Main menu

header

11-06-1de Carmen Ciripoiu

- Celebra clarvăzătoare Djuna vrea să descopere secretul tinereţii fără bătrâneţe

Chiar dacă faima ei a făcut ocolul pământului, Evghenia Davitasvili va rămâne întotdeauna o enigmă. Prooroc al tămăduirii fără medicamente, cum e numită de unii, celebra Djuna a uimit întreaga lume prin capacităţile sale extrasenzoriale, însă n-a reuşit să găsească unicul lucru pe care l-a căutat toată viaţa: fericirea. Cine este de fapt femeia supranumită „Fenomenul D” şi cu ce reţete naturiste miraculoase îşi tratează semenii citiţi în rândurile care urmează.

Capacităţile miraculoase s-au afirmat încă din copilărie
Adorată de milioane de oameni, dar temută şi uneori chiar urâtă de sceptici, celebrul bioterapeut, psiholog şi parapsiholog Evghenia Davitasvili, alias Djuna, a reuşit să se impună datorită tehnicii sale, transmisă, după cum singură afirma, din generaţie în generaţie, masajul fără contact. Ce face mai concret Djuna? Se concentrează asupra părţilor bolnave ale corpului, creând mental imaginea unui organ sănătos. Evghenia Davitasvili s-a născut în anul 1949, într-un sat de la poalele Munţilor Caucaz, din regiunea Krasnodar, dintr-o familie de vindecători faimoşi. Încă de copil, Djuna s-a afirmat prin incredibilele sale capacităţi miraculoase, vizualizând aura oamenilor şi uimindu-i pe cei din jur când stabilea, ca într-un joc copilăresc, cine e omul bun şi cine este cel rău. De o bunătate rar întâlnită, Djuna ştia, micuţă fiind, că drumul său în viaţă este să-şi ajute semenii.

Telefonul care i-a schimbat destinul
La vârsta de 21 de ani, Djuna devine absolventă a Şcolii Tehnice Medicale din Rostov, urmând a fi repartizată în capitala Georgiei, Tbilisi, unde îşi va întâlni alesul inimii: pe Victor Davitasvili, referentul ministrului Afacerilor Interne din Georgia, desemnat la Kremlin. În aceeaşi perioadă, bruneta cu aere de femeie fatală îşi descoperă incredibilele puteri de vindecare dintr-o întâmplare. O prietenă de suflet avea din naştere o pată pe unul dintre obraji, iar Djuna a început să o maseze în acel loc. După foarte scurt timp, pata a dispărut. Acesta ar putea fi considerat începutul carierei fulminante a celebrei Djuna. N-a trecut mult timp, şi zvonurile despre puterile tinerei au prins contur, ajungând până la porţile politicienilor, curioşi şi totodată uimiţi de cea care avea să devină în scurt timp un adevărat fenomen. Un simplu telefon primit în anul 1978 de la Kremlin îi va schimba Djunei viaţa pentru totdeauna. Era chemată să-l vindece pe însuşi Leonid Ilici Brejnev. Se zvoneşte că femeia nu ar fi plecat chiar de bunăvoie, fiind luată pe sus de o echipă KGB. Rezultatele tratamentului Djunei asupra conducătorului Uniunii Sovietice s-au dovedit încă de la început a fi de-a dreptul uimitoare, lucru ce a împins-o foarte repede pe culmile gloriei. În scurt timp, Djuna a devenit unica speranţă atât a simplilor oameni de rând, cât şi a mai marilor comunişti.

Nori negri asupra vieţii şi a carierei
Chiar dacă era înzestrată cu puteri ieşite din comun, Djuna nu a putut să împiedice moartea lui Brejnev de la începutul anilor ’80. Trecerea în nefiinţă a protectorului său a adus cu sine nori negri asupra vieţii şi a carierei Djunei, care a început să fie din ce în ce mai expusă atacurilor din toate părţile. Autorităţile sovietice au început să-i suspecteze calităţile, clerul şuşotea cum că puterile sale ar fi venit de la „necuratul” în persoană, în timp ce alţi oameni de ştiinţă o suspectau de vampirism energetic. În această situaţie, femeia s-a trezit acuzată de vrăjitorie. Stăpână pe incredibilele sale capacităţi, Djuna nu pleacă urechea la atacuri şi începe să călătorească din ce în ce mai mult în străinătate, punându-se la dispoziţia celor care credeau în ea. Se va întoarce la Kremlin o dată cu venirea la putere a lui Boris Elţîn, ce avea în acea perioadă grave probleme de sănătate, primind chiar o decoraţie de la acesta pentru contribuţia adusă medicinei alternative.

Supravegheată de KGB
Preţ de şapte ani, până în anul 1987, Djuna va sta sub atenta supraveghere a KGB, fiind un subiect al cercetărilor multor savanţi pentru a înţelege cum lucrează biocâmpurile sale asupra oamenilor. Pentru că ea însăşi îşi dorea să afle de unde provin uimitoarele sale capacităţi, Djuna va lucra, de asemenea, pe post de cercetător în cadrul Academiei de Ştiinţe. Niciun alt personaj cu capacităţi extrasenzoriale din lume nu a acceptat atâtea experimente şi nu a reuşit să vindece atâtea boli catalogate de alţii drept incurabile. Într-un final, oamenii de ştiinţă au declarat la unison că «Fenomenul D» există cu adevărat, chiar dacă deocamdată ştiinţa nu îl poate explica”.

Când moartea îşi ascute colţii
Se spune că, atunci când moare un părinte, se pierde trecutul, iar când un copil trece la cele veşnice, dispare viitorul. Când l-a pierdut pe unicul său fiu, Vahtang, Djunei i-au dispărut inocenţa surâsului, puritatea gândurilor şi sentimentelor, speranţa, visurile, aşteptările… A ştiut că îl va pierde, avusese un vis premonitoriu, dar pentru prima dată în viaţă nu a vrut să creadă. Nu ei, celei mai puternice femei din lume, i se putea întâmpla aşa ceva. Nu era posibil ca Djuna, salvatoarea tuturor, să privească neputincioasă moartea prin ochii copilului său. „Trei oameni în haine negre au venit la mine cu un inel. Cu cine oare voiau să mă logodesc? Cu moartea? Cu o zi înainte de dezastru am aţipit pentru zece minute şi am auzit vocea tatălui meu: «În patru zilei vei muri!»”, se destăinuia Djuna într-un interviu acordat ziarului „Vecernaia Moskva”. Şi visul s-a împlinit. Vaho a plecat la îngeri. Ca o batjocură a destinului, mâinile sale n-au putut decât să mângâie trupul fără viaţă al fiului său: „Cum aş fi putut să-l salvez pe Vaho dacă maşina în care a murit s-a transformat într-o bucată de metal?”. Ca şi cum pierderea copilului nu ar fi fost de ajuns, în acelaşi an va pleca la Ceruri şi soţul său. Dincolo de întrebări şi răspunsuri, în acele momente, puterea şi faima Djunei nu i-au ajutat la nimic. Era un simplu om pus la încercare pentru a nu ştiu câta oară de Divinitate.

Are de gând să-şi reînvie copilul?
În faţa Djunei cuvintele parcă se retrag, lăsând loc tăcerii grăitoare, reflexiile trecutului se îmbină cu cele ale prezentului. Au rămas doar gândurile, amintirile, regretele, dorinţele, lacrimile, teama, râsul de copil... Lăsându-se purtată de paşii timpului, Djuna simte toate acestea, dar nu poate înţelege de ce. Unii spun că femeia cu cele mai mari puteri ale lumii ar lucra la un proiect prin care să-şi învie copilul. Djuna însă povestea într-un alt interviu că, după moartea lui Vaho, a devenit preocupată de problema longevităţii, susţinând cu tărie că „bătrâneţea este o boală care poate fi tratată”. Indiferent de bârfele inevitabile sau declaraţiile Djunei, adevărul îl cunoaşte doar ea. Înfiorată de sentimentul singurătăţii, cea mai puternică femeie a lumii nu are cui împărtăşi bucuriile, îndoielile, zâmbetele, trădările, visurile parfumate, dezamăgirile, neputinţele. Aşteaptă doar momentul când va fi din nou alături de cei doi bărbaţi ai vieţii sale. De data aceasta pentru totdeauna.

• Printre personalităţile vindecate de Djuna se numără Federico Fellini, Robert de Niro, Andrei Tarkovski, Nastassja Kinski

O femeie remarcabilă

Profesor academician, Djuna este preşedintele Academiei Internaţionale de Ştiinţe Alternative şi membru al Consiliului Consultativ al preşedintelui Federaţiei Ruse. De asemenea, ea conduce Consiliul Regent al Societăţii „Noua Elită din Rusia” şi este deţinătoarea Ordinului Internaţional Medical „Albert Schweitzer”. Psiholog, parapsiholog şi bioterapeut, celebra Djuna este totodată şi general-colonel al Serviciului Medical Militar, iar în anul 1989 a fost catalogată drept „cea mai remarcabilă femeie din lume”.

Testată de părintele parapsihologiei ruse

Deşi conştient de puterile incredibile ale Djunei, academicianul Sprikin, considerat părintele parapsihologiei ruse, un as în măsurarea aurei unei persoane, a testat-o el însuşi pe femeia ale cărei puteri au uluit lumea. Rezultatul l-a uimit în egală măsură şi pe Sprikin, care a adus la cunoştinţă tuturor că Djuna avea o aură cu o rază de peste patru metri. Asta în condiţiile în care aura are o întindere în mod obişnuit de 2-2,5 metri. Conştientă de puterea sa, Djuna a fost percepută de unele personaje ca fiind o femeie frivolă, existând chiar unele zvonuri potrivit cărora era cunoscută în Moscova pentru petrecerile la care nu se sfia să cocheteze cu diverşi bărbaţi. Unele persoane spun chiar că distracţiile nu se limitau doar la lucruri minore, ci se transformau uneori în adevărate orgii.

• Pentru consultaţii şi tratamente, rusoaica nu cerea bani

Biocorectorul Juno

Medium cum nu s-a mai întâlnit, Djuna putea să prezică viitorul cu precizie de ceasornicar, să contacteze spiritele morţilor, dar avea totodată şi alte calităţi deosebite: era un excelent om de afaceri, cânta foarte frumos, dansa şi, nu în ultimul rând, scria poezii şi picta. Djuna a ieşit în lumina reflectoarelor şi ca inventator, aparatul acesteia fiind unic în lume. Este vorba despre celebrul biocorector Juno, ce a fost gândit de rusoaică să aibă aceeaşi forţă terapeutică precum mâinile sale. Datorită incredibilei eficacităţi, aparatul a primit pentru prima dată patent în SUA, iar acum deţine nu mai puţin de alte 16 patente în diverse ţări ale lumii. În Rusia, biocorectorul Juno este folosit exclusiv în clinica Djunei.

Reţetele sale sunt de o eficacitate uimitoare

Celebra Djuna s-a afirmat atât prin acurateţea diagnosticelor puse, cât şi prin eficacitatea uimitoare a tratamentelor sale, reţetele naturiste oferite de aceasta fiind considerate adevărate panacee. Printre cele mai importante reţete ale Djunei se numără cea denumită sugestiv Elixirul tinereţii, indicată persoanelor care suferă de inimă şi de circulaţia sângelui. Se amestecă 500 g usturoi pisat cu zeama de la 24 de lămâi, se pune totul într-un borcan acoperit cu tifon şi se lasă la macerat 24 de zile, amestecându-se din când în când. Se va consuma o lingură cu o jumătate de pahar cu apă seara, înainte de culcare. Pentru bolile de plămâni, Djuna recomandă următorul preparat: se amestecă 500 g miere cu cinci căpăţâni de usturoi pisate şi cinci lămâi date prin maşina de tocat. Compoziţia se va lăsa la macerat o săptămână. Se vor consuma patru linguri seara, înainte de culcare. În cazul hipertensiunii arteriale, celebra vindecătoare recomandă consumul unei sfecle roşii coapte în fiecare dimineaţă, în timp ce seara se va mânca salată de sfeclă crudă, combinată cu morcov ras şi usturoi.

Gazul, bun pentru reumatism
Nici persoanele bolnave de spondiloză nu au fost uitate de Djuna. Tratamentul constă în aplicarea pe zonele dureroase a frunzelor de brusture, cu partea nelucioasă. Un alt amestec util se obţine din ridiche neagră, tocată mărunt, şi o căpăţână de usturoi. Compoziţia se aplică pe locul bolnav. În cazul varicelor, se va îmbrăca piciorul bolnav de la coapsă până la talpă cu frunze de varză unse alternativ, o seară cu miere şi una cu alcool, apoi se va înfăşura cu un prosop cald. Se va dormi astfel până dimineaţa. Celebre au rămas şi reţetele Djunei pentru curăţarea ficatului. Potrivit vindecătoarei, persoanele bolnave vor bea timp de două zile cinci-şase pahare cu suc de măr. În cea de-a treia zi se vor duce la culcare la ora 19:00 şi-şi vor pune pe partea dreaptă, sub ficat, o sticlă cu apă fierbinte.

Tratament cu miere şi scorţişoară
Potrivit Djunei, consumul de miere la micul dejun are rolul de a îmbunătăţi circulaţia sangvină şi a întări sistemul cardiac. În cazul indigestiei se va consuma înainte de masă o lingură cu miere presărată cu scorţişoară pentru a scăpa de aciditate. Pentru longevitate este foarte bun ceaiul cu miere şi scorţişoară. Se pun la fiert trei căni cu apă, în care se vor adăuga patru linguri cu miere de albine şi o lingură cu scorţişoară. Pentru obezitate se fierb o lingură cu miere şi o jumătate de linguriţă cu scorţişoară într-o cană cu apă. Acest amestec se consumă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun. Pentru eliminarea calculilor renali, Djuna recomandă cura de pepene verde. Astfel, pe parcursul unei săptămâni se va mânca doar pepene verde cu pâine neagră. În ultima zi, între orele 2:00 şi 3:00, se va face o baie caldă şi se va consuma pepene verde rece. Pietrele vor fi eliminate după aproximativ o oră. În caz de nevoie, procedura se va repeta după două săptămâni.

• Potrivit Djunei, diferenţa dintre mesele acide şi cele bazice trebuie să fie de minimum trei ore. De asemenea, nu se va bea apă în timpul mesei, ci la o oră după aceasta. Tot cu o oră mai târziu se vor consuma fructe şi legume. În curăţirea organismului, lactatele sunt excluse