Main menu

header

16-07-1de Cătălina Tăgârţă

Terapia prin câmp magnetic este un tratament biofizic. Pământul este cel mai mare magnet, iar plantele, animalele şi oamenii se află sub influenţa magnetismului acestuia, care e indispensabil lumii vii la fel ca apa, aerul, hrana sau lumina soarelui. Florica Munteanu (foto), directorul Clinicii Dermavital din Bucureşti, ne-a vorbit mai mult pe această temă.

Procedeul sporeşte respiraţia celulară
Cu cât este mai mare energia magnetică înconjurătoare, cu atât este mai ridicat nivelul uman de energie. Prin supunerea organismului la câmpul magnetic, respiraţia celulară este sporită, acesta acţionând în mod pozitiv asupra sistemului imunitar al pacientului, în vasodilatarea arterelor capilare şi descreşterea coagulării sângelui. „Prin terapia câmpului magnetic se preiau vibraţiile corpului până în cel mai profund strat al organismului, fiecare celulă cu vibraţiile ei, coloana vertebrală, oasele, încheieturile şi spaţiul sinovial dintre încheieturi”, ne-a spus specialistul. Nu mai este un secret că în domeniul frecvenţelor de profunzime există o serie de ritmuri cu mare influenţă asupra sistemului de reglare a organismului uman, animal sau vegetal. „Cele mai importante frecvenţe în acest domeniu sunt undele Schumann, denumite aşa după numele cercetătorului german şi laureat al Premiului Nobel. Omul trăieşte într-un permanent schimb de câmp electric şi magnetic între sfera ionică şi suprafaţa Pământului. Când undeva, pe o parte a globului, se produce un fulger, acesta nu este numai un fenomen local, ci impulsurile produse fac înconjurul lumii. Pentru navele cosmice există generatoare speciale care produc în spaţiul cosmic undele Schumann, în caz contrar cosmonauţii nu ar supravieţui. Aşadar, la baza terapiei câmpului magnetic în formă micromoleculară cu aparatul Bicom Optima stau undele Schumann. Pe parcursul terapiei, suplimentar, se poate lucra cu un canal prin care vibrează frecvenţele homeopatice-fitoterapeutice, în funcţie de afecţiunile care se tratează”, a adăugat Florica Munteanu.

„Creşte capacitatea de apărare a organismului”
Motivele pentru pierderile de energie ale oamenilor şi pentru îmbolnăvirea acestora pot fi interne: alergii, dependenţe de ţigări sau alcool, carenţe de elemente hrănitoare, infecţii, răniri ale ţesuturilor, dar şi externe - lipsa energiei magnetice în pământ, expunere la compuşi chimici, otrăvuri ori cauze psihologice, cum ar fi stresul, teama, singurătatea, mentalitatea negativă. „Terapia câmpului magnetic duce la o circulaţie mai bună, o oxigenare mai bună a ţesuturilor şi celulelor, la deblocările de la nivelul neurovegetativ. Totodată, aceasta activează metabolismul celular, creşte capacitatea de apărare a organismului, grăbeşte procesele de vindecare în corp, activează sistemul limfatic şi pe cel imunitar în general”, a mai declarat directoarea Clinicii Dermavital.

Vindecă durerile şi oboseala cronică
Iată câteva dintre bolile pe care le poate trata această terapie: coxartroze, osteoporoze, artrite reumatoide, artroze, oboseală cronică, dureri cronice, dureri ale sistemului circular şi osos, discopatie lombară, dureri de genunchi, fracturi de oase, coloană vertebrală, osteomalsie, accidente la sport, dureri reumatice. Este cea mai modernă şi eficientă terapie la ora actuală împotriva durerilor. „Osteoporoza este mai mult o dereglare a asimilării mineralelor în organism. Prin terapia câmpului magnetic echilibrăm şi reglăm această asimilare fără a mai fi nevoie de medicamente”, a mai adăugat specialistul Florica Munteanu.

„Magnetoterapia mai ajută la alinarea simptomelor epilepsiei”
Câmpul magnetic mai îmbunătăţeşte circulaţia sangvină la nivelul creierului, creşte nivelul oxigenului din neuroni, creşte flexibilitatea vaselor de sânge şi dizolvă colesterolul. Este deseori folosit pentru tratarea insomniei, a migrenelor, aterosclerozei, a unei memorii slabe şi a traumelor capului. În plus, s-a dovedit că magneţii sunt de ajutor şi atunci când nu aveţi energie. „Magnetoterapia mai ajută la alinarea simptomelor epilepsiei, a bolii Parkinson, Alzheimer, a migrenelor, a sindromului PMS şi a depresiei. Terapia este dinamică pentru pacienţii cu statut energetic scăzut sau echilibratoare pentru cei cu statut energetic crescut. Statutul energetic se măsoară la începutul terapiei. Pacientul mai trebuie să ştie despre această metodă de tratament că ea aparţine de terapia clasică şi alternativă în acelaşi timp. Este o terapie de mare valoare, mai ales dacă se lucrează în formă micromoleculară”, ne-a declarat reprezentanta Clinicii Dermavital.

„Procedeul nu este dureros sau incomod”
Terapia cu magneţi constă în introducerea anumitor părţi ale corpului (în funcţie de afecţiune) într-un câmp magnetic, pentru a accelera diminuarea durerii, a inflamaţiei sau a altor afecţiuni ale sistemului locomotor. „În general este nevoie de patru-şase şedinţe pentru a putea fixa asimilarea mineralelor în organism, în cazul unei persoane cu osteoporoză în vârstă de 40-60 de ani, spre exemplu. Însă sunt şi situaţii în care afecţiunea e tratată într-un timp mai scurt sau mai lung. Procedeul nu este dureros şi nici incomod, pacientul poate sta culcat sau pe scaun”, a mai spus specialista, care ne-a povestit şi despre câteva cazuri concrete. „Spre exemplu, am avut un pacient în vârstă de 59 de ani, care prezenta dureri la umărul drept, iar după patru şedinţe efectuate la un interval de două-trei zile disconfortul a dispărut complet. La fel s-a întâmplat cu un alt pacient, care a prezentat o dislocare permanentă a umărului stâng şi dureri la mână. Vertijul şi pierderea de echilibru pot dispărea însă în doar două şedinţe, aşa cum s-a întâmplat cu o clientă în vârstă de 65 de ani”, a încheiat specialistul.

Şedinţa durează 40-45 de minute

Nu există efecte secundare în urma terapiei. Fiecare şedinţă durează între 40 şi 45 de minute şi costă 130 de lei. „Pentru clienţii noştri care fac tratament cu biorezonanţa Bicom Optima sau intenţionează să facă o terapie cu Bicom Optima, terapia câmpului magnetic în forma micromoleculară este gratuită”, a mai spus specialistul. Detalii puteţi găsi pe site-ul www.dermavital-med.ro.