Main menu

header

17-06-1de Cătălina Tăgârţă

- Doctorul Ioan-Adrian Nicula susţine că poate „citi“ bolile pe aură, pe câmpul energetic şi pe iris

În timp ce marile clinici se laudă cu tot felul de aparate moderne, care mai de care mai performante, un român susţine că poate pune diagnostic doar privind pacientul. Specialist în medicină energetică, doctorul Ioan-Adrian Nicula s-a şcolit la Kiev, dar a urmat şi cursuri de fitoterapie în Japonia şi de medicină naturistă şi acupunctură în China. Rezultatul nu se vede doar în diplomele obţinute, ci mai ales din munca sa: peste 58.000 de bolnavi trataţi în toată ţara, după cum susţine chiar el. Pe doctorul Nicula (de la Centrul de Medicină Tradiţională ALCOOR) l-am întâlnit la Romexpo, la Festivalul „Spiritualitate, Medicină Alternativă şi Terapii Complementare”, unde făcea diagnosticări energetice pe iris, pe aură şi pe câmpul energetic.

„Nu e nevoie de niciun aparat”
- Spuneţi-mi, vă rog, cum se realizează diagnosticarea energetică pe aură, pe iris sau pe câmpul energetic?
- Nu e nevoie de niciun aparat, pentru că eu văd prin oameni, văd cum lucrează fiecare organ în parte. Diagnosticările se fac faţă în faţă. Pun întrebări şi primesc răspunsuri, pentru a primi confirmare la ceea ce afirm. Dar evident că mi s-a întâmplat şi ca să treacă cineva pe lângă mine, iar când m-a atins cu haina să încep să înşir: „Tiroidă, una alta...” Omul evident că se regăseşte în descriere şi se opreşte.

- Cum e posibil aşa ceva?
- E adevărat că am studiat mult, dar e şi ceva ce ţine de mine, de zestrea mea... Organismul e foarte bine construit, el ne dă semnale cu mult timp înainte de producerea diverselor dezechilibre. Cea mai vastă diagnosticare se face pe iris, iar aceasta are o plajă de până la 50 de ani, respectiv 25 înainte de punctul zero, deci acum, şi până la 25 de ani în viitor. De exemplu, în caz de cancer, boala se poate instala cu 8-10 ani înainte de declanşarea acestuia, însă omul, din păcate, merge la medic abia când e prea târziu. Legat de aură, aceasta are în mod normal formă de pară, însă când apar probleme de sănătate apar dezechilibre. Diagnosticarea aurei înseamnă tot 25 de ani înainte şi 25 de ani după, în timp ce la câmpul energetic, care e tot un scut de protecţie, un înveliş exterior imediat corpului, dar mult mai amplu, e vorba despre 15 ani în trecut şi despre 15 în viitor.

- Cum a început totul? Când aţi realizat că aveţi astfel de puteri?
- În 1995 am terminat Medicina, iar în 1997 am plecat la primul curs de fitoterapie în Japonia, apoi la unul de medicină naturistă în China. Au fost mai multe lucruri legate de calităţile mele native care m-au pus pe gânduri... aşa că am apucat pe acest drum.

„Pentru mine nu există secrete”
- Aţi dat greş vreodată?
- Nu am eşuat niciodată. Chiar şi când stau cu spatele, pentru mine nu există secrete. S-a întâmplat să spun unei viitoare mămici ce sex va avea copilul încă de la o lună şi jumătate, iar ea nici nu ştia că e însărcinată. Am tratat peste 58.000 de bolnavi din toată ţara.

- Deci nu e vorba doar despre diagnostic... Tratamentul este la fel de eficient?
- De exemplu, dacă am pacientul în faţă sau dacă e adus la mine îl reechilibrez pe loc. Sunt nişte procedee care se fac prin simplă atingere. Dar metodele de tratament sunt foarte multe în terapia alternativă. Chiar şi cu simplul cuvânt faci minuni. Unele probleme minore, precum migrenele, starea de slăbiciune, starea de rău, problemele neuropsihice sau atacurile de panică pot fi rezolvate şi la telefon. Sunt oameni depresivi care m-au contactat de foarte departe. N-aş putea spune că reuşesc să-i sedez, dar prin puterea mentală reuşesc să ating anumite puncte, şi persoana în cauză nu mai are acea stare.

- Se poate pune diagnostic şi prin telefon?
- Nu. Eu prefer să văd omul, să mă uit la irisul său ca într-o carte deschisă. Au fost cazuri în care pacienţii nu mai aveau un organ, de exemplu, şi le-am spus: „Aici şi aici nu mai e activitate”, apoi mărturisesc singuri: „Ştiţi, am făcut o histerectomie totală”.

„Fiind şi fitoterapeut, pot combina metodele”
- Ce afecţiuni trataţi cel mai des?
- Rezolv aproape orice problemă, însă trebuie subliniat faptul că tratamentul este energetic doar când vine vorba despre diverse blocaje. La pacienţii cu cancer, de exemplu, nu poţi face prea multe astfel. Cine afirmă asta minte. În schimb, cu plantele se poate. Natura face într-adevăr minuni. Fiind şi fitoterapeut, pot combina metodele. Plantele folosite sunt atent selecţionate, din zone protejate biologic, iar domeniul e vast: am remedii pentru orice fel de boală, chiar şi pentru scleroza multiplă sau pentru hepatita C cu ascită, unde deja se poate vorbi despre cancer hepatic. Ficatului, dacă ştii ce să îi dai, îl regenerezi rapid. Am vindecat chiar şi pacienţi cu diabet. Combinând apa pură cu remediile potrivite am reuşit ca într-o lună şi jumătate să scoatem complet insulina din schema de tratament. În schimb, tratamentul e de durată când vine vorba despre afecţiuni psihice.

- Tratamentele merg în paralel cu cele din medicina clasică?
- Sigur. Nu mă deranjează, numai că e bine de ştiut că toate au efecte secundare.

„Am făcut anestezii energetice pentru operaţii”
- Realizaţi chiar şi anestezii energetice. Ne povestiţi pentru ce operaţii aţi făcut aşa ceva?
- Desigur. E nevoie de două proceduri, făcute la intervale de jumătate de oră în ziua operaţiei. De obicei pentru stomatologie am făcut anestezii energetice, dar şi pentru operaţie de hernie. Există anumite cazuri în care nu se recomandă sub niciun fel anestezia clasică, şi atunci cea energetică e de şi mai mare ajutor.

- Sunt reticenţi oamenii când vine vorba de astfel de lucruri?
- Nu. Contează foarte mult omul, iar omul simplu simte... Scanarea energetică e cel mai complex RMN, care surprinde tot, până la cel mai mic detaliu.

- E obositor ceea ce faceţi?
- E foarte obositor să simţi tot ce-i în jur, mai ceva ca un radar, dar încerc să mă detaşez puţin. Chiar dacă de multe ori nu mi se cere, simt problema pe care o are pacientul şi tot e un consum energetic, un consum enorm, pasiv. În ţara noastră sunt singurul care face aşa ceva.

Vampirismul se practică în mijloacele de transport şi în biserică

- Ce-mi puteţi spune despre aşa-numitul fenomen „vampirism energetic? Dacă există cu adevărat, ne-aţi putea oferi câteva tehnici de protecţie, vă rog?
- Sigur că există. Pentru protecţie e important să vă închideţi circuitul energetic fie stând picior peste picior, fie ţinând două degete apropiate încrucişate - degetul mijlociu peste arătător. De exemplu, să zicem că vine spre mine un posedat, evident cu gând nu prea bun. Există multe metode de anihilare şi îndepărtare. Una ar fi să mă concentrez spre persoană şi să-mi imaginez că sunt într-un tub care are partea lucioasă spre interior. Posedatul se întoarce şi pleacă. Însă, tot legat de fenomenul vampirism, atenţia sporită trebuie să fie în mijloacele de transport, unde e aglomeraţie mare, dar se întâmplă frecvent şi la biserică.

„Unele probleme minore, precum migrenele, starea de slăbiciune, starea de rău, problemele neuropsihice sau atacurile de panică pot fi rezolvate şi la telefon“
„Diagnosticările se fac faţă în faţă. Pun întrebări şi primesc răspunsuri, pentru a avea confirmare la ceea ce afirm“
„Aura are în mod normal formă de pară, însă când apar probleme de sănătate apar dezechilibre. Diagnosticarea aurei înseamnă 15 ani înainte şi 15 ani după. Câmpul energetic e tot un scut de protecţie, un înveliş exterior imediat corpului, dar mult mai amplu“