Main menu

header

648 11 1de Cătălina Tăgârță şi Adrian Barna

„Coloana vertebrală este responsabilă pentru toate bolile din întregul organism”, afirmă terapeutul Sergiu Cuțitaru (foto) pe site-ul terapia-arienilor.ro. Povestește acolo despre cum și-a găsit chemarea și despre ucenicia pe care a făcut-o la un călugăr din Rusia, de la care a învățat metoda de vindecare a tuturor afecțiunilor pornind de la vindecarea și alinierea coloanei vertebrale. După ce i-a fost o vreme ucenic, Sergiu Cuțitaru a început să practice pe cont propriu Terapia Arienilor. În momentul de față este singurul din România și din Republica Moldova care face asta, așa că am fost curioși să aflăm mai multe chiar de la el.

Tehnica, utilă și în caz de prostată sau de boli de rinichi

- Domnule Cuțitaru, cum ați ajuns la concluzia că în spate se ascund toate cauzele problemelor noastre?

- În cei peste șapte ani de când sunt terapeut, am întâlnit foarte multe persoane cu diverse afecțiuni, și cel puțin 80% dintre acestea prezentau și probleme ale coloanei vertebrale. Însă Terapia Arienilor tratează, pe lângă durerile de spate, și afecțiuni intestinale, imunitate scăzută, probleme de fertilitate, obezitate, depresie și atacuri de panică, afecțiuni ale stomacului, insomnie, prostată, boli de rinichi, de ficat, de pancreas, dureri menstruale, afecțiuni ale inimii, plămânilor, glandei tiroide și multe altele.

- Ați amintit de probleme de fertilitate. În acest caz se recomandă terapia pentru ambii parteneri?

- Da. Este ideal ca ambii parteneri să facă terapia. Astfel se vor susține mai mult, vor putea face exercițiile împreună și, pe lângă rezultate, va apărea și armonia de cuplu.

„Sunt și ședințe în care se plânge sau în care se râde”

- În ce constă Terapia Arienilor? Este o formă de masaj, bioenergie, osteopatie?

- Terapia Arienilor combină o multitudine de tehnici, care, luate împreună și exact cât trebuie, rezolvă probleme fizice, chimice, emoționale și energetice ale corpului uman. În funcție de afecțiunea pe care o are o persoană se va aplica tehnica care îi aduce rezultatele de care are nevoie.

- Cum se realizează? Pacientul stă întins pe masa de masaj cu fața în jos...?

- O ședinţă se poate realiza în nenumărate moduri, în funcție de nevoile pacientului. Fiecare pacient sau problemă se tratează după nevoia identificată, nu se fac lucruri standard sau generale. Sunt ședințe în care se așază pe masă și sunt ședințe în care facem exerciții și ne distrăm. Sunt și ședințe în care se plânge sau în care se râde.

- Cam cât durează o ședință și de câte este nevoie pentru o cură completă? La ce interval de timp se fac?

- O ședință durează între două și trei ore, dar sunt și unele care durează mai puțin, în funcție de nevoile pacientului, de necesitățile corpului. Sunt necesare patru întâlniri, la un interval de șapte zile între ele, în cazul a 90% dintre pacienți. Au existat însă câteva cazuri în care a mai fost nevoie de una sau de două în plus.

„Anxietatea, un efect al dezechilibrului fizic, chimic, emoțional sau energetic”

648 11 2- Pe lângă problemele enumerate mai devreme, am înțeles că Terapia Arienilor este utilă și în caz de stres, rezolvă problemele ficatului, bilei... Care este prioritatea?

- Terapia Arienilor, prioritar, aliniază coloana vertebrală, însă în plan secundar se rezolvă și problemele organelor interne, pentru că toate fac parte din organism și în orice corp toate au legătură cu toate. De foarte multe ori, durerile la nivelul coloanei sunt doar un efect al unui organ sau invers: orice durere de organ poate fi un efect al poblemelor coloanei sau al unui sistem/grup muscular. Stresul, anxietatea, depresiile, atacurile de panică... toate acestea sunt doar un efect al dezechilibrului fizic, chimic, emoțional sau energetic al corpului, și toate sunt legate între ele. Orice boală incurabilă nu e altceva decât un strigăt al corpului să fie ajutat și iubit, iar Terapia Arienilor asta și face, te ajută să descifrezi limbajul și strigătul corpului tău prin metode de mult știute de strămoșii noștri. Te ajută să ajungi la un echilibru fizic, mental, chimic, emoțional și energetic. Așadar, rețineți: atunci când apare un dezechilibru la un organ, vă rog să nu îl trataţi direct, pentru că el este doar o cauză a unui efect, iar efectele sunt cauzele emoţionale negative trăite intens.

- Există categorii de persoane care nu au voie să facă Terapia Arienilor?

- Doar cei care nu se pot mișca și sunt imobilizați la pat nu pot face terapia.

A vindecat persoane cu cancer de colon și ulcer

- Sunt efecte adverse/secundare?

- Există efecte secundare, însă toate sunt spre obținerea echilibrului. La nevoie, le explic oamenilor ce urmează și comunicăm în mod constant pentru obținerea celui mai bun rezultat.

- Care este rata de obținere a rezultatelor dorite prin intermediul acestei terapii?

- 95%! Şi asta doar din cauza faptului că ceilalţi 5% sunt extrem de comozi şi nu urmează minimul de recomandări.

- Recomandați să fie combinată și cu alte tehnici sau să se țină vreun regim alimentar?

- Nu recomand nimic. Fiecare persoană va ști exact ce are de făcut după și în funcție de problema sa.

- Care a fost cel mai dificil caz? Ce diagnostic a avut pacientul și cum v-a surprins așteptările vindecarea sa?

- Cancerul la colon și ulcerul. După alinierea coloanei vertebrale, comunicarea între creier și organe se restabilește, iar organismul intră într-un proces de autovindecare. După repetarea analizelor la trei luni, afecțiunea dispăruse, ceea ce m-a bucurat foarte tare.

„Atunci când apare un dezechilibru la un organ, vă rog să nu îl trataţi direct, pentru că el este doar o cauză a unui efect, iar efectele sunt cauzele emoţionale negative trăite intens“

Gestionare mai bună a conflictelor

Terapia Arienilor vine în completarea tratamentelor din medicina tradițională și se concentrează pe aflarea cauzei și pe vindecarea acesteia. Cauza afecțiunii e diferită de la caz la caz, iar terapia nu se concentrează pe efectele afecțiunii, ci se preocupă de vindecarea cauzei. Potrivit specialistului, s-a observat că persoanele care au făcut Terapia Arienilor și-au îmbunătățit relația cu familia și cu cei din jur și au reușit să gestioneze mult mai bine orice conflict apărut ulterior.