Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Căţeii stresaţi încărunţesc prematur

630 24 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Cei care decid să aducă un câine în familie trebuie să fie pregătiți pentru o mulțime de schimbări - program special, rutină diferită, alimentație și boli specifice. Pe de altă parte, aceste minunate animale sunt mai asemănătoare cu oamenii decât s-ar crede: pot încărunți prematur atunci când intervine stresul.

Ce legume şi fructe pot fi date câinelui

630 24 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Sunteți preocupați de alimentația sănătoasă și doriți ca și câinele să primească tot ce e mai bun pentru a fi mereu în formă și a vă bucura cât mai mult timp de vitalitatea lui? În acest sens, e bine de știut că hrana special concepută, fie uscată, fie umedă, conține toți nutrienții de care are nevoie el zilnic. Însă, dacă vreți să îi diversificați meniul sau dacă poftește atunci când stați la masă, este foarte util să știți ce are voie să primească din farfurie. Potrivit medicului Daniel Lescai, doctor în medicină veterinară, există câteva legume ce pot fi folosite în alimentația câinelui, preparate doar în unele moduri și în anumite cantități.

Furnicile îşi salvează „camaradele“ rănite

629 29 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Furnicile nu încetează să uimească lumea cercetătorilor prin capacitățile lor uimitoare, care sunt încă departe de a fi descoperite și analizate în totalitate. De la obiceiul de a trimite „SOS” pentru camarazii de luptă până la modelul de agricultură sustenabilă dezvoltat cu zeci de milioane de ani în urmă, aceste organisme se dovedesc miracole ale lumii naturale.

Termitele australiene au evoluat asemeni oamenilor

628 31 4de Roxana Istudor şi Claudiu I.

Un studiu de dată recentă a pus în lumină similarități între căile de evoluție ale oamenilor și termitelor, notează „The Guardian”.

Invazia vulpilor în oraşele englezeşti

628 31 1de Roxana Istudor şi Claudiu I.

Numărul vulpilor urbane din Marea Britanie care trăiesc printre oameni, case, mașini și pubele a crescut de patru ori în ultimele două decenii, devenind un fenomen greu de gestionat.

Urşii Panda gigant vor avea o rezervaţie imensă în China

627 28 3de Roxana Istudor şi Cristian Blănuţă

China a anunțat intenția de a crea un parc natural de mari dimensiuni, mai întins decât celebrul Yellowstone din SUA, dedicat special urșilor Panda gigant, pentru înmulțirea acestora în sălbăticie și salvarea speciei.

Animalul de companie vă fereşte copiii de obezitate

627 28 1de Roxana Istudor şi Cristian Blănuţă

Copiii născuți în case în care există animale de companie prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta două dintre cele mai comune afecțiuni ale contemporaneității: alergiile și obezitatea.

Ciobănescul românesc carpatin, dacul mândru din Carpaţi

626 24 1de Dana Georgescu şi Claudiu Melinte

Maiestuozitate, naturalețe și originalitate. Acestea sunt cuvintele care îl descriu cel mai bine pe câinele care este înfrățit cu românul de secole, Ciobănescul românesc carpatin.

Atribute omeneşti ce se regăsesc la animale

626 25 5de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Ca specie, oamenii sunt depășiți de rechini, care pot percepe câmpul magnetic, de albine, care văd radiațiile ultraviolete, sau de elefanți, care își detectează lipsa de sare din organism așa cum oamenii simt că le este sete. Mai mult, animalele împărtășesc și atribute care îi fac pe oameni să se simtă speciali.

Invenţii care „umanizează“

626 25 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Persoanele care au animale de companie sunt atât de atașate de acestea, încât producătorii din interiorul industriei care se ocupă de prietenii necuvântători inventează încontinuu dispozitive care aduc animalele tot mai aproape de obiceiurile oamenilor.

Lăsaţi câinii să latre!

625 24 5de Dana Georgescu

Câinii latră ca să transmită informaţii foarte importante atât semenilor, cât şi oamenilor, au concluzionat recent oamenii de ştiinţă în urma celui mai recent studiu privind modul de comu- nicare al acestor patrupede. Acesta este primul studiu asupra vocalizărilor câinilor realizat în mediul normal de viaţă al acestor animale, respectiv în locuinţele oamenilor.