Main menu

header

819 15 1de Ștefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Vindecarea unei afecțiuni nu înseamnă doar un tratament adecvat pentru corp. Practic, bolile cu care ne confruntăm în decursul vieții sunt, pe de o parte, o consecință a stilului de viață propriu, pe de altă parte, reprezintă anumite alegeri sau situații karmice. În orice caz, pentru a rezolva o boală, primul pas este să aflăm cauza. Dragoș Barbălată, mentor Evoluție Integrală, speaker și formator, ne-a explicat în ce constă cu adevărat procesul de vindecare, care sunt etapele și cum ne putem menține o viață sănătoasă. Iar pentru mai multe detalii, puteți accesa și https:// www.landpage.co/carte-epic.

„O parte dintre accidente ține de liberul arbitru”

- Ce înseamnă cu adevărat procesul de vindecare?

- Vindecarea este un concept mult mai profund, decât a depăși o boală fizică. Când vorbim despre vindecare, e important să luăm în seamă toate planurile vieții noastre: fizic, emoțional, mental și spiritual. Ca să înțelegem mai în profunzime vindecarea, cred că e important să cunoaștem, în primul rând, cauzele bolilor.

- Mai exact?

- Sunt trei tipuri de afecțiuni: la nivel Fizic, unde cauzele sunt toxinele și otrăvurile din corp, care provin, în general, din alimentație. Astfel, sistemul digestiv nu le poate elimina în mod natural și acestea se acumulează în sânge. De aceea, pentru că organismul are o foarte mare inteligență, găsește o supapă, și anume răceala, sau alte afecțiuni, care, până la urmă, sunt un lucru bun, dacă le înțelegem din acest punct de vedere. Și, la acest nivel avem infecții, cauzate de germeni și bacterii, pe care le avem în corp, însă le tolerăm. Ele nu declanșează boala pentru că sistemul imunitar e învățat să trăiască cu ele, dar atunci când acesta scade, se activează bacteriile și apare problema. În cazul accidentelor, menționez că o parte dintre ele țin de liberul arbitru, restul e legat de karma (cele predestinate). La nivel Mental, afecțiunile apar, în general din cauza emoțiilor negative de genul: furie, frică sau îngrijorare. Ele reprezintă un blocaj energetic, care împiedică fluxul energiei vitale. Astfel, dacă nu înțelegem mesajul, ele somatizează și, în cele din urmă, ajung în planul fizic, iar pe acesta nu îl putem ignora. În ceea ce privește nivelul Spiritual, afecțiunile apar ca urmare a ignoranței energiilor negative din planul subtil și al karmei negative.

„De-a lungul călătoriei noastre, avem doi învățători: înțelepciunea și suferința”

819 15 2- Ce anume stă la baza procesului de vindecare?

- Pentru vindecare avem trei principii fundamentale. Primul acționează la cauză, nu la simptome. Dacă tratăm semnele cu medicamente și alte terapii, bolile vor reapărea - fie în aceeași formă, fie în alta, chiar dacă pe moment se rezolvă. Bineînțeles că, medicamentele și toate descoperirile științifice ajută, mai ales când este vorba despre o criză și când avem nevoie de soluții imediate. Pe termen lung, însă, trebuie să acționăm la cauză. Al doilea principiu este forța vitală. Deși credem că medicamentul sau o anumită terapie ne-a vindecat, acestea nu fac decât ca energia vitală să circule din nou. Vorbim despre cea care tratează, și restabilește echilibrul, pentru că, în general, nu avem capacitatea să influențăm, să controlăm, să direcționăm noi energia vitală, conform voinței noastre. De exemplu, unui om decedat, oricâte medicamente i-ai da, nu își va reveni, pentru că energia vitală a părăsit corpul. Din punct de vedere al vindecării, controlul asupra energiei vitale este, poate, cea mai importantă abilitate pe care trebuie să o dezvoltăm, pentru a avea la îndemână, cel mai puternic „medicament”. Și al treilea principiu, alinierea cu legile universale, vorbește despre faptul că atunci când ne îndepărtăm de la ele, apare suferința, fie că este boală sau orice altă provocare din viața noastră.

- De exemplu, o persoană bolnavă de cancer se poate vindeca?

- Sigur că se poate vindeca, însă depinde de mulți factori. Vedem în ziua de azi că din ce în ce mai multe persoane au depășit cancere avansate. Chiar dacă poate suna ciudat, eu cred că bolile pot fi o mare binecuvântare pentru noi, dacă știm să auzim mesajul. De fapt, de-a lungul călătoriei noastre, avem doi învățători: înțelepciunea și suferința. Primul apare în viața noastră prin cărți, experiențe de viață, semne de la Univers, persoane, mentori, sau conexiunea cu Divinul, dar vocea lui este mult mai subtilă și trebuie să facem suficientă liniște ca să o putem auzi. Când nu se întâmplă și ne îndepărtăm de la Cale, apare al doilea învățător: suferința. Nu este un învățător rău, ci apare pentru binele nostru, ca să revenim pe calea spre evoluție. Schimbarea nu este tot una cu suferința. Dacă auzim mesajul și dacă facem schimbările de care avem nevoie, ne putem vindeca de orice boală. Însă nu întotdeauna ne putem vindeca. Sunt situații în care acesta este destinul unei persoane și trebuie să acceptăm că ăsta este planul divin pentru această viață.

„Dacă acționăm contrar cu legile universale, apare durerea”

819 15 3- Mulţi vorbesc despre karmă. Cum acţionează şi cum ne influenţează parcursul?

- Într-un fel, putem spune că toate bolile sunt karmice. Karma înseamnă legea „cauză-efect”. Adică, dacă mănânc ceva greu sau stricat, cauza, apare destul de rapid și efectul - indigestia, de exemplu. Provocarea este că, de multe ori, efectul apare mult mai târziu. Facem anumite acțiuni: mâncăm fast-food, bem sucuri acidulate, fumăm și, o bună perioadă de timp, nu apare nicio consecință. La fel, când trăim în stres, emoții negative, iar la un moment dat apare o boală și ne întrebăm „de ce mi s-a întâmplat mie asta?”. Asta se întâmplă deoarece, atunci când am făcut acele acțiuni, am stocat în câmpurile noastre energetice acea vibrație joasă, care apoi se întoarce, o atragem în viața noastră. Dacă acționăm contrar cu legile universale, apare suferința, durerea.

„Când facem rău altora, furăm (încălcăm legile divine) și pare că scăpăm și nimeni nu ne pedepsește, însă peste mulți ani, ne trezim că suntem înșelați, furați sau oamenii se poartă urât cu noi“

„Pe măsură ce depășim și eliminăm blocajele, ne recăpătăm puterea și energia interioară, și intrăm, astfel, pe o spirală ascendentă către evoluție și conștiința superioară“

„Meditaţia este instrumentul ce ne hrăneşte toate planurile“

- Există vreun ritual pe care ar trebui să-l facem zilnic?

- Sunt multe practici pe care le recomandăm, însă ca și principiu, e important să avem grijă de toate planurile ființei noastre: fizic, emoțional, mental și spiritual. De aceea, pe lângă multe exerciții și practici, recomand meditația, care este instrumentul ce ne hrănește toate planurile, de la fizic până la spiritual.

- Cum ne putem antrena mintea astfel încât să ne vindecăm anumite blocaje pe care ni le-am dezvoltat în timp?

- Când ne antrenăm mintea, o facem pentru a dezvolta niște abilități cum ar fi concentarea sau voința. Pentru a debloca „piticii de pe creier” cum le spun eu, e nevoie să accesăm un alt spațiu, al iubirii, al compasiunii și al vindecării. Cea mai directă tehnică este de a sta cu o emoție dureroasă care apare, a-i asculta mesajul și a o elibera. Este doar o energie care trebuie să treacă prin ființa noastră fără ca noi să o blocăm.