Main menu

header

19-06-1de Cătălina Tăgârţă

Utilizarea luminii în scop terapeutic este semnalată din cele mai vechi timpuri şi a rămas în tradiţiile tuturor popoarelor lumii. Aceasta a fost folosită sub diverse forme: de la expunerea corpului la lumina solară (filtrată sau nu), iar ulterior, după descoperirea curentului electric, optându-se pentru lumina produsă de surse artificiale. Pornind de la aceste premise şi conştientizând că lumina este terapia viitorului, George Cohal a inventat sistemul Luviom (denumirea vine de la Lumina Vieţii Omului), care produce o relaxare rapidă la nivel fizic şi psihic şi are capacitatea de a declanşa procesele de vindecare în corpul biologic.

În trecut erau folosite ca remedii mineralele colorate
În tradiţiile ermetice, egiptenii, grecii antici şi arabii utilizau ca remedii minerale colorate, pietre, cristale, unguente şi vopsele, iar sanctuarele erau pictate în diferite nuanţe de culori pentru tratamente. Potrivit specialistului George Cohal, medicul danez Niels Finsen (1860-1904) a stabilit tehnica de tratament pentru „lupus vulgaris” (forma de TBC cutanat), cât şi pentru alte forme de tuberculoză, prin radiaţia ultravioletă emisă de o lampă cu arc de carbon trecută printr-un sistem de lentile şi filtre. Descoperirea i-a adus Premiul Nobel în 1903, fiind primul şi singurul Nobel acordat pentru această procedură de tratament.
„În anul 1923, cercetătorul rus Alexander Gurwitsch a pus în evidenţă «radiaţia mitogenetică» (localizată în domeniul luminii ultraviolete UV) şi faptul că celulele biologice ale unui organism viu schimbă între ele informaţii prin intermediul acestei radiaţii UV. Mai târziu, în 1927, Dinshah P. Ghadiali a descoperit principiile ştiinţifice care explică «de ce» şi «modul în care» diferite culori au diverse efecte terapeutice asupra organismului, publicând informaţiile în cartea sa enciclopedică «Spectro-Chrome Therapy»”, ne-a mai spus George Cohal.

Echilibrul de biofotoni contribuie la starea de sănătate
În anii ’80, cercetătorul german Fritz Albert Popp, în studiile sale privind cancerul, a redescoperit importanţa luminii UV în biologic şi a denumit această radiaţie „biofoton”. „Echilibrul de biofotoni în orice corp viu contribuie la starea de sănătate a acelui corp biologic. În decembrie 2000 - medicii de la Colegiul Medical din Wisconsin în Milwaukee, SUA, au redescoperit puterea de vindecare a luminii, cu ajutorul tehnologiei dezvoltate pentru naveta spaţială, prin utilizarea de LED-uri, iniţial în scopul creşterii plantelor în spaţiu. Aceştia examinează modul în care această tehnologie de iluminare specială contribuie la vindecarea rapidă a rănilor, cum ar fi ulcere cutanate diabetice, arsuri grave şi răni orale grave cauzate de chimioterapie şi radiaţii. Proiectul include studii clinice de laborator, inclusiv umane. Potrivit NASA/Marshall Space Flight Center, oamenii de ştiinţă încearcă să înţeleagă modul în care celulele transformă lumina în energie şi să identifice care lungimi de undă ale luminii sunt cel mai eficiente în influenţarea proceselor metabolice în diferite tipuri de celule”, mai spune inventatorul sistemului Luviom.

Se echilibrează aura şi chakrele
Cu ajutorul aparatului Luviom se realizează un procedeu neinvaziv pentru sistemul biologic, în sensul că nu se introduc în acesta substanţe chimice ori medicamente şi că nu funcţionează pe bază de câmpuri magnetice sau electrice. Terapia constă pur şi simplu în proiectarea asupra corpului, de la distanţă, a luminii de diferite culori, modulată în frecvenţă pe LED-uri. Terapia cu Luviom are foarte multe beneficii şi niciun efect advers. „Lumina va fi terapia viitorului. Astfel, pacientul care optează pentru Luviom poate beneficia de o serie de efecte benefice asupra corpului: se realizează o relaxare generală la nivel fizic şi psihic; se echilibrează aura corpului; se activează şi se echilibrează chakrele; creşte vitalitatea; se declanşează procesele de vindecare dacă persoana în cauză e bolnavă; intră rapid într-o stare de meditaţie profundă, caracterizată prin ritmuri cerebrale alfa; scoate şi elimină din subconştient problemele declanşatoare de stres şi curaţă mediul în care este amplasat aparatul de energii negative. Însă asta nu e tot. Efectul poate fi transmis şi la distanţă, iar procedura poate fi efectuată şi în grup, pe mai multe persoane, simultan”, a spus George Cohal.

„Luviom scoate şi elimină din subconştient problemele declanşatoare de stres şi curăţă mediul în care este amplasat aparatul de energii negative“

Efectele se simt încă din primele minute

Pentru utilizarea aparatului nu este necesară o pregătire prealabilă, persoana în cauză este îmbrăcată şi, dacă doreşte, poate sta chiar cu capul acoperit. În ceea ce priveşte poziţia, pacientul poate sta pur şi simplu pe scaun, în picioare sau în poziţia culcat, cum se simte mai confortabil. „Starea de bine poate fi obţinută din primele minute în care se stă sub Luviom, însă pentru o relaxare totală e nevoie de cel puţin 20 de minute. În plus, cine are nevoie să se vindece trebuie să facă circa cinci-zece şedinţe de minimum jumătate de oră, de preferat în fiecare zi”, a mai spus inventatorul aparatului.

„Efectul poate fi transmis şi la distanţă, iar procedura poate fi efectuată şi în grup, pe mai multe persoane simultan“