Main menu

header

767 10 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Specialiștii susțin la unison că puterea gândului este, fără nicio îndoială, cea mai mare forță din Univers, însă, din păcate, puțini sunt cei care cunosc acest lucru. Mai mult, studiile au arătat că într-o singură zi, unei persoane îi pot trece prin minte în jur de 60.000 de gânduri. Care pot avea atât efecte pozitive, cât și negative asupra corpului. Despre ce înseamnă cu adevărat puterea gândurilor, aflați în rândurile de mai jos.

Lobul frontal cerebral creează, visează și planifică viitorul

În lumea aceasta infinit de grăbită, v-ați întrebat vreodată ce îl face pe om să fie considerat unic? Răspunsul dat de specialiști se referă la mărimea lobului frontal cerebral, prin comparație cu restul creierului. Pentru că lobul frontal cerebral este acea parte care creează, visează și planifică viitorul. Până în jurul vârstei de 2 ani, la copii predomină undele cerebrale delta, adică acea stare de observație pură și descărcare de informații extrasenzoriale. Între 2 și 6 ani, se trece direct la undele teta, iar cel mic intră practic în tărâmul fanteziei și imaginației. Din acel moment, devine extrem de important pentru profesori și pentru părinți deopotrivă să știe ce programe să încorporeze copiilor. Pentru că felul în care aceștia vor gândi în mod predominant îi va putea ține într-o stare de sănătate fizică și mentală sau, dimpotrivă, îi poate îmbolnăvi.

Omul, principalul responsabil pentru ceea ce obține în viață

767 10 2Un gând pozitiv fortifică, în timp ce un gând negativ distruge. Dar câți sunt cei care știu cu adevărat ce este un gând? Specialiștii susțin că, din punct de vedere științific, gândul este un câmp de energie emis de creierul uman. Altfel spus, gândul poate fi interpretat ca fiind cuvântul pe care îl rostiți, emoţia pe care o simţiți, sentimentul pe care îl trăiți și, bineînțeles, acțiunile pe care le întreprindeți. Cu alte cuvinte, fiecare om devine principalul responsabil pentru ceea ce obține în viață. Iar acesta trebuie să devină motto-ul călătoriei prin această lume. În consecință, nu mai aruncați vina pe alții, pentru că rezultatele dumneavoastră depind de propriile gânduri și acțiuni. Și asta pentru că nimeni nu vă obligă să gândiți negativ sau pozitiv. Faceți asta în mod deliberat. Iar dacă alegeți să gândiți pozitiv, vă avertizează oamenii de știință, nu o faceți la nivel mic, pentru că nu vă va ajuta deloc. De asemenea, susțin aceștia, nu gândul este cel care materializează, ci energia pe care o alocați acestuia.

Treceți peste orice obstacole!

„Omul este un gând al lui Dumnezeu, de aceea gândurile omului au la rândul lor puterea de a gândi, cu alte cuvinte au calitatea de a prolifera, de a se multiplica şi de a se răspândi”, a spus atât de frumos renumitul profesor Gilbert Jausas. De asemenea, specialiștii afirmă că veți avea parte de viața pe care v-o doriți doar dacă transformarea se va produce la nivelul convingerilor și al blocajelor subconștiente. Iar acest lucru presupune trei lucruri esențiale, care sunt doar responsabilitatea dumneavoastră. În primul rând, trebuie să înțelegeți cu adevărat procesul prin care ceea ce sunteți în interior se reflectă întocmai în exterior (Legea gândului). Odată ce veți înțelege acest principiu, este foarte important să vă luați angajamentul total de a lucra cu dumneavoastră înșivă, de a vă propulsa conștiința pe un nivel superior. Ansamblul gândurilor negative nu poate fi distrus într-o zi sau două. De aceea, nu trebuie să renunţaţi la practică după apariţia primelor dificultăţi.

Subconștientul controlează bătăile inimii

Pentru unele persoane pare greu de crezut, dar emoţiile negative determină apariţia stărilor depresive, a problemelor digestive, bolilor cardiace și hipertensiunii arteriale. În plus, s-a demonstrat că subconștientul controlează bătăile inimii şi circulaţia sângelui, reglează digestia, asimilarea substanţelor nutritive și eliminarea reziduurilor. Prin urmare, prin controlarea subconştientului, bolile ar putea fi ţinute la distanţă. Mai mult, de cele mai multe ori, tratamentul medicamentos este ineficient, deoarece problema își are rezolvarea la nivel mental.

Postul îmbunătățește memoria

Potrivit oamenilor de știință americani, persoanele care ţin post măcar o dată pe săptămână au toate șansele să-și îmbunătățească considerabil starea de sănătate. Motivul? Odată ce organismul nu mai este suprasolicitat de alimente bogate în carbohidraţi, pancreasul nu mai trebuie să secrete o cantitate foarte mare de insulină. În plus, cercetătorii au mai demonstrat că, prin reducerea cu doar 30% a numărului de calorii dintr-o singură zi a săptămânii, memoria se îmbunătăţeşte, iar performanțele cresc considerabil. De asemenea, persoanele care consumă o cantitate mai mică de alimente mai au parte și de un alt lucru pozitiv, având un risc redus de a face infarct.

Orice gând pe care îl emiteți se întoarce ca un bumerang, de aceea trebuie să fiți întotdeauna foarte atenți la ceea ce gândiți

 O minte curată nu poate fi manipulată

Dacă vreți să faceți cu adevărat schimbări în viața dumneavoastră, un prim lucru de care trebuie să țineți cont este să vă distanțați cât mai repede de cei care vă alimentează mintea cu lucruri negative. În caz contrar, vă veți afunda şi mai adânc, întrucât persistând într-o gândire negativă, manifestările în plan emoțio- nal și fizic nu vor întârzia să apară în viața dumneavoastră. Curățați-vă mintea, pentru că este încărcată de cele mai multe ori cu programe negative și programări. În acest fel, veți scăpa și de tendința de a critica pe oricine, de a judeca persoanele în funcție de alegerile pe care le fac, pentru că aceste gânduri negative nu fac altceva decât să atragă alte gânduri negative, care la rândul lor atrag emoții negative, iar până la manifestări fizice urâte nu mai e decât un singur pas. Nu trebuie să uitați niciodată că o minte încărcată cu gânduri negative este mereu agitată și confuză, iar persoana este lipsită de concentrare. În plus, se poate ajunge rapid la stări depresive și diverse fobii. Mai mult, e foarte important de știut că o minte curată cu greu poate fi manipulată. O metodă excelentă pentru a scăpa de gândurile negative este autoprogramarea. De aceea, se recomandă ca, înainte de culcare, să repetați că doriți ca în timpul somnului să aveți doar gânduri pozitive, iar această stare se va menține și a doua zi.