Main menu

header

511 24 3de Dana Purgaru şi Silviu Dobrescu

Deși urșii grizzly sunt recunoscuți pentru faptul că sunt agresivi și foarte periculoși, Brutus dovedește că aceste animale au un suflet minunat, că sunt pline de compasiune și că știu să iubească. Gigantul animal din Montana, Statele Unite ale Americii, se comportă precum un ursuleț împreună cu Cassey Andderson, pe care îl consideră mai degrabă prieten decât stăpân.

Salvat de la eutanasiere

Brutus s-a născut în 2002, într-o rezervație suprapopulată, și urma să fie eutanasiat. Norocul lui a fost Cassey Andderson, un naturalist iubitor de animale, care l-a salvat și a înființat Sanctuarul Educațional de Salvare a Urșilor Grizzly în Montana - totul pentru prietenul său blănos și pentru educarea celor care vor să înțeleagă aceste animale și să învețe să le protejeze habitatul natural. Brutus are în prezent o înălțime de 2,4 m și cântărește în jur de 362 kg.

Membru al familiei

511 24 4Gigantul urs este tratat ca un membru al familiei, a fost cavaler de onoare la nunta lui Andderson și uneori chiar mănâncă la masă cu stăpânul său. În ciuda dimensiunilor sale, Brutus este foarte atent, inteligent și își manifestă afecțiunea față de cei care l-au crescut. Prin relația cu el, americanul încearcă să schimbe părerea negativă a oamenilor despre aceste animale, privite ca fiind extrem de agresive. În realitate însă, urșii grizzly nu vor decât să fie lăsați în pace și își apără teritoriul și puii.

O vedetă... mare

511 24 5Faptul că Brutus este bine educat și a învățat să iubească oamenii, fiind chiar considerat carismatic, i-a adus statutul de vedetă, el fiind invitat în numeroase emisiuni de televiziune și în filme documentare, având chiar şi pagină de Facebook. În plus, numeroși vizitatori vin în sanctuarul său ca să vadă cu ochii lor minunea. „Este periculos a antropomorfiza animalele... Dar eu cred că este periculos și să nu le tratezi ca indivizi”, a declarat Cassey Andderson, care a spus că experiențele pe care le-a trăit cu ursul său l-au făcut să fie o persoană mai bună și că i-au trezit pasiunea de a conserva planeta, ceea ce speră să se întâmple cu toți cei care ajung să-l cunoască pe Brutus.

Add comment


Security code
Refresh

DVR PHARM