Main menu

header

864 10 1de Ştefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Noi, oamenii, avem o Aură proprie, ca şi animalele şi chiar plantele. Cu siguranţă aţi tot auzit despre ea şi despre energiile pe care, fiecare dintre noi, le emanăm, dar cei mai mulţi nu ştiu ce reprezintă această aură şi ce semnificaţii are. Cristina Cojocariu (medalion), coach şi terapeut, ne-a vorbit despre aura personală, despre culorile şi semnificaţiile lor, dar mai ales despre cum o putem vedea.

„Este poziționată în formă de elipsă în jurul corpului fizic”

- Ce este aura corpului uman, aura personală?

- Aura este o „îmbrăcăminte” energetică a corpului uman. Ea este direct conectată la centrii energetici pe care îi știm, în general, sub numele de chakre (portaluri prin care noi primim și emitem energie, fiecare chakră având specialitatea ei), dar și alți centrii mai mici.

- Din ce este formată aura umană?

- În general, este formată din şapte straturi de energie colorată, care se pot suprapune şi care poartă numele de „corpuri subtile”. Este poziționată în formă de elipsă în jurul corpului fizic. Ne putem imagina că suntem așezați ca într-un ou format din straturi colorate. Așa arată aura când este echilibrată. Cele șapte straturi au culorile curcubeului, cu derivate precum alb, auriu, maro, gri, negru, roz, turcoaz.

„Ca dimensiune, se poate întinde pe o arie de un braț distanță”

864 10 2- Are o evoluție?

- Aura este dinamică, în funcție de ceea ce facem, de stările noastre, de factori exteriori și interiori. Poate avea culori dominante din cele șapte, dar poate căpăta și alte nuanțe, precum cele întunecate. Ca dimensiune, se poate întinde pe o arie de un braț distanță, dacă e radiantă și puternică. Se reduce când simțim emoții precum frică, iar atunci când suntem foarte evoluați spiritual se poate întinde, acoperind o arie foarte mare. Se spune că aura lui Buddha era extinsă pe o distanță de câteva mile, influențând oamenii și nu doar din acea rază. Muzica de vibrație înaltă, conectarea la natură, meditația o pot curăța și crește ca dimensiune. În timp ce zgomotul, radiațiile de la dispozitivele electronice, emoțiile precum frica, agresivitatea etc. o pot afecta. În plus, în cazul unor șocuri puternice, momente traumatice sau atacuri energetice pot să apară inclusiv fisuri/spărturi în aura noastră, care pot fi remediate.

- Care este rolul ei, ne ajută, ne protejează?

- Este, în primul rând, un indicator al stării noastre energetice, emoționale și de sănătate. Acțiunea și starea centrilor energetici prin care procesăm energia de la Sursă influențează în mod direct aura noastră. Când un centru energetic este dezechilibrat, fie blocat, fie deschis în exces, aura noastră este afectată. Ceea ce noi resimțim în corpul fizic ca dezechilibru (boală, stare proastă) e de fapt un semnal de alarmă al corpurilor noastre energetice că ceva nu e pe calea potrivită, pentru că ordinea în care apar dezechilibrele este de la nevăzut (energetic) la văzut (corp fizic).

„Poate fi văzută la nivelul capului și umerilor”

- Auzim deseori: Ai o aură frumoasă sau ai o aură încărcată…

- Aura poate fi percepută în mai multe moduri. Fiind vorba despre energie, în primul rând, o simțim la nivel intuitiv, ca senzație. Acesta e motivul pentru care, chiar și atunci când fără să vorbim cu cineva, ne poate da o senzație plăcută sau de respingere, fără să îl cunoaștem.

- O putem vedea?

- Cu antrenament, poate fi văzută mai ales la nivelul capului și umerilor. La nivel mai avansat, poate fi percepută prin clarcunoaștere. Poate fi percepută tactil, ca o atingere, de cei care au latura kinestezică mai dezvoltată, poate fi fotografiată prin tehnici speciale, măsurată radiestezic. Pentru început, recomand să fim atenți la percepțiile noastre, care sunt mai dezvoltate decât am crede noi, dacă învățăm să le ascultăm și să ne conectăm la ele.

„Portocaliul indică lipsa încrederii în sine”

- Care este culoarea predominantă care se răgăsește la cei mai mulți dintre noi?

- Cei mai mulți adulți integrează, în general, una-trei culori mai stabile în aură, care au legătură cu personalitatea lor și alte „scântei” care se referă la stări, dar se modifică des.

- Culorile au vreo semnificație?

- Culorile aurei pot fi comparate cu apa. Dacă sunt limpezi, clare, vii, semnificația e pozitivă. Dacă sunt cețoase, pale, tulburi semnifică exact opusul. Fiecare dintre culorile curcubeului care se poate găsi în aură este direct conectată cu o chakră. Semnificațiile „+” „-” sunt: roșu, cu derivatele de maro, negru, gri + abilitatea de a te descurca, adică agresivitate, impulsivitate. Portocaliu, nuanţă pală + încredere în sine, indică lipsa ei. Galbenul + adaptabilitate, semnifică gelozie şi resentimente. Verdele pal + iubire şi loialitate, reprezintă dependență emoțională. Albastru + căutător al adevărului sau lider, transmite rigiditate. Indigo + înțelepciune sau abilități extrasenzoriale, indică omul visător. Violet + culoarea misticilor, este lipsa de acțiune, iar albul + puritate, înseamnă rupt de realitate.

„Indigo este culoarea dominantă a oamenilor puternic conectați la spiritualitate”

- Ce mai reprezintă culoarea verde? Vorbeşte, cumva şi despre vindecare?

- Verdele, în funcție de tonalitate, indică, într-adevăr, capacități de vindecător. Alte tonuri de verde pot transmite faptul că persoana este îndrăgostită sau că muncește prea mult. Sunt nuanțe și clarități diferite.

- Cum sunt persoanele care au culoarea indigo predominant în aura lor?

- Indigo este culoarea dominantă a oamenilor puternic conectați la spiritualitate care, de multe ori, au o misiune importantă aici, pe Pământ.

- Culorile închise înseamnă rău, întunecat?

- Depinde de nuanță. Dacă sunt neclare, „mâloase” pot să indice dezechilibru, boală, depresie, izolare.

„La adulți, aura se mai schimbă și în funcție de perioada vieții și evenimentele majore. O depresie aduce tonuri de gri și negru, nașterea unui copil, roz, iar o perioadă de muncă intensă sau îndrăgostirea de cineva generează mai mult verde”

„Aura este în permanentă schimbare, așa că o putem armoniza, echilibra, curăța și extinde permanent, prin emoțiile, gândurile, acțiunile noastre alese conștient“

„Cea mai simplă metodă de curăţare este duşul de lumină“

864 10 3- Ce înseamnă curățarea aurei energetice?

- Curățarea aurei energetice ar trebui să fie echivalentul dușului zilnic, doar că la nivel energetic.

- Acest fenomen înseamnă, automat, evoluție?

- Prin curățare ne menținem protejați și într-o stare optimă. În plus, fără rezidurile energetice vom și evolua mai ușor.

- Cum ne curățăm, efectiv, aura energetică?

- Cea mai simplă metodă este cea a dușului de lumină, când facem și dușul fizic. Ne imaginăm cum o lumină albă cu irizații aurii curge în cascadă peste noi, ducând cu ea orice impurități și lăsându-ne strălucitori şi echilibrați. Dacă ne obișnuim să facem asta zilnic, la fiecare duș, vom observa repede efectele pozitive în viața noastră.