Main menu

header

487 18 1de Cătălina Tăgârță

Într-o lume în care omul se apropie din nou de natură, în care se pune bază din ce în ce mai mult pe metode alternative şi neinvazive de prevenire şi vindecare, este interesant de văzut relația terapie-terapeut-pacient. Andrei Stoiciu (foto), terapeut la Centrul Shakti, din Capitală, e de părere că toate terapiile sunt la fel de eficiente, ţinând cont că au la bază aceleaşi principii de readucere a omului la starea de echilibru, de pace şi de armonie interioară, respectiv dreptul divin al fiecăruia. Dar, pentru reușită, mai rămân doi factori cel puţin la fel de importanţi: terapeutul și pacientul. Specialistul ne-a vorbit despre toate acestea, dar și despre tehnica Raindrop.

„Echilibrează mintea și corpul”

- Andrei, ce ne poţi spune despre tehnica Raindrop?

- În centrul Shakti este trecută la secțiunea masaj, dar ea este mult mai mult de atât. În timpul ședinței se folosesc uleiuri esențiale într-o anumită ordine și pe anumite zone din corp, cum ar fi tălpile și coloana vertebrală. Terapia sau tehnica Raindrop combină arta aromoterapiei cu tehnicile VitaFlex (tehnică antică tibetană „vitalitatea prin reflexe”), cu masajul și cu aplicarea uleiurilor esenţiale pe diverse porţiuni ale corpului. Folosirea combinată a impulsurilor energetice, care se dau prin manevrele speciale de masaj, dar şi prin folosirea a nouă uleiuri speciale, aduce organismul într-o stare de echilibru şi armonie atât la nivel fizic, cât și la nivel mental şi emoţional, detoxificând şi purificând în același timp. Într-un cuvânt, terapia echilibrează mintea şi corpul.

Se folosesc nouă uleiuri esențiale, într-o anumită ordine

487 18 2- Care sunt cele nouă uleiuri amintite și ce rol joacă acestea?

- Pentru acest tip de masaj se folosesc numai uleiuri esenţiale de puritate terapeutică, obţinute prin distilare la temperatură şi presiune scăzute, conform standardelor AFNOR şi ISO. E vorba despre uleiul de oregano, cimbru, busuioc, mentă piperată, salcie himalaiană, chiparos, maghiran, valor şi aromă siez - cele două din urmă fiind amestecuri. Proprietăţile naturale ale uleiurilor esenţiale (care se aplică într-o anumită ordine și printr-o tehnică specială) produc un efect vindecător și permit o eliberare naturală a stresului şi a stărilor depresive. Prin aplicarea uleiurilor esenţiale direct pe piele şi apoi folosind o tehnică de masaj (culeasă de la indienii nord-americani de fondatorul metodei, Gary Young), pacientul începe să simtă eliberarea emoţiilor negative şi detensionarea muşchilor, experimentând efectul purificator pe măsură ce corpul elimină toxinele.

„Sunt ameliorate simptomele scoliozei și cifozei”

- Există și afecțiuni care pot fi ameliorate sau vindecate în urma utilizării acestei tehnici sau e vorba doar despre relaxare și echilibrare emoțională?

- Bineînțeles că da. Această terapie foloseşte masajul şi aplicaţiile de uleiuri esenţiale pentru a ameliora simptome de scolioză, cifoză şi alte boli ale spatelui, întărind în acelaşi timp sistemul imunitar. Cercetările medicale au dovedit faptul că de-a lungul coloanei vertebrale există multe virusuri în stare latentă. Uleiurile esenţiale naturale, care sunt extrem de puternice, sunt aplicate pe spate precum nişte picături de ploaie, fiind absorbite şi acţionând pentru a ataca aceste virusuri.

- Cu alte cuvinte, aceste virusuri și bacterii stau la baza problemelor spatelui?

- Da. Studiile au arătat că aceşti germeni patogeni determină inflamarea şi, respectiv, contorsionarea coloanei. Deoarece masajul Raindrop acţionează direct asupra punctelor reflexe de pe talpă (prin tehnica VitaFlex), cât şi direct asupra muşchilor spinali (stimulându-se simultan şi sistemul limbic prin inspirarea remediilor), efectul obţinut este maxim.

„Acţionează direct asupra sistemului limbic”

- În afară de sfatul legat de dietă, pacienții mai trebuie să țină cont și de alte recomandări?

- Organismul e bine să fie ajutat şi prin exerciţiu fizic, somn suficient, meditaţie, rugăciune. Uleiul esenţial declanşează procesul de regenerare al plantei, asemenea sângelui în corpul uman. Acesta este principiul său de funcţionare. Aplicate, de exemplu, pe talpă, moleculele esenţiale vor călători în câteva minute prin întregul organism, destinaţia fiind organul aflat în suferinţă. Ajunse acolo, ele penetrează în interiorul celulei şi schimbă informaţia dezechilibrată la nivel de ADN. Iar moleculele aromatice acţionează direct asupra sistemului limbic, influenţând centrul emoţional al creierului.

- În ce sens?

- Iată câteva emoţii negative pe care terapia Raindrop le ameliorează cu ajutorul anumitor uleiuri: manipulare (busuioc); lipsa respectului de sine (chiparos); incoerenţa (aroma siez); deconectare, neîmplinire (maghiran); frica de a finaliza lucruri, vulnerabilitate, toxicitate (oregano); eşec, frică de dependenţă, restricţie, rigiditate (mentă); lipsa de potecţie (cimbru); agresiune, frică de conflict, inabilitatea de a face faţă, înfrângere (uleiul valor, care înseamnă chiar curaj); ulei wintergreen - o aspirină şi un cortizon natural şi ortho ease - pentru musculatură.

„Se pot trata răceli şi gripe”

- Terapia se practică la fel pentru toată lumea?

- Terapia Raindrop se poate personaliza, pentru a răspunde cât mai bine la diferite probleme de sănătate care nu au legătură directă cu spatele. Iar în funcție de afecțiunile fiecăruia (de exemplu, infecţii pulmonare, probleme digestive, dezechilibre hormonale, insuficiențe hepatice), uleiurile esențiale standard pot fi altele, speciale pentru organul cu probleme. Spre exemplu, se pot trata răceli şi gripe, se îndepărtează stresul şi starea de anxietate, se curăţă ţesuturile, este redus disconfortul din articulaţii, sunt îmbunătățite sistemul imunitar și capacitatea de concentrare, se echilibrează balanţa energetică. În plus, este un lucru obişnuit ca persoanele cu scolioză, care beneficiază de terapia Raindrop, să câştige aproximativ 2,5 centimetri în înălțime sau chiar mai mult în urma unei singure ședințe.

- Cât durează tehnica/terapia?

- La Centru Shakti procedura durează două ore, ceea ce duce la o detaşare sănătoasă de cotidian şi de problemele zilnice.

„Organismul trece printr-o etapă de purificare-detoxifiere-realiniere a coloanei“

- Ce proprietăți mai au uleiurile folosite?

- Raindrop este o tehnică neinvazivă, care se bazează pe capacitatea antivirală, antibacteriană şi antiinflamatorie a pachetului de uleiuri esenţiale alese special pentru a determina organismul să-şi menţină curbura spinală normală. În plus, uleiurile sunt și agenţi antimicrobieni.

- Cam cât timp se resimte starea de bine după ședință?

- Efectele pozitive ale unei aplicări pot dura câteva luni pentru o persoană, în timp ce alta poate avea nevoie de mai multe şedinţe până ce organismul începe să răspundă la tratament. În acest caz, aplicările se vor face săptămânal. Oricum, după fiecare ședință, organismul trece printr-o etapă de purificare-detoxifiere-realiniere a coloanei timp de circa șapte zile. Pentru a beneficia la maximum de puterea vindecătoare a uleiurilor folosite este recomandat să se ţină post sau o dietă uşoară atât înainte, cât şi după terapie.

Obiceiurile sănătoase de alimentaţie şi o minte deschisă şi pozitivă pot ajuta corpul şi pielea să accepte uleiurile mai bine şi mai repede