Main menu

header

684 10 1de Valeria Roman şi Adrian Barna

„Crede cu tărie că orice dorință se poate îndeplini!”. Este motto-ul Laurei Dinu, terapeut Thetra Healing, care de șapte ani face bine celor suferinzi. Specialista nu doar că le transformă visurile în realitate prin ședințele sale de terapie, ci îi vindecă pe cei cu diferite afecțiuni cu ajutorul cristalelor, dar mai ales îi învață să creadă în puterea lor miraculoasă. Laura Dinu (foto; www.lauradinu.ro) a scăpat chiar ea de insomnii și de anxietate și a pus capăt unor dureri acute cauzate de gastrită. Pacienții săi sunt fericiți de când au întâlnit-o, pentru că au acum o viață liniștită și se pot ocupa de alte activități care până nu demult îi forțau să meargă la tratamente costisitoare. Despre ședinţele de vindecare cu ajutorul cristalelor, dar și despre puterea fiecărei mici pietre, ne-a povestit chiar terapeutul într-un interviu.

„Am scăpat de anxietate cu chiastolit”

- Când şi cum v-aţi descoperit această capacitate de a face bine cu ajutorul cristalelor?

- Am găsit niște articole despre cristale în care se menționa puterea lor de vindecare, de conexiune, că ele sunt vii. Din curiozitate mi-am cumpărat câteva. Pentru că articolul recomanda să dormi cu ele sub pat așa am și făcut, punându-le în zona capului. Am uitat de ele timp de câteva luni. Am început să am vise vii, colorate, deosebite de tot ce avusesem până atunci. După o perioadă de două luni, am început să cumpăr altele, de dimensiuni din ce în ce mai mari: brute, chiar geode. Intuiția îmi spunea să le așez pe corpul fizic în anumite zone, așa că înainte de culcare sau când mă relaxam, le puneam în zona pieptului, pe burtă, pe frunte sau în creștetul capului. Le mai țineam în palme până adormeam. Încet-încet am început să fac lucrul acesta din ce în ce mai des, conștient câte 20-30 de minute. Dacă aveam și dureri fizice, după câteva sesiuni acestea se ameliorau sau chiar dispăreau.

- Cum ați observat că au puteri tămăduitoare?

- Vindecarea am experimentat-o întâi pe mine, trecând printr-o perioadă agitată, având coșmaruri, insomnii, anxietate. Am citit despre ametist că te ajută să ai un somn liniștit. Astfel, l-am pus din nou sub pernă. Din opt ore pe noapte nedormite pe care le aveam înainte, am ajuns la trei-patru ore de somn liniștit în care mă încărcam și mă trezeam cu o altă stare. Am căutat apoi despre anumite cristale care să mă ajute cu tratarea anxietății și am dat peste chiastolit, pe care l-am purtat ca pandantiv la gât timp de câteva luni. Un alt exemplu personal este momentul în care am avut o gastrită și cum citisem despre citrin, turmalină galbenă și ochi de tigru că ajută, dormeam cu ele puse pe stomac.

„Pietrele pot fi puse pe locul dureros sau purtate ca pandantiv”

684 10 2- Ce afecţiuni pot fi tratate?

- Orice afecțiune poate fi tratată, însă la fel ca în medicina tradițională, este nevoie de credința pacientului. Chiar și pentru un medicament obișnuit - dacă nu crezi că acesta își face efectul, că o cremă îți vindecă o durere articulară - nu se va întâmpla acel lucru. Această teorie se aplică și în cristaloterapie: dacă crezi că te poate vindeca, ea o va face. Exemple specifice de vindecare sunt cele legate de chisturile ovariene, de reglarea ciclului menstrual sau dereglarea fertilității. Pentru tratarea acestora am folosit carneolul, calcitul galben, turmalina galbenă, calcitul verde. De exemplu, carneolul influențează organele genitale feminine și sporește fertilitatea. Această piatră ajută la depășirea frigiditații și a impotenței. Vindecă problemele din partea lombară inferioară. Sporește afluxul de sânge către organe și țesuturi. Trebuie purtat ca pandantiv ori plasat pe locul afectat în contact cu pielea (în zona bazinului, a ovarelor, în zona lombară).

- Obțineți rezultate bune și în vindecarea unor boli mai grave?

- O altă afecțiune tratată cu ajutorul cristalelor este glanda tiroidă - reglarea hormonilor asociați cu aceasta. Am folosit kianit, lapis lazuli etc. Pentru vindecarea sau echilibrarea chakrei tiroide este indicat să folosiți pietre de culoarea albastră pentru că tiroida se află în zona gâtului, unde se întâlnește un centru energetic numit chakra comunicării / a gâtului ce are o culoare albastră. Astfel, aceste pietre vindecă mult mai ușor această zonă. Kianitul, de exemplu, tratează tiroida și paratiroida, gâtul și creierul. Este un analgezic natural. Scade tensiunea sangvină și elimină greutatea în exces. Poate fi purtat ca pandantiv sau ca lănțișor. Lapis lazuli alină migrenele, depresia și are efecte profunde asupra sistemului respirator: laringe, gât, tiroidă, timus etc.

„Ochi de tigru are o mare putere de a proteja copiii mici”

684 10 3- Cristalele se folosesc diferit pentru oameni și animale?

- Cristalele pot fi folosite ca bijuterii: pandantive, inele, cercei, brățări. Ele pot fi brute, nemontate sau șlefuite, pot fi ținute în cameră, sub perne, purificând energiile și oferind protecție. Pot fi purtate în geantă - eu am un săculeț cu câteva cristale micuțe. Pentru animale, ele pot fi purtate la gât, în zgarde, sau în coșulețul lor unde dorm. Pentru copii este de ajutor să plasaţi un cristal în cărucior pentru protecție. Ochi de tigru, care are o putere foarte mare de a proteja, sau un cuarț roz pentru că-i ajută pe cei mici să se armonizeze cu spațiul și să se conecteze emoțional cu părinții. Recomand malachitul, cristalul de stâncă, ametistul pentru elevi. Piramide din aceste cristale îi ajută să se concentreze la teme, făcându-i să se deschidă către învățare. Este recomandat să aveți în camera lor cel puțin un ametist, un cuarț roz, un bulgăre de sare de Himalaya (sau sare brută românească).

„Turmalina neagră ajută în durerile articulare”

- Care sunt cele mai folosite cristale şi ce anume vindecă ele?

- Ametistul ne ajută să avem un somn liniștit, să nu mai avem coșmaruri și să ținem minte visele. Ne ajută să trecem peste moartea sau pierderea unei persoane dragi, curățând durerea din corpul fizic și energetic. Pentru dureri pe cap, poate ajuta lapis lazuli, cristalul de stâncă. Pentru insomnii și febră: hematitul. Agata albastru-dantelat ajută împotriva durerilor de cap și febră. Pentru durerile în gât: kianit, lapis lazuli, turcoaz albastru, crisocolla (laringită, faringită, amigdalită). Pentru zona inimii: cuarțul roz, smaraldul, rhodonitul, rubinul. Pentru stomac și intestine: citrin, ochi de tigru, turmalină galbenă, cuarțul fumuriu (ajută la digestie în cazul în care aveţi probleme cu constipaţia). Pentru zona lombară, bazin și aparatele genitale: carneol, fluorină galbenă, calcitul galben sau verde. Pentru picioare: turmalină neagră care ne ajută cu durerile de articulații, fracturi (se bandajează zona împreună cu un cristal, simțind în funcție de caz momentul în care trebuie să daţi cristalul la o parte), jaspul roșu ajută în dureri și afecțiuni ale picioarelor, circulație, varice.

În casă este recomandat să aveți citrin, ametist, cristal de stâncă sau bulgări de sare pentru echilibrarea energiei

Din cristale se poate face și un elixir. Se pune un cristal într-un recipient transparent de sticlă, care se umple cu apă de la izvor, plată sau de la chiuvetă (în cel mai rău caz), și se lasă sub razele soarelui, de dimineață până la apusul soarelui. Poate  fi folosit atât intern (băut), cât și pentru uz extern (comprese sau spălături locale)

„Se fac între cinci şi şapte şedinţe“

- De câte şedinţe este nevoie?

- Ar fi indicat ca o persoană care apelează la această metodă de vindecare să facă între cinci şi şapte şedinţe. O sesiune durează 45-50 de minute. În funcție de afecțiunea persoanei respective și de credința în această terapie, este posibil să fie nevoie de mai multe ședințe. Vindecarea se poate produce de la prima sau de la a treia ședință. Există și persoane care au refuzat mental să se vindece, iar cristalele nu încalcă liberul arbitru, ele nu forțează vindecarea.