Main menu

header

19-06-1de Carmen Ciripoiu

- Urmaşa lui Nostradamus avea şi puteri tămăduitoare

Vanghelia Dimitrova sau mătuşa Vanga, cum i s-a spus în popor, va rămâne de-a pururi mândria Bulgariei. Înzestrată cu capacităţi paranormale ce au uimit o lume întreagă, Baba Vanga şi-a atras şi faima de vindecătoare miraculoasă, datorită leacurilor sale doar din plante şi flori. Reţetele sale naturiste n-au fost niciodată secrete. Deşi de-a lungul timpului s-au creat o mulţime de legende despre ea, nimeni nu a putut să spună cu adevărat cine a fost această femeie, considerată urmaşa lui Nostradamus.

La 12 ani a fost lovită de fulger, rămânând oarbă
Nimeni nu a reuşit până acum să explice fenomenul reprezentat de clarvăzătoarea oarbă, de origine bulgară, Vanga Dimitrova, dar mai ales cum a prezis cu exactitate evenimente de importanţă crucială, ce au pus în încurcătură minţi luminate. Născută în 1911, în Macedonia, în familia unor plugari săraci, se spune că fetiţa a văzut lumina zilei cu două luni înainte de termen, având urechile şi degetele de la mâini şi picioare lipite. Primul semn, spun unii cercetători, despre ce avea să devină Vanga. La vârsta de 12 ani, copila a fost lovită de un fulger, rămânând oarbă pentru totdeauna. Acela ar fi fost momentul când Vanga a început să aibă darul incredibilelor preziceri, vorbind deseori cu fiinţe pe care un om obişnuit nu le putea vedea. De altfel, ea obişnuia să repete mereu aceste cuvinte: „Oh, astea sunt forţele, micile forţe care se află permanent în jurul meu. Există însă şi altele mai mari, care le conduc pe acestea. Când hotărăsc să se adreseze cuiva prin gura mea, mă simt rău, iar apoi mă simt abătută pentru tot restul zilei”.

O bucăţică de zahăr spunea totul…
Din puţinele declaraţii ale celor care i-au trecut pragul aflăm că fiecare vizitator care apela la serviciile Babei Vanga trebuia să aducă o bucăţică de zahăr, iar în următoarele trei zile o ţinea sub perna pe care dormea. Prezicătoarea lua bucata de zahăr în mână şi spunea persoanei, cu exactitate, date concrete despre trecutul şi viitorul său. De asemenea, se spune că, atunci când intra în transă pentru a face predicţii, Vanga avea un alt glas, care indica foarte precis locuri, evenimente şi nume.

A prezis ziua începerii celui de-Al Doilea Război Mondial
Considerată de bulgari o sfântă, Vanga a speriat însă autorităţile prin prezicerile sale, care au decis să înfiinţeze un serviciu special în cadrul Primăriei, pentru a înregistra datele tuturor solicitanţilor şi a face programări, casa clarvăzătoarei fiind astfel păzită zi şi noapte. Cu alte cuvinte, Vanga era consemnată la domiciliu. După ce a spus cu o precizie ce a uimit lumea ziua în care va începe cel de-Al doilea Război Mondial, precum şi invadarea fostei Iugoslavii de armata germană, Vanga a văzut la fel de clar şi momentul morţii regelui bulgar Boris al III-lea. Momentul crucial al existenţei sale a fost însă când aceasta a vorbit despre moartea lui Stalin, înainte cu o jumătate de an ca acest lucru să aibă loc, spunând şi condiţiile în care acesta va trece la cele veşnice. Atunci Vanga a fost întemniţată şi eliberată după moartea sângerosului dictator de la Kremlin. În 1969, Vanga a mai venit cu o veste incredibilă: victoria Indirei Gandhi la alegerile parlamentare anticipate. Şi tot ea a fost cea care a spus lumii întregi când va ieşi Mihail Gorbaciov din politică, ziua catastrofei de la Cernobîl sau momentul destrămării URSS. Şi toate s-au întâmplat conform prezicerilor bătrânei oarbe. Celebra prezicătoare şi-a anunţat şi propria sa moarte - 11 august 1996. Potrivit publicaţiei „Jizni” din Moscova, chiar dacă au trecut atâţia ani de la moartea sa, Baba Vanga nu a fost îngropată, neştiindu-se însă nimic de locul unde s-ar afla trupul său.

Feliile coapte de lămâie luptă cu alopecia
Leacurile sale şi-au dovedit eficacitatea în nenumărate rânduri. Împotriva alopeciei, bulgăroaica recomanda spălarea părului cu humă, urmând ca, timp de o lună, zonele afectate să fie masate cu felii de lămâie coapte puţin la foc. Unul dintre cele mai bune tratamente pentru amenoree îl aflăm tot de la Vanga. Se fierb foile de la două kilograme de ceapă uscată în trei litri de apă, până ce lichidul devine roşu închis. Se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, o ceşcuţă cu această compoziţie, până la venirea menstrei. În cazul anexitei, vindecătoarea ne recomandă fân de pădure. Acesta se fierbe într-o cantitate mare de apă şi se toarnă într-un vas, pacienta aşezându-se deasupra aburilor. Procedura se repetă zilnic, până la dispariţia inflamaţiei. Excepţional este şi tratamentul împotriva arsurilor. Se bat şase gălbenuşuri proaspete împreună cu şase linguriţe cu unt proaspăt, topit, până ce amestecul devine o pastă omogenă. În acest preparat se înmoaie o bucată de tifon, cu care vor fi înfăşurate membrele arse. Procedura se repetă de câteva ori.

Rachiu de struguri împotriva astmului
Potrivit Vangăi, amestecul de ulei de măsline şi rachiu de struguri este un remediu excelent împotriva astmului. Se amestecă miere cu ulei de măsline şi rachiu de struguri în cantităţi egale şi se consumă o ceşcuţă, de trei ori pe zi. Astmul la copii se tratează cu frunze de podbal înmuiate într-o jumătate de litru de rachiu. Cataplasma se aplică o jumătate de oră pe pieptul copilului. Podbalul este foarte util şi în tratarea bronşitei. Se fierb două-trei frunze într-o jumătate de litru de lapte proaspăt, la care se adaugă un vârf de cuţit cu untură proaspătă. Din acest amestec se consumă o ceşcuţă seara, înainte de culcare. Pentru a scăpa de colecistită, vindecătoarea recomandă să se mănânce zilnic două pere. Totodată, se va consuma compot de pere sălbatice, neîndulcit. Persoanele care suferă de colită vor elimina din alimentaţie mâncărurile grase şi vor bea, de două ori pe zi, un pahar cu zer proaspăt. Tot Vanga ne dă şi un tratament simplu, dar extrem de eficient, împotriva constipaţiei, şi anume o lingură cu marmeladă din fructe de soc negru, de două ori pe zi. Totodată, zahărul va fi înlocuit cu miere de albine.

Diabetul, tratat cu decoct de fasole uscată
Celor bolnavi de diabet Baba Vanga le recomandă să bea în fiecare dimineaţă câte o ceşcuţă cu decoct de fasole uscată. Împotriva dizenteriei descoperim utilitatea scânteiuţei. Tratamentul Babei Vanga pentru a scăpa de această boală e următorul: se fierbe, timp de 10-15 minute, într-un litru de apă, atât cât se poate lua cu trei degete, planta scânteiuţă. Se bea timp de două-trei zile câte o ceaşcă, numai dimineaţa. Furunculul se vindecă mult mai rapid dacă faceţi o lipie mică din făină de secară, lapte şi unt proaspăt, pe care s-o aplicaţi pe locul bolnav şi s-o ţineţi timp de o noapte.

Cimbrul vindecă durerile de cap
Împotriva durerilor de cap se poate folosi cu succes următorul tratament: într-o cantitate mare de apă se pun doi-trei pumni cu cimbru şi se fierbe. Seara, înainte de culcare, se fac băi în această infuzie şi se aplică pe frunte comprese îmbibate în ea. Persoanele care suferă de probleme biliare (dureri însoţite de senzaţie de vomă) vor dizolva într-un pahar cu apă jumătate de lămâie, pe care o vor amesteca cu o linguriţă cu bicarbonat, apoi vor consuma compoziţia. De asemenea, gastrita se vindecă dacă se va consuma, în fiecare dimineaţă, o cană cu ceai de salcie albă, pe stomacul gol, urmată imediat de o cană cu lapte proaspăt. Un tratament de succes oferit de Baba Vanga este cel care luptă împotriva gingivitei. Mestecaţi răşină de pin de Balcani (Pinus peuce) timp de o oră, de două ori pe lună.

Rădăcina de mur revigorează rinichii
Dacă aţi suferit de blocaj renal sau dacă aveţi pietre la rinichi, puteţi ajuta aceste organe să funcţioneze mai bine prin câteva remedii eficiente. Amestecaţi lut sau argilă cu oţet din mere şi ungeţi o pânză cu acest preparat, pe care o aplicaţi seara, înainte de culcare, pe zona rinichilor. Concomitent, se fierbe în cinci litri de apă o rădăcină de mur (Rubus fruticosirs). După ce apa a scăzut la jumătate, se lasă să se răcească şi se va bea din ea câte 100 ml, de trei ori pe zi. Totodată, puteţi bea timp de o săptămână ceai din seminţe de dovleac.
În cazul iritaţiilor la nivelul pielii, se va folosi muşchi de piatră, care se va aplica direct pe locurile afectate. Un tratament excelent lăsat de bulgăroaică este şi cel împotriva insomniei la copii. Acesta constă în învelirea micuţului cu o pânză umezită cu roua dimineţii. Copilul va sta învelit, până ce pânza se va usca pe el. Şi întinderile musculare la mână au fost vindecate de Baba Vanga. Într-un vas mare se va fierbe apă în care se adaugă o lingură cu bicarbonat de sodiu. După ce apa s-a răcit, se va introduce în această compoziţie mâna bolnavă, până la umăr. Baia se repetă de câteva ori, dar apa nu se strecoară.

Micoza cedează cu oţet din vin
Persoanele care suferă de micoză se vor spăla bine pe picioare, după care le vor scufunda în oţet tare din vin. În timpul nopţii bolnavul va dormi cu şosete curate, înmuiate în oţet. Excelentă în tratarea micozei este şi menta. Se va mărunţi mentă, se va pune sare şi se va presăra între degetele picioarelor unde se va lăsa timp de o oră, apoi se va curăţa. Procedura se repetă până la dispariţia micozei. În cazul micozei la mâini, se fierbe o cafea tare şi, în mod repetat, mâinile se vor înmuia în ea. După ce mâinile se zvântă, cafeaua nu va fi înlăturată. Dacă procedura va fi repetată câteva seri la rând, micoza va dispărea fără urme, pielea va deveni netedă, iar durerile nu vor mai exista.

Nucile verzi atenuează varicele
Foarte util, tratamentul lăsat moştenire de Baba Vanga împotriva răcelii şi-a dovedit eficacitatea. Se pisează mărunt zece foi de tutun uscat, se adaugă miere şi ţuică de casă, iar amestecul se pune peste o pânză curată. Compresa va fi aplicată pe mijlocul bolnavului. Vindecătoarea a găsit remedii excelente şi pentru tahicardie pe bază nervoasă. Se dau prin răzătoare o jumătate de kilogram de lămâi şi se adaugă o jumătate de kilogram de miere şi 20 de sâmburi (miez) de caise pisaţi. Din acest amestec se va consuma dimineaţa şi seara, o linguriţă, pe stomacul gol. O fiertură cu un efect garantat este şi cea împotriva tusei cronice, la fumători. Se fierb timp de 15 minute, într-o jumătate de kilogram de lapte proaspăt, câteva rădăcini de nalbă de pădure. Se consumă o ceaşcă, de câteva ori pe zi. Foarte util, tratamentul pentru varice a rămas una dintre terapiile cele mai căutate ale Babei Vanga. Într-un vas potrivit se pun nuci verzi peste care se toarnă ulei de măsline, apoi vasul se va lăsa la soare timp de 40 de zile. După acest interval, se vor masa zilnic locurile bolnave, până la terminarea conţinutului.

„Consumaţi mai mult mâncăruri albe“

Incredibilele sale tratamente naturiste au vindecat boli incurabile, Baba Vanga dându-le tuturor sfaturi importante şi în ceea ce priveşte o alimentaţie sănătoasă: „Nu lăsaţi copiii fără mâncare lichidă”, „Secara are o deosebită importanţă pentru alimentaţia de azi”, „Consumaţi mai mult mâncăruri albe”, „Beţi mai des ceai din fructe de pădure”, „Puteţi lua ca dezinfectant, înainte de masă, 20-30 g ţuică”.

• De-a lungul vieţii, Vanga a fost vizitată de peste 1 milion de persoane

„Să ne străduim să fim buni“

Chiar dacă nu vorbea prea des despre acest lucru, se pare că Baba Vanga era o persoană foarte credincioasă şi de o rară bunătate. Se spune că nu ieşea la culesul plantelor de leac decât dacă se considera curată sufleteşte şi trupeşte, ea însăşi afirmând că „plantele medicinale şi îngrijirea sănătăţii nu aduc niciun folos dacă nu întreţinem o exemplară curăţenie sufletească, dacă nu ne străduim să fim buni, să-l înţelegem şi să-l iubim pe fiecare semen al nostru!”.

• Pe patul de moarte, a donat statului toată averea

Ultima previziune a fost legată de România

Înainte de a muri, celebra Vanga a făcut o ultimă previziune, vorbind cu cele din urmă puteri despre România: „Eu sunt foarte mică pentru ca el să vină la mine, aşa că transmit această veste, care mi-a venit de Sus. Să fie despachetată în luna ianuarie, ziua 24, anul 2005 şi, în cel mult o lună întreagă, să fie dusă celui la care voi face referire. Dacă nu se va putea ajunge la el, să fie dată celor din preajma sa. În veselia acestor vremuri, în România va veni cel promis lumii. Se va bucura întreg Pământul de naşterea lui. Dumnezeu îl va ocroti într-o zonă, departe de locul unde se odihnesc străbunii lui, până când va veni ceasul său. Cu putere de Sus va fi dăruit. Pământul, Apa, Focul îi vor veni în ajutor. Odată cu venirea lui în această lume, tot ceea ce este construit pe minciună se va nărui. Toate acestea se vor petrece în anul 2005. El va fi piatra de temelie pentru omenire. Primii care îl vor recunoaşte vor fi cei din poporul său, cel din care el a ieşit. Drept răsplată, el va aduce acest neam pe cea mai înaltă culme a desăvârşirii, din întreaga lume. Această naţie va deveni o adevărată pildă pentru toate popoarele pământului. El nu va veni cu un cal viu, ci cu un cal din fier, pe care singur îl va mânui”.