Main menu

header

19-08-1de Cătălina Tăgârţă

- Fizicianul Ancu Dincă ne vorbeşte despre instrumentele de echilibrare energetică ce pot reda starea de sănătate

După ce a petrecut ani la rând în laborator şi a făcut cercetare pe teren, fizicianul român de renume internaţional Ancu Dincă a inventat aşa-numiţii biofitomodulatori, care pot menţine şi reda starea de sănătate. Sub forma unor mici „plasturi” care se pot pune pe piele sau se pot monta pe electrocasnice, în casă sau în maşină, dacă sunt purtate la indicaţia medicului, aceste dispozitive pot trata boli grave. O spune specialistul, dar o certifică şi zecile de premii şi medalii pe care le-a obţinut în acest sens atât în România, cât şi peste hotare. Modest însă, fizicianul afirmă simplu: „Dumnezeu a dat antidotul pentru orice problemă”.

Şi-a scos invenţiile la vedere după Revoluţie
Provenind dintr-o zonă mai periculoasă din punct de vedere energetic, fizicianul şi-a pus primele întrebări asupra cercetării în domeniul căreia avea să devină faimos încă de la vârsta de 7 ani. Deşi doar un copil pe vremea aceea, era imposibil să nu observe că din ce în ce mai mulţi oameni se îmbolnăveau şi mureau de tineri. „Aveam doar 7 ani când am întrebat-o pe mama de ce se întâmplă asta, iar ea mi-a explicat că în anumite zone din sat lumea se îmbolnăveşte, iar oamenii mor mai de timpuriu decât cei din restul zonelor. Mai târziu, pe la vreo 17 ani, a început acea construcţie fantastică, de dezvoltare industrială a României, iar în perioada respectivă au plecat foarte multe persoane din sate către oraşele din împrejurimi. Printre ele erau şi oameni cu probleme de sănătate, şi am rămas foarte surprins când, după numai două luni, au revenit în sat mult mai bine. Atunci mi-am reamintit discuţia pe care am avut-o cu mama mea, şi mi-a venit ideea: «Oare nu se poate face nimic pentru ca aceste locuri să fie purificate?»”, ne-a spus fizicianul Ancu Dincă. În urma cercetărilor a aflat că în locurile în care se petreceau acele decese misterioase existau multe izvoare care nu ieşeau la suprafaţă şi formau mici râuri subterane. Acestea dădeau o anomalie câmpului terestru, schimbându-l din „benefic” în „malefic”. Primul pas a fost să schimbe Facultatea de Matematică pe cea de Fizică, iar student fiind a avut norocul să aibă profesori care să-i călăuzească paşii în această direcţie. „Munca a fost destul de vastă, mai ales că în acea vreme în România nu aveai voie să studiezi decât materia permisă şi cu greu făceai rost de alte cărţi. Aşa că am lucrat - încă din anii ’60-’70 - cu grijă şi cu foarte multă discreţie, astfel încât să nu se afle nimic. Abia după Revoluţie am putut scoate la lumină invenţiile şi le-am demonstrat eficacitatea”, a adăugat omul de ştiinţă.

„Eu sunt primul care a folosit plantele pentru crearea dispozitivelor”
În urma cercetărilor de teren şi a numeroaselor studii efectuate în laborator, Ancu Dincă a ajuns la concluzia că: „Dumnezeu a dat antidotul pentru orice problemă”. Mai exact, că plantele pot neutraliza efectele câmpurilor nocive pe care le cerceta. „Dintotdeauna, oamenii s-au tratat cu plante, dar, spre deosebire de strămoşii noştri, eu le-am folosit sub o altă formă. Practic, dacă ei le luau sub formă de ceaiuri, de tinctură, de decoct sau aşa mai departe, eu am făcut un «cocteil» din câteva zeci de plante - pe unele le-am folosit în întregime, din altele am folosit doar diverse părţi: rădăcină, tulpină, frunze, fructe, flori, iar în funcţie de acestea am reuşit să scot mai multe aplicaţii ale lor”, ne-a povestit Ancu Dincă. Primul a fost neutralizarea respectivelor funcţii nocive, iar de acolo toate celelalte au venit în lanţ, de la atenuarea radiaţiilor produse de telefonul mobil până la televizor, calculator, cuptor cu microunde şi chiar curent electric sau apă. „De exemplu, când a apărut telefonul mobil mi-am procurat şi eu unul, că era la modă. Eu sunt un tip mai coleric de fel, dar datorită educaţiei reuşeam să mă controlez, nu mai avusesem probleme de mult. Însă, o dată cu achiziţionarea aparatului nu mă mai puteam canaliza, mă enervam rapid. Şi atunci m-am întrebat: «Oare nu o fi de la el?» Şi, uite-aşa, a rezultat biofitomodulatorul de aplicat pe carcasa telefonului mobil, iar în câteva zile am revenit la starea de normalitate căpătată de-a lungul anilor. Bineînţeles că am început să dau astfel de lucruri şi colegilor, prietenilor, rudelor, iar unii dintre ei mi-au zis: «Măi, de când mi-ai dat prostia aia mi-au trecut durerile de cap», altul mi-a zis că nu îi mai bate inima aşa de tare ca înainte, deci oamenii se simţeau dintr-o dată mai bine”, a mai adăugat fizicianul. A continuat studiile şi a găsit ceva util în menţinerea şi refacerea stării de sănătate, iar rezultatele sunt cu atât mai importante, fiindcă a demonstrat că nu există boală incurabilă. „Asemenea dispozitive mai există în lume, dar eu sunt primul care a folosit plantele pentru crearea lor. De exemplu, în Rusia au spirala dublă a lui Arhimede şi metale rare, iar francezii folosesc pământuri rare”, a mai spus fizicianul.

Poate vindeca diferite cazuri de cancere
În colaborare cu foarte mulţi medici, instituţii medicale şi sprijinit de Universitatea de Ştiinţe şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a demonstrat, ştiinţific, că invenţiile sale pot vindeca diabetul, osteoporoza, hepatita, diferite tipuri de cancere şi multe alte afecţiuni, inclusiv cele legate de articulaţiile picioarelor - lucru despre care medicina alopată spune că e imposibil. Totul e foarte bine documentat din punct de vedere ştiinţific, deci dispozitivele pot fi folosite fără nicio problemă. Mai greu este cu generalizarea aplicării lor. În plus, biofitomodulatoarele trebuie utilizate la recomandarea şi sub supravegherea medicilor. „Chiar în acest week-end am avut de-a face, la Baia Mare, cu un pacient cu tulburare cerebrală şi epilepsie, care a reacţionat la un dispozitiv de protecţie de tip GSM. Asta arată, încă o dată, că la originea respectivei tumori stă expunerea la diverse câmpuri magnetice perturbatoare. Sunt agresiuni pe care le suferim fără să fim conştienţi, de la tot felul de antene de transmisie a televiziunii prin cablu, a reţelei de internet, wireless sau chiar generate de câmpurile de înaltă tensiune ori de transformatoarele care deservesc oraşe, fabrici, toate acestea modifică foarte mult câmpul în care se dezvoltă celula umană. Din acest punct de vedere, cel mai agresat e chiar sistemul nervos. De aceea, dispozitivele de protecţie reduc această agresiune a câmpurilor şi permit corpului să-şi facă treaba în condiţii optime”, ne-a declarat şi Cristina Dumitrescu, medic de familie şi specialist în medicină energetică.

Pentru corp e nevoie între 3 şi 25 de produse
Dispozitivele de tip DEE (cunoscute de pacienţi sub numele de dispozitive de corp) se aplică pe zona de proiecţie a organelor bolnave sau acolo unde medicul consideră că există anumite blocaje. În funcţie de problema de sănătate şi de ceea ce indică aparatul de biorezonanţă utilizat în timpul consultaţiei, medicul va stabili de câte biofitomodulatoare este nevoie pentru a trata o anumită afecţiune. Teoretic, pot fi folosite între 3 şi 25 de dispozitive, care se aplică direct pe piele sau - în cazul zonei capului - pe pălărie ori pe o eşarfă, însă, în funcţie de pacient, ele pot fi combinate cu plasturele special pentru apă. Cele pentru sănătate nu au compoziţii diferite. Ele lucrează la fel oriunde ar fi puse, aşa că numărul mare nu trebuie să sperie. „Filtrele de robinet elimină microparticulele din apă, dar biofitomodulatorul special elimină şi substanţe chimice, nitriţi, nitraţi, fosfaţi şi substanţe biologice. Un efect deosebit este, de asemenea, mărirea Ph-ul apei. Totuşi, nu trebuie să se renunţe nici la filtrele de apă, ele sunt bune pentru macroparticule”, a explicat fizicianul. Dispozitivul pentru apă e foarte simplu de utilizat şi este economic dacă ţinem cont de faptul că, lăsat pe masa din bucătărie, spre exemplu, el poate fi utilizat de toată familia. Procedeul este simplu: înainte de a consuma apa se aşază paharul timp de trei-cinci minute pe „plasturele” respectiv. „Dispozitivul de energizat apa este de bază şi nu lipseşte aproape din nicio schemă de tratamente. Apa înregistrează absolut toate informaţiile cu care vine în contact, deci dispozitivul modifică atât compoziţia fizico-chimică a acesteia, cât şi frecvenţa de vibraţie, informaţia, memoria apei, căci noi suntem alcătuiţi 70% din apă, astfel încât corpul trebuie să primească o informaţie sănătoasă”, a mai spus medicul.

„Suntem singurii din lume care refacem oasele, refacem articulaţiile”
În ceea ce priveşte tratamentul dat de medicul alopat, acesta nu trebuie întrerupt. „Plasturii” pot fi purtaţi în paralel cu acesta. Totuşi, doctorii care lucrează la cabinetul fizicianului sunt obişnuiţi să testeze compatibilitatea remediilor pe care le iau pacienţi, pentru a se asigura că acestea sunt cele mai eficiente. „Pe lângă substanţa activă, pastilele mai conţin şi anumiţi excipienţi, care pot face rău. În unele cazuri folosirea plasturelui pentru apă rezolvă această problemă, însă în altele e nevoie ca acestea să fie înlocuite. În plus, pe lângă schema de tratament, noi le mai recomandăm pacienţilor şi un stil de viaţă şi alimentar sănătos”, a mai spus medicul Dumitrescu. Apoi, după redobândirea stării de bine, specialista recomandă pacienţilor să mai poarte plasturii încă şase luni, pentru a şterge de tot vulnerabilitatea organului bolnav la boală. „După ce persoana şi-a dobândit cu totul sănătatea, domnul profesor îi recomandă totuşi să poarte două dispozitive, preventiv, unul pe zona sternului, altul pe zona ficatului - timusul fiind un centru de control al ficatului -, el selectează care limfocite trec în sânge şi care nu. Zona ficatului e un centru al metabolismului, un centru al detoxificării, al transformării substanţelor, al generării de energie. E important să ajutăm această mare uzină, responsabilă de hrănirea corpului”, a mai adăugat medicul. Potrivit acestuia, uneori chiar şi el e surprins de rezultatele pe care le obţine. „Am avut pacienţi care au venit ţinuţi de braţ şi care au uitat bastonul la noi când au plecat. Suntem singurii din lume care refacem oasele, refacem articulaţiile - lucruri pe care medicina alopată nu le poate face. În plus, vindecăm diabetul, hepatitele şi diverse tipuri de cancer”, a mai spus fizicianul.

Durerea dispare încă din primele zile
La fel ca numărul dispozitivelor, şi viteza de vindecare diferă de la un pacient la altul. Însă cert este că, dacă sunt utilizate corespunzător, efectele benefice se văd încă din primele zile. „Există extrem de puţine tipuri de cancere, foarte avansate, pentru care nu se mai poate face mare lucru. Dar chiar şi în metastaze, dispozitivul poate fi de folos, întrucât diminuează semnificativ durerea. Că tot am amintit de boli grave, plasturii pot fi de folos şi pacienţilor care fac chimioterapie sau radioterapie. La aceasta din urmă însă aş recomanda să se apeleze doar dacă este ultima variantă de pe listă. Plus că trebuie amintit faptul că în minutul de iradiere propriu-zisă dispozitivul trebuie înlăturat”, a avertizat doctorul Cristina Dumitrescu. Totodată, aceasta atrage atenţia pacienţilor să nu renunţe la tratament când încep să se simtă mai bine. Aşa cum am amintit, durerea poate dispărea încă din primele zile, însă vindecare poate veni într-un timp mai lung. „În cazul în care se renunţă la biofitomodulatoare, iar apoi problemele revin, e posibil să fie nevoie de mai multe dispozitive şi de o durată mai lungă de vindecare, deci e foarte important ca pacienţii să păstreze legătura cu medicul, iar decizia să fie a acestuia din urmă”, a mai spus specialista.

Cuptorul cu microunde este cel mai periculos

Biofitomodulatoarele mai pot fi folosite pentru atenuarea energiilor negative emanate de televizor, de calculator, de tabletă, de aparatul de aer condiţionat (care funcţionează cu apă), dar pot fi puse şi pur şi simplu în încăpere, pentru modificarea câmpului şi eliminarea radiaţiilor geopatogene. „Chiar dacă scoatem televizorul din priză sau dacă îndepărtăm bateria din telefonul mobil nu înseamnă că suntem protejaţi. Acestea emit acelaşi câmp magnetic nociv. Însă dintre toate, cuptorul cu microunde este cel mai periculos. O parte dintre radiaţiile produse de acesta nu se transformă în energie termică, deci rămân ca atare în alimentul respectiv, dar se pot transforma în energie termică în timp ce ingurgităm alimentul şi, uite-aşa, apar ulceraţiile, iar noi nu ştim de unde. Nu trebuie să renunţăm la aparat, ci problema se poate rezolva simplu, prin montarea unui astfel de dispozitiv pe cuptorul cu microunde. Acelaşi lucru se întâmplă cu televizorul, cu computerul, cu tot... mai puţin cu fierul de călcat”, ne-a explicat fizicianul. Mai mult, plasturii-minune, care arată ca un timbru şi cântăresc circa 0,32 g, pot fi folosiţi şi pe aparatul de aer condiţionat sau în autoturism, mai ales dacă acesta este dotat cu un computer de bord. „Dacă maşina e dotată cu computer de bord, nici nu mai încape discuţia. Apoi, mai e vorba şi despre descărcările din timpul procesului de ardere a combustibililor. Mai demult a venit la mine un cetăţean din Germania, a fost supus unei diagnosticări, i s-a făcut o schemă cu aceşti biofitomodulatori şi i-am recomandat să şi-i pună şi la maşină. El, de regulă, pleca din România, făcea o escală la Viena şi a doua zi ajungea acasă. Prima zi după ce şi-a pus biofitomodulatorul la maşină a plecat spre Germania şi n-a mai făcut niciun popas. M-a sunat şi mi-a zis: «Domnule, nu pot să cred. Eu oboseam şi mă opream să mă odihnesc. Acum am venit direct acasă şi nu simt deloc oboseala». Deci dispozitivul face ca persoana respectivă să nu mai fie stresată, să-şi rezolve problemele. Biofitomodulatorul neutralizează complet «energia malefică din aparat». În plus, îi dă în schimb una benefică, bună pentru organism”, a adăugat Ancu Dincă.

Folosite pentru hrana bio

Dispozitivele pot fi folosite, de asemenea, în construcţii, în viticultură, în creşterea păsărilor, a animalelor, în alimentaţie, legumicultură, germinaţie, în cultura mare, sunt foarte multe domenii în care se pot aplica. „Sunt ideale pentru a înlocui ierbicidele şi insecticidele, recoltele sunt mai mari şi produsele mai sănătoase pentru oameni. Pe această temă vom organiza al cincilea Congres care îmi poartă numele, pe 24 mai, la Hotel Royal, Bucureşti, sub egida Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Ion Ionescu Siseşti”, a adăugat specialistul.

• Medicul curant îi dă pacientului toate informaţiile necesare modului de utilizare şi de întreţinere, iar în afară de expunerea la apă sau la foc nu există nicio restricţie.
• Dispozitivele biofitomodulatorii au termen de valabilitate zece ani de la prima utilizare.
• Acestea se dau jos doar în timpul duşului, în rest trebuie purtate 24 de ore din 24.
• Aceşti plasturi au şi proprietatea de a elimina toxinele din corpul uman.
• Aşezat în frigider, dispozitivul păstrează savoarea mâncărurilor circa 30 de zile.
• Preţurile variază între 25 de euro (cât costă cel pentru apă) şi 55 de euro (cel pentru corp).
• Dispozitivele pot fi montate pe calculatoare, pe telefonul mobil şi pe tabletă. Un dispozitiv special, pus sub pahar, poate energiza apa.
• Fizicianul Ancu Dincă a fost medaliat în ţară şi în străinătate pentru invenţiile sale.