Main menu

header

26-07-1de Cătălina Tăgârţă

Indiferent ce am face şi cât de mult ne-am feri, uneori durerea şi boala apar inevitabil. De aceea e important ca, în momentul în care acest lucru se întâmplă, să ne mobilizăm rapid, pentru a schimba imediat situaţia în mai bine. O soluţie la îndemână pare a fi Lama Fera, o terapie de origine budistă, care se pare că a fost public făcută, cu puţin timp în urmă, de călugării tibetani, la îndemnul lui Dalai Lama. Raluca Dubăşaru, psiholog, parapsiholog şi terapeut, ne-a spus mai multe pe această temă.

„Procedura poate dura între 20 şi 45 de minute”
- Raluca, ce presupune terapia budistă Lama Fera?
- Lama Fera este un sistem energetic de vindecare practicat de-a lungul secolelor în mănăstirile budiste din Himalaya. Sistemul reprezintă emanaţia spirituală a lui Buddha. Este o tehnică foarte puternică, folosită pentru vindecare fizică, mentală, emoţională şi spirituală. „Lama” semnifică preot tibetan, învăţător spiritual, în timp ce „Fera” se traduce prin în jurul corpului. Forţa Universală a vieţii, care în Lama Fera este emanată de Gautama Buddha, este condusă prin terapeut şi direcţionată prin folosirea unor mantre şi simboluri „desenate” deasupra corpului cu bagheta de cristal, după care se face procedura propriu-zisă de extragere a energiilor de joasă vibraţie... Deşi metoda este destul de diferită de Reiki sau de alte terapii de vindecare, ea are calitatea şi puterea de a elimina energiile negative cele mai puternice.

- Cât durează întregul ritual? E dureros?
- Deloc. Pacientul stă întins pe un pat sau pe jos, pe o saltea pentru terapie, cu faţa în sus şi ochii închişi; ascultă mantra, iar terapeutul îl înconjoară de două ori şi jumătate, etapă a terapiei în care se produce o ameliorare pe karmă, apoi se trece la aplicarea simbolurilor de care am amintit şi la extragerea energiilor negative. Procedura poate dura între 20 şi 45 de minute şi nu aveţi de ce să vă temeţi.

„După zece minute de lucru a eliminat toxinele prin pustule”
- În plus, în acest timp, oamenii pot profita pentru a se relaxa. Însă, în afară de scoaterea energiilor negative din corp, ce alte beneficii mai are Lama Fera?
- Beneficiile terapiei Lama Fera sunt: vindecarea directă a cauzei afecţiunii; eliminarea durerii şi disconfortului cauzate de bolile cronice, armonizarea şi echilibrarea energiei fizice, mentale, emoţionale şi spirituale. În plus, Lama Fera creşte abilităţile psihice şi spirituale; dezvoltă legături cu îndrumătorii spirituali; îndepărtează piedicile din vieţile anterioare; înlătură energia de vibraţie joasă, magia, farmecele; elimină gândurile negative, depresia, frica, pesimismul, anxietatea şi fobiile. Mai mult, terapia creşte puterea de concentrare şi îmbunătăţeşte memoria; îndepărtează energia negativă din locuinţe, birouri şi afaceri; alungă suferinţele cauzate de traumele emoţionale, readuce încrederea în sine, liniştea interioară; înlătură stresul şi tensiunile mentale; aduce un somn liniştitor, lipsit de coşmaruri...

- Tu pentru ce ai folosit terapia până acum?
- Am avut multe cazuri, iar unele chiar pot spune că m-au surprins. Spre exemplu, cineva era atât de grav, încât după zece minute de lucru în jurul gâtului a eliminat toxinele prin pustule..., iar la a doua terapie se puteau constata deja o detoxificare masivă a organismului şi instalarea stării de bine.

„Poate modifica urina, scaunul, transpiraţia”
- Ce alte reacţii de acest gen mai pot apărea? La ce se mai pot aştepta cei care vor să încerce Lama Fera?
- Depinde de natura energiilor care trebuie eliminate. E o procedură rapidă, care merge până la cauza ultimă şi poate modifica urina, scaunul, transpiraţia. Chiar acum tratez pe cineva printr-o cură intensivă, cu şedinţe dese, iar tumoarea cu care a fost diagnosticat a început să regreseze chiar de la a doua şedinţă. Însă vreau să amintesc că e foarte importantă punerea mentalului în armonie cu corpul. Nu trebuie să existe frică, ci doar credinţă şi gânduri pozitive. Singura cerinţă e să ai respect faţă de Buddha, să îţi placă să asculţi mantra, să începi să te respecţi şi pe tine.

- De câte şedinţe e nevoie?
- Lama Fera este cea mai rapidă tehnică de vindecare. În cazul afecţiunilor acute sunt necesare trei-cinci şedinţe, iar în cele cronice, între cinci şi 20 de şedinţe, care se fac de regulă o dată sau de două ori pe săptămână. Însă în caz de urgenţe se lucrează chiar şi de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, dar atenţie... trebuie luate în considerare şi gradul de participare a pacientului şi dorinţa sa de a se vindeca.

„Lecţia de viaţă trebuie trăită sau înţeleasă cu blândeţe”
- Ce ne poţi spune despre bolile grave? Şi apoi, referitor la cauzele legate de trecut, nu se poate face nimic pentru a le evita?
- Bolile grave ţin şi de egou. Lecţia de viaţă trebuie trăită sau înţeleasă cu blândeţe, ca să nu mai persişti în ce ai făcut până acum. Fiecare simte când ceva nu e în regulă cu viaţa sa. Depinde de fiecare cum îşi gestionează problemele. De aceea trebuie să faci proceduri de eliberare, tehnici de meditaţie... deci să identifici problema şi să iei măsuri. Sunt oameni care, când au făcut ce trebuia, li s-a schimbat viaţa.

- În concluzie, ce sfaturi le poţi da cititorilor noştri?
- Oamenii trebuie să găsească bucurie în toate: în cartea pe care o citesc, în cuplu, în farfurie, în activitatea pe care o desfăşoară, căci doar atunci totul va veni de la sine. Trebuie să se armonizeze, să facă un minimum de mişcare, măcar cinci-zece minute, dimineaţa să se întindă bine în pat înainte de a se ridica.

• Spre deosebire de alte tehnici de terapie energetică, Lama Fera nu implică atingerea pacientului, iar şedinţa se desfăşoară conform unui ritual precis. Starea de relaxare profundă, liniştirea, uşurarea şi senzaţia de iluminare interioară sunt cele mai frecvente senzaţii simţite de pacienţi în timpul tratamentului.

Pentru împlinirea dorinţelor înălţaţi un lampion

- Că tot am amintit despre energii negative, ce părere ai despre farmece, blesteme? Crezi în asta?
- Nu-s doar vorbe-n vânt. Sunt energii depozitate în anumite locuri, dar energii care se pot extrage. Important e ca victima unei astfel de agresiuni să facă terapie Lama Fera sau orice terapie energetică îi este la îndemână. Mai trebuie să asculte de sfaturile care i se dau, respectiv să iasă din gruparea sau din situaţia care generează astfel de situaţii şi ideal ar fi să pornească pe o cale de evoluţie spirituală.

- Apropo de asta, cunoşti cumva şi vreun ritual de împlinire a dorinţelor?
- Da, sunt mai multe variante. Puteţi planta boabe de fasole sau busuioc într-un ghiveci frumos în care aţi pus, în pământ, alături de boabe, dorinţele scrise pe un bileţel. Udaţi planta zilnic, cu dragoste, vorbiţi cu ea, vizualizaţi dorinţele împlinite. O altă variantă ar fi să înălţaţi un lampion sau un balon pe care aţi scris dorinţa. Sau creaţi-vă o agendă de visuri, în care să notaţi tot ceea ce vă doriţi, folosind timpul prezent şi doar afirmaţii pozitive.