Main menu

header

774 10 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Potrivit oamenilor de știință, corpul nostru este echipat în mod excepțional cu mecanisme naturale de autoreparare a organismului, ce se află sub influența gândurilor și a sentimentelor care își au originea în mintea fiecărei persoane. Cu alte cuvinte, sunteți în măsură singuri să eliminați toxinele, să luptați cu infecțiile, să alungaţi corpurile străine și chiar să ucideți celulele cancerigene. Iată care sunt cele mai bune metode de autovindecare.

Gândirea pozitivă, esențială în procesul de vindecare

Potrivit unui nou studiu realizat în America, Spania și Franța, publicat în „Jurnalul de Psihoneuroendocrinologie”, specialiștii au adus în prim plan faptul că există o schimbare la nivel molecular după o perioadă de practică intensivă de tip meditativ. Potrivit acestui studiu bazat pe analiza comportamentului, dar şi a schimbărilor la nivel celular, după opt ore de tehnici de antrenare a minţii, persoanele obișnuite cu meditaţia au avut unele diferenţe moleculare şi genetice, inclusiv de reducere a nivelului genelor responsabile cu inflamaţia, ceea ce presupune o revenire mai rapidă a corpului după o perioadă stresantă. Interesant este și faptul că, prin antrenarea minții de a gândi în mod pozitiv, se pot șterge programările din copilărie care vă sabotează din când în când mintea conştientă.

Efectul placebo

Celor care încă nu cred că gândurile pozitive le pot vindeca corpul, efectul placebo le va schimba acest mod de a gândi. Și asta pentru că s-a demonstrat că acesta a adus schimbări reale la mulţi dintre pacienții care au făcut parte din numeroase experimente. După ce persoanele au fost tratate doar cu pastile de zahăr sau cu operații false, surprinzător s-au vindecat… De altfel, sunt multe cazuri în care la pacienți cu diferite boli, de la cancer în stagiul 4 până la pacienți cu HIV, diabet, tensiune mare, s-au observat remisiuni spontane fără un tratament adecvat. Date științifice au demonstrat că odată ce credeți că vindecarea este posibilă, acest lucru chiar se va întâmpla.

Ascultați-vă corpul și intuiția

774 10 2Nimeni nu vă cunoaște corpul mai bine decât dumneavoastră. Așa că cel mai bine este să vă ascultați intuiția și să aveți încredere în ceea ce aceasta vă comunică. Mai mult decât atât, ascultați-vă corpul. Dacă aveți o senzație fizică, fie că e vorba despre durere, greață, amețeli, spasme musculare, veți ști ce vrea să vă comunice corpul dumneavoastră. Trebuie să știți că boala este de obicei un apel de trezire care vă forțează să priviți ce este cu adevărat real în viața dumneavoastră. Nu uitați că puteți fi o victimă a bolii sau puteți să vă treziți la realitate și să faceți tot ce trebuie ca să vă vindecați.

„În fiecare zi sunt din ce în ce mai bine și mă voi vindeca”

Ori de câte ori vă vin în minte gânduri negre și credeți că boala nu va pleca, spuneți următoarele cuvinte: „În fiecare zi sunt din ce în ce mai bine și mă voi vindeca”. De altfel, aceste vorbe trebuie rostite încă de la prima oră a dimineții și veți rămâne surprinși de starea bună de care veți avea parte. De asemenea, de trei ori pe zi beți 500 ml apă pură, iar în timp ce faceți acest lucru rostiți: „Mă voi vindeca și voi deveni sănătos”. Indiferent cât de obosit sunteți, nu lăsați să treacă o zi în care să nu vă faceți singuri masaj. Chiar dacă acesta durează doar zece minute, vă va oferi energia necesară de care aveți atât de multă nevoie. E important ca atunci când începeți masajul, să frecați bine pielea din zona gâtului, a pieptului și a tălpilor.

Acordați mai multă grijă felului în care respirați

774 10 3Specialiștii susțin că una dintre cele mai importante reguli de autovindecare se referă la respirație, de aceea trebuie ca acesteia să-i acordați mai multă atenție. În consecință, respirați calm și faceți în așa fel încât expirația să fie de două-trei ori mai lungă decât inspirația. Evitați să vorbiți cu toată lumea despre problemele dumneavoastră de sănătate și petreceți cât mai mult timp în natură. Nici nu știți cât de bine vă va face să priviți cerul și să vă bucurați de frumosul ce vă înconjoară.

Ascultați muzică clasică

Din cele mai vechi timpuri, specialiștii au atribuit muzicii proprietăți vindecătoare. Problema terapiei prin muzică s-a pus însă serios abia prin anii 1950-1960, când au fost făcute studii la început în Canada și în Statele Unite, apoi în Franța. Tot în acea perioadă, inginerul de sunet francez Jaques Jost a reușit să uimească întreaga lume cu studiile sale privind tratamentul prin muzică, elaborate în cadrul Laboratoarelor de Encefalografie ale Clinicii de Boli Mintale din cadrul Facultății de Medicină din Paris. Mai târziu, cercetătorii japonezi au demonstrat că hipertensiunea poate fi ameliorată prin buna dispoziție pe care o au efectele muzicale. De asemenea, starea emoțională provocată de singurătate poate fi înlăturată tot prin muzică. Nu în ultimul rând, studiile au arătat că aceia care au studiat muzica în copilărie sunt mult mai puțin expuși să se îmbolnăvească la vârste înaintate de demență senilă sau Alzheimer. Potrivit oamenilor de știință, cea mai indicată muzică este cea clasică, aparținând școlii baroce.

Obișnuiți-vă să adormiți cel târziu la ora 22:00 și să vă treziți odată cu răsăritul soarelui

Ţineţi post o dată pe săptămână

În procesul de autovindecare este foarte importantă și dieta, de aceea se recomandă să mâncați puțin și des și să optați pentru preparatele gătite în casă. Pe de altă parte, este indicat ca o zi pe săptămână să țineți post. Faceți sport, chiar dacă nu mergeți la sală. E de ajuns să faceți genuflexiuni, flotări sau să ridicați greutăți. Orice informație negativă trebuie să fie înlăturată. Iar dacă aveți lângă dumneavoastră oameni care vă iau din energie, îndepărtați-vă de ei. În plus, vă este de mare ajutor să vizionați filme de comedie și să citiți cărți de spiritualitate. Este foarte important să vă imaginați în fiecare zi că sunteți un om sănătos și veți avea un viitor fericit. Nu în ultimul rând, rugați-vă! Potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Spitalul McLean, credința în Dumnezeu poate îmbunătăți în mod semnificativ rezultatele celor care primesc tratament pe termen scurt pentru boli psihice. Dar Dumnezeu poate vindeca orice boală, cu o singură condiție: să credeți!