un astfel de diagnostic nu mai are deloc bucuria de a trăi, iar acest lucru poate duce la deplina ratare a destinului personal, profesional, social, dacă nu chiar şi la lucruri mult mai grave, cum este suicidul. Lipsa disciplinei mentale, afective şi a oricărei forme de ordine din viaţa unui om atrage haosul, iar acesta, generalizat, este deplina ecuaţie a bolii, care, în funcţie de vechimea şi de adâncimea instalării haosului în structurile noastre profunde, se manifestă ca o afecţiune uşor tratabilă, greu tratabilă ori de netratat, incurabilă.

„Am refăcut conexiunile necesare pentru reechilibrare psihică“

- Ne puteţi oferi spre exemplificare un caz recent tratat la cabinetul dumneavoastră?

- Spre exemplu, recent am dus la bun sfârşit cazul doamnei Violeta L., din Bucureşti, având tulburare depresivă majoră sau depresie cronică. Am abordat afecţiunea încercând în primul rând să refac toate acele conexiuni necesare cu dimensiunile energetice din care vine reechilibrarea psihicului uman, ceea ce a avut rezultate excepţionale pentru pacienta care acum, la momentul în care vorbim, a revenit la un mod de trai specific unui om sănătos, echilibrat, care iubeşte din nou viaţa.