Main menu

header

20-10-1de Claudia Stan

Terapiile complementare au fost primele metode de vindecare cunoscute de strămoşii noştri. În timp, cercetările efectuate de specialişti au adus noi dovezi că acestea sunt esenţiale în vindecarea pe cale naturală. Shungitul este o rocă ce provine din nord-vestul Rusiei şi reprezintă speranţa de vindecare a multor afecţiuni ca: hipertensiunea, diabetul, bolile de rinichi, impotenţa sau bolile de ficat. Mai multe despre „cărbunele-miracol” ne va spune Cristian Sandu, specialist în acest domeniu.

Cărbunele dă valoare vieţii
- Ce este shungitul?
- Este un mineral natural aflat în cele mai vechi straturi ale solului, ce depăşeşte două milioane de ani. Acesta se găseşte într-un singur loc pe Pământ, în Republica Carelia din nord-vestul Rusiei. Mineralul conţine aproape toate elementele din Tabelul lui Mendeleev. Una dintre caracteristicile uluitoare ale acestui carbon este că, atunci când se introduce în apă, o încarcă doar cu acele elemente ce au proprietatea de a vindeca sau de a menţine sănătatea. La sfârşitul secolului al XX-lea, cercetătorii au demonstrat că mineralul este alcătuit din molecule specifice de carbon, fulerenele fiind singura materie ce conţine aceste elemente în stare naturală de pe Terra.

- Cum ajută în vindecarea bolilor?
- Shungitul, indiferent de mărimea sa, are proprietăţi bipolare, bactericide, o bună rezistenţă chimică, fiind folosit ani la rând în tratarea diverselor boli. Abia în ultima perioadă i-au fost cercetate şi exploatate proprietăţile medicale, protectoare şi de purificare. Acesta poate menţine tinereţea şi poate normaliza funcţionarea tuturor organelor din corp. Mai mult, oamenii îl folosesc pentru vindecarea afecţiunilor aparatului digestiv, cardiovascular, a astmului, anemiei, problemelor vezicii biliare, răcelilor obişnuite şi impotenţei. Utilizat în scopuri curative, cărbunele elimină elementele nocive din corp, ajutând organismul să îşi echilibreze treptat conţinutul de minerale ce permite tratarea multor boli cronice. De exemplu, impurităţile din apă favorizează apariţia numeroaselor boli. Astfel, metalele grele determină apariţia aterosclerozei, hipertensiunii arteriale, pierderii acuităţii vizuale etc. Mai mult, deşeurile radioactive provoacă apariţia afecţiunilor oncologice, modificărilor genetice şi fragilităţii oaselor la copii. Pentru înlăturarea acestor efecte dăunătoare este necesară o bună purificare cu ajutorul cărbunelui. Această rocă, pe lângă calităţile menţionate, îi conferă apei proprietăţi terapeutice unice. Apa cu shungit este recomandată în profilaxia şi terapia multor afecţiuni. Mai mult, ea poate îndepărta durerile de cap, reumatismul, durerile din ceafă, normalizează tensiunea şi este un ajutor nepreţuit pentru toţi oamenii care trăiesc în condiţii de stres şi în medii toxice. Lichidul redă vitalitatea pierdută.

„Nu s-au înregistrat efecte adverse”
- Sub ce formă se poate consuma shungitul pentru maximizarea proprietăţilor sale terapeutice?
- Sub formă de băi cu cărbune: se pun 200 g de shungit în cadă, se împachetează într-o pânză de bumbac şi se aşază sub un jet de apă. Acestea sunt recomandate pentru îmbunătăţirea dispoziţiei sufleteşti, înlăturând oboseala şi crescând capacitatea de muncă. Astfel puteţi scăpa de mătreaţă, opriţi căderea părului, trataţi afecţiunile ginecologice, acneea şi bolile glandei tiroide. Spălarea în fiecare zi catifelează pielea, îi creşte elasticitatea şi împiedică descuamarea. Compresele şi gargara cu acest lichid grăbesc vindecarea rănilor, tăieturilor, varicelor, bătăturilor şi contribuie la o cicatrizare a arsurilor. Este suficient să înmuiaţi o bucată de tifon în apa cu shungit şi să o aplicaţi pe locul dureros pentru una sau două ore. Pentru gargară trebuie să folosiţi apa în care a stat o bucată de cărbune timp de trei zile. Ea trebuie să fie călduţă, nu fierbinte. Este recomandată în cazul afecţiunilor gâtului, răcelilor, inflamaţiilor gingiilor şi stomatitei. În plus, sporeşte eficienţa preparatelor medicamentoase. De sute de ani, de cât timp este folosit, nu s-au înregistrat efecte adverse în acest tratament.

- Unde putem găsi acest produs?
- Va apărea în curând în Plafar şi va putea fi găsit foarte uşor. Ultimele cercetări medicale spun că este „medicamentul secolului al XXI-lea”, tocmai pentru că vizează o gamă largă de boli ce pot fi vindecate, de aceea căutăm să promovăm cât mai mult shungitul.

Cura japoneză

Dimineaţa, pe stomacul gol, se consumă o jumătate de litru de apă cu shungit şi nu se mănâncă sau nu se bea nimic timp de 40-60 de minute. Această cură este una generală de vindecare, dar şi de protecţie.