Main menu

header

de Dana Purgaru

În cazul disfuncţiilor erectile se poate apela la unele remedii naturiste, ce şi-au dovedit, în timp, eficacitatea.

Macerat din fructe şi legume
Faceţi un macerat din câteva fructe şi legume, astfel: 3 rădăcini de ţelină, 1 kg morcovi fără coajă, 1 kg mere roşii, 1/2 kg miez de nucă, 2-3 lămâi, 2-3 portocale, 1/2 kg miere şi 1 sticlă cu vin alb. Fructele şi legumele se spală, se curăţă şi se dau prin maşina de tocat. Se amestecă apoi într-un vas de plastic până ce compoziţia se omogenizează, apoi se pune la borcane, ce se ţin în frigider timp de o săptămână, pentru macerare. Se consumă câte două linguri, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale, timp de 20 de zile.

Băutură tonică din scorţişoară şi ghimbir
Consumaţi în fiecare zi circa 60-80 g grâu încolţit. Acesta se spală şi se pune într-un borcan plin cu apă călduţă, unde se lasă o zi şi o noapte. Apoi se întinde pe o farfurie adâncă, se clăteşte în fiecare zi şi se menţine mereu umed. După câteva zile germinează. Se spală bine şi se consumă timp de 30 de zile. După o pauză de o lună, se poate relua tratamentul.
Pentru a scăpa de impotenţă, se mai poate prepara o băutură tonică din 5 g scorţişoară, 20 g genţiană, 20 g ghimbir, 0,5 g şofran. Acestea se pun într-un litru de vin, se lasă la macerat şapte zile, timp în care recipientul se agită frecvent, apoi se strecoară şi se bea un păhărel înainte de mesele principale.