Main menu

header

17-08-1de Cătălina Tăgârţă

- După fiecare şedinţă, pacientul se simte mai bine, mai vitalizat

O terapie de care prea puţini români au auzit, Yumeiho, se practică în peste 30 de ţări, în cadrul a diverse centre medicale, cabinete private, clinici, centre de recuperare medicală sau instituţii de cercetare. Investigaţiile efectuate de-a lungul timpului prin metode ştiinţifice şi pacienţii trataţi au dovedit complexitatea şi multitudinea efectelor benefice ale terapiei, care îmbină excelent presopunctura cu osteopatia.

Vine de hac şi stresului
Tehnicile şi procedeele speciale de masaj, precum şi celelalte aplicaţii terapeutice manuale incluse în practica Yumeiho derivă din elemente ale medicinei tradiţionale chineze şi japoneze, cum ar fi practica ancestrală Zheng Ti Fa. Potrivit specialiştilor, Yumeiho e recomandată pentru o lungă listă de afecţiuni, începând de la boli degenerative cronice ale aparatului locomotor (de exemplu artroze, reumatisme abarticulare cronice), tulburări de statică şi dinamică ale aparatului locomotor (cum ar fi cifoze, scolioze, lordoze, asimetrii funcţionale ale membrelor, asimetrii de statică şi dinamică ale articulaţiilor bazinului, subluxaţii ale articulaţiilor coloanei vertebrale), dar şi pentru nevralgii intercostale, sciatice, trigeminale - apărute în urma unor fenomene degenerative sau iritaţii mecanice-radiculare sau tulburări funcţionale ale ţesuturilor moi implicate în mişcare (contracturi musculare, asimetrii de tonus ale muşchilor şi aşa mai departe). În plus, foarte important e faptul că această tehnică vine de hac stresului. „Yumeiho e extrem de util pentru relaxarea fizică şi mentală, deci e ideal pentru persoanele stresate. De asemenea, îmbunătăţeşte viaţa sexuală într-un mod minunat, iar în una-două şedinţe se obţin rezultate remarcabile în caz de torticollis”, ne-a explicat terapeutul Marius Vornicescu (foto). În ceea ce priveşte scolioza, de exemplu, specialistul, care practică şi alte terapii, susţine că Yumeiho e singura cu rezultate excepţionale.

„Recuperarea se face în câteva luni”
Trebuie reţinut faptul că, aşa cum problemele nu apar peste noapte, ci cauzele se adună zi după zi, an după an, nici tratamentul nu poate aduce vindecarea din prima zi. Aşa cum am amintit, în caz de torticollis starea de bine poate fi obţinută imediat. La fel se poate întâmpla şi dacă suntem stresaţi. „Presopunctura, în combinaţie cu osteopatia, are rezultate excelente. Oferă o stare de bine, o relaxare totală”, ne-a spus specialistul. Când vine vorba despre problemele spatelui, de exemplu, lucrurile stau puţin altfel. „Coloana vertebrală se strâmbă în ani, aşa că nici îndreptarea nu apare peste noapte, recuperarea se realizează în câteva luni. În plus, şedinţele pentru spate fac bine întregului organism. Pacientul se simte mai bine, mai vitalizat”, a mai spus terapeutul.

„Manevrele nu sunt dureroase”
Cei cărora le surâde ideea de a participa la astfel de şedinţe nu au de ce să se teamă de manevrele pe care le face terapeutul. „Dacă se află pe mâinile unui specialist, oamenii nu au de ce să se teamă. Practic, aceleaşi manevre le folosesc şi medicii după un accident, de exemplu, numai că pentru anestezie ei folosesc injecţii în loc de presopunctură. Şedinţele nu sunt însă dureroase. Din contră, manevrele sunt blânde, sigure. Când lucrezi terapeutic te axezi pe problemele omului”, ne-a mai explicat Marius Vornicescu. Un alt aspect împăciuitor pentru mulţi este faptul că nu trebuie să se dezbrace, aşa cum se întâmplă de regulă la o şedinţă de masaj la care se folosesc tot felul de creme şi uleiuri. Acest lucru oferă oamenilor siguranţă, iar pe terapeut îl ajută, pentru că mâna nu mai alunecă pe piele în momentul în care fac manevrele de presopunctură.

„Mă ocup de om în întregime”
Pentru afecţiunile şi problemele minore se acţionează pur şi simplu, dar pentru afecţiunile mai grave e bine ca persoana în cauză să vină cu un RMN. „Omul nu e doar corp fizic, iar mie - cunoscând tainele mai multor terapii - îmi place să mă ocup de el în întregime. Le mai spun ce trebuie să excludă şi ce să includă în alimentaţie, îi consiliez, dacă am întâlnit cazuri asemănătoare chiar le pot sugera să încerce diverse remedii. Nu-mi place să stau cu ochii pe ceas în timpul şedinţei. De obicei, Yumeiho se face o dată sau de două ori pe săptămână, dar când se întâmplă asta omul trebuie să simtă că a fost la şedinţă”, a explicat terapeutul, despre care puteţi afla mai multe pe marius-vornicescu.ro.

Contraindicaţii ale procedeului

Din păcate, mai multe categorii de persoane au „interzis” la această terapie. „Ca şi regulă generală, terapia Yumeiho se va aplica bolnavilor numai după consimţământul prealabil al medicului curant”, a mai subliniat specialistul. Acesta ne-a spus şi cine nu se poate bucura de beneficiile terapiei. E vorba, în primul rând, despre persoanele cu boli acute de origine inflamatorie (artrite, stări infecţioase la orice nivel, febră de diverse etiologii infecţioase), plăgi (arsuri, răni), traumatisme acute, tulburări circulatorii severe (arterite, flebite, tromboflebite, hiper sau hipotensiune în puseu acut), boli psihice - exceptând depresiile în forme uşoare sau nevroza astenică. De asemenea, nu trebuie supuşi terapiei pacienţii cu boli canceroase sau autoimune severe, cei cu osteoporoză avansată, hernii de disc cu implicaţii radiculare severe (parestezii, paralizii, hiperalgii), ulcer gastro-duodenal, colite, enterite, cardiopatii, dar nici cei cu fibroame uterine mari sau complicate hemoragic, cu menoragie în puseu acut, toate tipurile de boli infecto-contagioase la care riscul contaminării este prezent (exceptând hepatitele cronice stabilizate, cu acordul medicului curant). Nici persoanele obeze sau cele aflate în convalescenţă după intervenţii chirurgicale nu au voie să vină la şedinţe, în această categorie mai intrând şi intoxicaţiile acute (alcoolism acut, narcomanie acută, toxiinfecţii alimentare sau de orice altă natură).