Main menu

header

14-07-1de Gabriela Militaru

Cine ar fi crezut că o copilă de numai 8 ani care a debutat ca actriţă într-un film regizat de Alfred Hitchcock va face carieră într-un serial de soap opera? La numai 23 de ani, Melody Thomas Scott a fost aleasă să joace rolul Nikki Newman în „Tânăr şi neliniştit”. După ce în serial s-a căsătorit de 12 ori, dintre care de patru ori cu acelaşi bărbat (Victor Newman, interpretat de actorul Eric Braeden), Nikki a devenit simbolul tinereţii fără bătrâneţe şi al femeii care caută cu nesaţ iubirea. Melody interpretează acelaşi rol de 34 de ani în „Tânăr şi neliniştit” şi simte că platoul de filmare este viaţa sa. „Este o onoare şi o mândrie pentru un actor să aibă ocazia de a juca un rol atât timp”, a spus actriţa, acum în vârstă de 57 de ani. În plus, serialul i-a mai adus o bucurie, pentru că aici l-a întâlnit pe cel de-al treilea soţ al său cu care este căsătorită şi în prezent, producătorul Edward J. Scott. Alături de el şi împreună cu cele trei fiice şi cei doi nepoţi, Melody se simte încă frumoasă şi împlinită.

O blondă cu zeci de coafuri
Încă de la primul rol şi până în prezent, Melody Thomas Scott a fost frumoasa blondă cu zâmbet divin. De-a lungul anilor, actriţa şi-a schimbat de nenumărate ori coafura (de la bucle lungi ondulate la frizuri pixie sau tunsori bob). Un singur lucru a rămas constant în privinţa părului său: culoarea. Melody a fost şi va rămâne blondă. În prezent, actriţa optează pentru lungimea părului mediu lung în nuanţe de blond cu şuviţe şatene răzleţe. La câteva evenimente recente, actriţa a adăugat un plus de tinereţe optând pentru onduleuri naturale.

Foloseşte rujuri în culori nude
Faimoasă în trecut pentru conturul contrastant cu culoarea rujului, Melody Thomas Scott foloseşte în prezent nuanţe cât mai naturale. Fie că alege să poarte ruj sau gloss, actriţa preferă să dea doar strălucire buzelor, păstrându-le culoarea naturală. Potrivit specialiştilor în cosmetică facială, rujul în culori nude dă volum buzelor. Cu cât culoarea este mai deschisă şi mai naturală, cu atât buzele vor părea mai voluminoase. Astfel, Melody poate rămâne fidelă creionului contur de buze de culoare deschisă, pentru un efect accentuat.

Machiajul nu este o necesitate
Anul trecut, Melody Thomas Scott a participat la emisiunea „The Talk”, unde a apărut nemachiată. Întrebată fiind cum e fără machiaj, actriţa a mărturisit că nu simte niciun disconfort şi că, de fapt, nici nu este o mare diferenţă între momentele când este machiată şi cele când nu foloseşte produse cosmetice. „Am apărut în serial arătând mult mai rău decât atât şi nu mă deranjează deloc”, a spus ea. În plus, Melody a ţinut să sublinieze că machiajul nu ar trebui să fie atât de important pentru femei. Atunci când totuşi foloseşte machiaj, actriţa îşi scoate în evidenţă albastrul ochilor cu dermatograf negru şi fard de pleoape în nuanţe mergând de la bleu la violet deschis. Melody alege, de asemenea, o bază de machiaj în tonuri luminoase, potrivite pentru tenul său deschis la culoare.

Şi-a retuşat pomeţii
Potrivit specialiştilor în chirurgie plastică, Melody Thomas Scott a făcut câteva retuşuri legate de înfăţişarea sa. Fără să apeleze la modificări extrem de vizibile, actriţa a optat pentru operaţii estetice faciale care includ şi face lift. Ea a preferat să-şi menţină pomeţii accentuaţi, pentru a da un aspect suplu feţei, şi a ales un lifting frontal pentru mai multă fermitate a tenului. Acest procedeu elimină cutele şi poate îmbunătăţi ridurile de expresie care apar între sprâncene şi care lasă impresia de chip încruntat. De asemenea, sprâncenele lăsate sunt ridicate, dând un aspect mai tânăr în porţiunea superioară a feţei.
Deşi a recunoscut că a folosit avantajele noii tehnologii în materie de frumuseţe, Melody a insistat că preferă să vorbească mai mult despre rolul său în serial decât despre trucurile de frumuseţe pe care le foloseşte.

Face mişcare pentru a-şi păstra elasticitatea
În „Tânăr şi neliniştit”, Nikki a dezvoltat o adicţie pentru calmante şi alcool din cauza durerilor de spate şi ale depresiei. În viaţa reală, Melody Thomas Scott a căzut victimă depresiei în tinereţe după ce, la numai 24 de ani, a divorţat de cel de-al doilea soţ. Mulţi ani mai târziu, actriţa s-a confruntat cu o altă problemă, de data aceasta fizică: dureri mari în zona gâtului. Pentru a evita să devină dependentă de medicamente, actriţa a ales să facă operaţie. „După mulţi ani în care am suportat dureri de spate şi de gât din cauza unui accident, am decis să fac operaţie la trei dintre vertebrele gâtului”, a explicat actriţa. După intervenţia chirurgicală din decembrie 2010, a urmat o perioadă de convalescenţă, şi apoi lucrurile a revenit la normal pentru Melody. Din nefericire, operaţia o împiedică să facă foarte mult sport. În schimb, ea se poate bucura de plimbări sau jogging lent. „Din cauza operaţiei, nu am voie să fac pilates sau yoga”, s-a destăinuit actriţa. Cu toate acestea, ea a mărturisit că nu renunţă să facă mişcare pentru a-şi păstra elasticitatea corpului.

A slăbit graţie programului „Sunfare”
În urma operaţiei pe care a suferit-o la sfârşitul anului 2010, Melody Thomas Scott a rămas o vreme imobilizată la pat. Din cauza lipsei activităţii fizice, actriţa s-a îngrăşat mai multe kilograme. Însă, o dată ce medicul specialist i-a permis, Melody a decis să ţină o dietă care să nu o solicite foarte mult din punct de vedere fizic şi care să nu o înfometeze. Aşa a ajuns să apeleze la programul „Sunfare”. Eficienţa programului constă în aceea că, după o evaluare medicală în care se stabileşte o dietă optimă pentru fiecare pacient, acesta primeşte zilnic masa la pachet. „În mod magic, cineva îţi aduce în fiecare zi porţiile de mâncare pe care trebuie să le mănânci şi ţi le lasă la uşă. Mâncarea este proaspătă, sănătoasă, iar eu nu trebuie să duc grija gătitului”, a explicat actriţa. Prin acest program, Melody a reuşi să slăbească 13 kilograme.

• Interpreta rolului Nikki Newman din serialul „Tânăr şi neliniştit” a împrumutat în viaţa reală mare parte din drama şi fericirea personajului său.

Regimul o ajută în lupta cu cistita interstiţială

După o lungă perioadă de confuzie medicală şi analize imposibil de interpretat, în urmă cu şase ani, Melody Thomas Scott a fost diagnosticată cu cistită interstiţială. Această afecţiune se traduce în termeni simpli ca fiind inflamaţia vezicii urinare. Boala se manifestă prin nevoia de a urina frecvent însoţită de disconfort la urinare. În prezent nu există un tratament care să vindece complet această boală, însă există numeroase variante de medicamentaţie care pot ameliora durerea. De asemenea, persoanele care suferă de această boală, ca şi Melody, trebuie să evite o serie de alimente cum ar fi produsele lactate fermentate, fructele care produc aciditate gastrică, băuturile carbogazoase sau carnea. În plus, fumatul este interzis. În urma diagnosticării cu cistită interstiţială, Melody a luat iniţiativa de a începe o nouă campanie intitulată „Totul despre IC”, pentru conştientizarea populaţiei cu privire la această boală de care suferă 0,7% din populaţia planetei.

• Melody simte că platoul de filmare este viaţa sa, interpretând acelaşi rol de 34 de ani în „Tânăr şi neliniştit”. Anul acesta, serialul a împlinit 40 de ani şi au fost difuzate peste 10.000 de episoade.