Main menu

header

16-07-1de Cătălina Tăgârţă

- Terapia cu unde-şoc, o nouă tehnologie în sprijinul pacienţilor

Durerile de spate, de şold, de umeri sau de genunchi se pot dovedi foarte supărătoare, mai ales dacă acestea vă împiedică să vă desfăşuraţi activitatea de zi cu zi în condiţii normale. De acum însă puteţi sta fără grijă. Datorită terapiei Shockwave (ESWT), care este o noutate pe piaţa medicală, durerile vor rămâne un vis urât în doar zece minute de utilizare a aparatului.

Contribuie şi la „topirea” depunerilor de calciu
Terapia Shockwave, cunoscută şi sub numele de „terapia durerii”, este o nouă tehnologie care utilizează undele-şoc pentru a trata durerile cronice ale sistemului musculoscheletal. Tratamentul are la bază generarea de energie înaltă într-un timp foarte scurt, cu o viteză care o depăşeşte pe cea a sunetului. „Unda- şoc creează presiune asupra ţesuturilor afectate, ceea ce duce la creşterea permeabilităţii celulare, stimulând microcirculaţia şi metabolismul celular, grăbind astfel vindecarea, precum şi dizolvarea depunerilor calcare”, explică doctorul Mihai Râşcu (foto), medic specialist ortopedie la clinica MedLife, unde se află aparatul-minune. Dispozitivul AR2 Shockwave se potriveşte perfect spectrului de terapii existente şi le poate îmbunătăţi în mod semnificativ.

Are o rată de succes de 80%
Terapia ESWT cu unde-şoc este o procedură nonchirurgicală, complet lipsită de riscuri şi de complicaţii. „Efectuarea acestei terapii nu necesită anestezie sau tratament medicamentos. Durează 10-20 de minute, iar recuperarea este rapidă, cu reluarea imediată a programului normal. Terapia cu unde-şoc are o rată de succes de 80% în eliminarea durerii cronice şi, mai mult decât atât, stimulează circulaţia locală, favorizând astfel refacerea ţesuturilor inflamate, dar creşte şi mobilitatea musculară şi articulară”, a adăugat medicul Mihai Râşcu. Pentru majoritatea afecţiunilor sunt necesare între trei şi cinci şedinţe, cu o pauză de cinci-zece zile între ele, iar tratamentul poate fi efectuat numai în urma unui consult de specialitate, necesar pentru a determina dacă pacientul se califică sau nu pentru procedură.

Tratează o serie largă de probleme
Iată câteva dintre afecţiunile care pot fi vindecate prin intermediul acestei terapii: pintenul calcanean (cunoscut popular şi sub denumirea de „cioc la călcâi”), durerile de genunchi (mai exact inflamaţiile tendonului rotulian şi cvadricipital), cele de şold, de umăr, de cot, de spate (mai exact, puncte musculare dureroase la nivelul musculaturii paravertebrale, aflată de-o parte şi se alta a coloanei vertebrale), la nivelul tendonului achilian (cel care face legătura între călcâi şi muşchii gambei), fracturile de stres (mici fisuri ale oaselor), necroza avasculară (degenerare din cauza lipsei aprovizionării cu sânge), întârzierile sau lipsa de consolidare osoasă şi leziunile tegumentare cronice (numite şi ulcere varicoase).

Nu uitaţi! Aparatul AR2 Shockwave nu doar vindecă, ci este foarte util şi în prevenţie, pentru a depista din timp zonele afectate.