Main menu

header

18-10-1de Cătălina Tăgârţă

Iuliana Tudor este întotdeauna o prezenţă plăcută, dar în acelaşi timp discretă, şi nu doar în privinţa vieţii personale, ci şi a celei profesionale. Probabil e genul de persoană care gândeşte că, atunci când faptele vorbesc de la sine, nu mai e nevoie de prea multe cuvinte. Şi, dacă e să ne luăm după acest lucru, prezentatoarea tv chiar are cu ce se mândri: a prezentat teledonurile TVR, festivalurile Cerbul de Aur, Mamaia-Folclor, „Maria Tănase”, Gala TVR 50, România din suflet, Premiile TVR Internaţional şi Gala Crucea Roşie. De asemenea, tot ea a prezentat la TVR 1 şi emisiunea „O vedetă populară” şi a primit Premiul Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune pentru „O dată-n viaţă”, care în momentul de faţă este la cel de-al 12-lea sezon. În plus, pe lângă toate acestea, Iuliana Tudor este imaginea companiei Romvac şi se ocupă de cel mai important „proiect” din viaţa sa: băieţelul său, Tudor, în vârstă de 3 ani.

18-10-2„Avem un public fidel, exigent”
- Aţi ajuns la cel de-al 12-lea sezon al emisiunii „O dată-n viaţă”. Cu ce i-aţi surprins pe telespectatori de această dată? Au fost ceva schimbări în afară de ziua difuzării - respectiv joi, în loc de vineri?
- De-a lungul celor şase ani de „O dată-n viaţă” am încercat să aducem uşoare modificări formatului, în ideea de a ne surprinde publicul, însă cei surprinşi am fost noi. Publicul a dorit şi doreşte în continuare formatul iniţial al show-ului, aşa cum a fost lansat şi cum funcţionează şi astăzi, fără nicio intervenţie în structura lui, ci doar cu rubrici sau invitaţi speciali, cu momente pe care nu le poţi vedea decât „o dată-n viaţă”. Pentru noi, ca echipă, e important să păstrăm entuziasmul şi creativitatea de la început. Avem un public fidel, exigent, ataşat de ceea ce prezentăm şi nu ne permitem să-l dezamăgim! Cum facem asta? E secretul nostru! (Râde)

- Aţi scris pe site-ul dumneavoastră oficial: „Îmi dau seama că mare parte din iubirea de care mă bucur este un dar adus în viaţa mea de Televiziune”. V-aţi gândit vreodată cum ar fi arătat viaţa dumneavoastră dacă nu aţi fi apucat pe această cale, a televiziunii? Spre ce domeniu credeţi că v-aţi fi îndreptat?
- Aş fi fost, cu siguranţă, magistrat. Acesta era drumul pe care doream să păşesc, doar că viaţa a ales altfel pentru mine şi, se pare, a ştiut exact care-i calea mea.

- Dar acum, după ce aţi petrecut atâţia ani în sânul televiziunii, v-aţi mai vedea lucrând în magistratură? Am înţeles că aveţi şi studii în acest domeniu...
- Probabil că nu. M-am dezvoltat în zona comunicării, şi de aceea cred că aceasta e lumea în care voi activa dacă va fi să mă despart vreodată de televiziune.

„Nu-mi plac fiţele sau vedetismele”
- Emisiunea pe care o prezentaţi este una serioasă şi iubită. Ce aţi învăţat de-a lungul timpului de la invitaţii dumneavoastră? Vă rog să îmi spuneţi două lucruri pe care le aplicaţi şi două pe care, din contră, evitaţi să le puneţi în practică!
- Am întâlnit oameni speciali, pe care i-am descoperit şi dincolo de scena publică şi care au fost adevărate revelaţii. Am învăţat să nu mă situez deasupra a ceea ce sunt, să nu judec un om după ceea ce văd la televizor. Am învăţat să renunţ la prejudecăţi. Pot să spun mai multe lucruri care nu mi-au plăcut la unii dintre invitaţii mei: lipsa de punctualitate, lipsa respectului faţă de propria apariţie publică, fiţele sau vedetismele…

- A existat vreun interpret/invitat în faţa căruia să aveţi mari emoţii? Dacă da, despre cine este vorba?
- Andrei Gheorghe şi Angela Similea.

18-10-3„Părinţii mi-au susţinut întotdeauna ideile”
- Care a fost cel mai important moment din cariera dumneavoastră?
- Aş aminti două evenimente, două proiecte foarte importante pentru mine: Cerbul de Aur şi „O dată-n viaţă”!

- Aţi făcut vreodată compromisuri?
- Să renunţ la libertatea mea nu mi s-a părut niciodată o variantă de acceptat.

- De unde atâta dragoste pentru muzica populară? Din câte am înţeles, când eraţi mică îl sileaţi pe tata să vă ducă prin diferite cătune, să culegeţi texte folclorice...
- Întâlnirea mea cu muzica tradiţională s-a petrecut pe la 5 ani, în casa bunicilor mei, după care Şcoala Populară de Artă şi Televiziunea m-au legat definitiv de această lume. Părinţii sunt cei care au susţinut întotdeauna ideile şi dorinţele mele, aşa că nu mi-a trebuit mult să-l conving pe tatăl meu să mă însoţească prin satele din Prahova, în căutare de cântece vechi. Le mulţumesc în fiecare zi pentru tot!

„Nu cred în prezentatorii cântăreţi şi invers”
- Dumneavoastră mai cântaţi? Aveţi timp să participaţi la spectacole, evenimente private?
- Am renunţat la acest drum când am intrat în televiziune. Nu cred în prezentatorii-cântăreţi şi nici în cântăreţii-prezentatori. Nu poţi face bine două meserii în acelaşi timp. De aceea, eu am ales ceea ce am simţit că pot face mai bine.

- Mai sunteţi implicată şi în alte proiecte în afară de emisiune?
- Reuşesc să ofer timp şi câtorva activităţi colaterale televiziunii şi o fac mereu cu plăcere. Sunt Ambasadorul Crucii Roşii Române şi sunt alături de această organizaţie în toate activităţile sale încă din 2009. Apoi, anul acesta am ales să susţin un proiect de care mă simt foarte aproape. Este vorba despre Campania Antistres desfăşurată de Fundaţia Internaţională Ana Aslan, conferinţe unde particip ca speaker. Dar cel mai recent proiect este colaborarea cu Henkel România, pentru brand-ul Persil.

18-10-4„Calitatea timpului petrecut cu copiii contează cu adevărat”
- Cum staţi la capitolul timp liber? Cum vă place să-l petreceţi şi care sunt activităţile preferate?
- Timpul liber este oferit în exclusivitate familiei mele: lui Tudor, soţului meu şi părinţilor mei.

- Dar, în medie, cam cât timp reuşiţi să îi dedicaţi lui Tudor, băieţelul dumneavoastră?
- Nu cred că e important cât, ci cum! Calitatea timpului petrecut cu copiii noştri contează cu adevărat. Degeaba stai în casă cu copilul tău dacă-l ignori, stând în faţa calculatorului sau butonând telefonul mobil. Cred în minute, ore, zile, ani transformaţi în amintiri care să rămână în inima copilului meu pentru toată viaţa. Iar eu asta fac în fiecare zi. Îi creez amintiri.

- Sunteţi o mămică exigentă sau poate mult prea grijulie? Îi faceţi toate poftele?
- Sunt o mămică echilibrată, care-şi va lăsa copilul să-şi respire propria viaţă, ocrotindu-l, oferindu-i o educaţie şi tot ce ştiu din ce am trăit la rândul meu până acum.

„E important să ştim noi doi ce ne leagă”
- Spuneaţi, la un moment dat, că e foarte important ca omul de televiziune să fie înţeles de partenerul de cuplu. Şi sunteţi una dintre puţinele persoane publice din România care se bucură de o relaţie liniştită şi îşi vede de dragoste în linişte. Care este secretul succesului?
- Tocmai faptul că nu vorbesc des despre noi ca şi cuplu cred că e o formă de protecţie. În rest, e important să ştim noi doi ce ne leagă. În esenţă, e vorba despre echilibru şi despre dragoste.

- Cât de importantă este familia pentru dumneavoastră? Spre exemplu, din câte înţeleg, aveţi o relaţie foarte strânsă şi cu părinţii...
- Eu trăiesc prin ei şi ei trăiesc prin mine. Tot! Nimic fără ei!

- Vă simţiţi împlinită? Ce v-ar mai trebui ca să vă consideraţi pe deplin fericită?
- Fericirea deplină e-n noi secvenţial. Atât timp cât înţelegem că echilibrul e calea spre ea, o vom cunoaşte.

„Mi-am rupt un picior şi nu am voie să fac sport”
- Faceţi sport? Dacă da, ce tip de sport şi cât de des?
- Obişnuiesc să fac gimnastică, 30 de minute în fiecare zi, şi Pilates, pe care l-am descoperit de curând, şi care-mi place foarte tare. La Pilates merg doar de două ori pe săptămână. Însă, din păcate, acum am luat o mică pauză de la mişcare, pentru că mi-am rupt un picior şi, deocamdată, nu am voie să fac sport.

- Aţi ţinut vreodată dietă? Poate după naştere...
- Nu am ţinut niciodată diete. Mănânc sănătos şi puţin. Beau doar apă, lapte şi sucuri naturale de fructe, dorm şapte-opt ore (mai puţin în luna decembrie, când sunt solicitată mai mult), nu fumez, nu beau cafea şi… iubesc!

„Răcesc foarte des şi mă tratez cu ceaiuri şi frecţii cu spirt”
- Sunteţi femeie şi om de televiziune. Cât timp acordaţi îngrijirii? Mergeţi des la saloanele de înfrumuseţare?
- Orice femeie care vrea să aibă un aspect îngrijit trebuie să acorde aspectului fizic atât timp cât crede că este necesar. Dar, în cazul meu, chiar puţin mai mult, mai ales pentru că merg des la evenimente cu caracter public, unde trebuie să am o imagine fără cusur... Nu sunt însă dependentă de asta. Sunt zile în care-mi pun un tricou, jeanşi şi converşi, îmi prind părul într-o coadă simplă şi asta e tot. Mă simt excelent şi aşa.

- Dar despre operaţiile estetice ce părere aveţi?
- Nu sunt împotrivă dacă se impune şi dacă nu e doar un moft care ţine de trenduri.

- Apelaţi la remediile naturiste? Dacă da, la care, pentru ce şi cât de des.
- Răcesc foarte des şi atunci mă tratez cu inhalaţii cu apă şi sare, cu ceaiuri de muşeţel, frecţii cu spirt şi multe altele. Din când în când, îmi aplic şi măşti naturale pe faţă.

„Marius e cel mai pupăcios om pe care l-am întâlnit“

- Momentele/scenetele interpretate de colegii Floarea şi Gheorghe sunt foarte iubite şi aşteptate de public. Presupun că sunt la fel de binedispuşi şi în spatele camerelor de filmat. De-a lungul timpului v-au făcut vreo glumă în culise? Ne puteţi dezvălui câte ceva din năzbâtiile lor?
- Floarea şi Gheorghe sunt doi actori extraordinari, şi mă bucur că suntem împreună de atâţia ani. E suficient să veniţi în platou pentru a vedea reacţia oamenilor la simpla lor apariţie. Zâmbete şi aplauze nesfârşite. Maria este cea care mă surprinde mereu cu un ton sau o replică, uneori mă lasă mută (râde), iar Marius e cel mai pupăcios om pe care l-am întâlnit. Îmi toceşte obrajii când ne vedem! (Râde)

18-10-5„Produsele Romvac garantează o soluţie eficientă pentru fiecare problemă“

- Cum aţi ajuns imaginea Romvac? Sunteţi iubitoare de animale?
- Compania Romvac este partenerul nostru de mult timp, iar asocierea mea ca imagine cu produsele Romvac a venit ca o continuare a colaborării noastre şi dincolo de „O dată-n viaţă”. Directorul general al companiei, domnul Constantin Chiurciu, mi-a adresat propunerea şi am acceptat. Colaborarea noastră a început în mai, anul acesta, şi sper să fim împreună cât mai mult timp. Sunt oameni care au construit o afacere solidă în România, au creat produse eficiente, care oferă soluţii imediate pentru orice problemă de sănătate a animalelor noastre. Le-am testat pe animalele de la casa părinţilor mei, şi aşa m-am convins.

- Deci aveţi animăluţe... Vreţi să ne povestiţi câte, ce rasă sunt şi care este povestea lor?
- Am la casa părinţilor două căţeluşe, Teki şi Lizuca, şi un motan, Albastru de Rusia, Mişu. Pe Teki am luat-o din curtea Televiziunii, când avea, cred, doar câteva zile. Fusese abandonată. Iar pe Mişu îl am de la o colegă din TVR, care locuia la bloc şi nu avea cum să mai ţină puii de pisică. A fost un cadou de Crăciun pentru mama mea.

- De când reprezentaţi compania Romvac, oamenii vă cer cumva sfaturi cu privire la animăluţele lor?
- Din clipa în care a fost făcut anunţul oficial, am fost bombardată cu întrebări legate de produsele Romvac şi mai ales de eficienţa acestora. Oamenii vor soluţii rapide, care să asigure sănătatea animalelor şi întreţinerea acesteia pe termen lung, aşa că echipa Romvac are grijă să ofere de la produse deparazitare de uz extern şi intern până la săruri, minerale, vitamine şi multe altele.

- Atunci, nu ne daţi şi nouă câteva ponturi pentru cititorii stăpâni de animale?
- Le-aş spune să nu trateze animalele după ureche, cu leacuri auzite la colţ de stradă. Să meargă la un medic veterinar sau la farmaciile de profil şi să aleagă tratamentul corect, aşa încât problemele animalelor să fie cât mai corect evaluate şi tratate. Este motivul pentru care recomand produsele Romvac. Garantează pentru fiecare problemă o soluţie eficientă!