Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

531 24 3de Dana Purgaru

Darius este un iepure de poveste. Precum Alice, fetiţa din Ţara Minunilor, giganticul urecheat pare a fi băut o poţiune miraculoasă, deoarece dimensiunile sale le depăşesc cu mult pe cele ale unui iepuraş obişnuit.

Urecheatul are dimensiuni colosale

Darius trăieşte în Worchestershire, Marea Britanie, şi este la ora actuală cel mai mare iepure din lume. El are o lungime de 1,3 metri şi cântăreşte 22,2 kilograme, adică mai mult decât un câine de dimensiuni medii. Stăpâna sa, Annette Edwards, în vârstă de 63 de ani, este foarte mândră de exemplarul de Gigant Continental, deşi acesta îi „mănâncă urechile” - Darius consumă nici mai mult, nici mai puţin de 2.000 de morcovi pe an şi 700 de mere. Asta pe lângă hrana specială pe care i-o cumpără stăpâna de la magazin. În total, Annette Edwards scoate din cont în jur de 5.000 de lire pe an pentru „burtoiul” lui Darius.

Este foarte posibil să fie depăşit în curând de fiul său, Jeff

Dar mulţumirea e mare, deoarece ea este acum mândra proprietară nu numai a deţinătorului titlului „Cel mai mare iepure din lume”, oferit de Cartea Recordurilor Guinness, ci şi a posibilului rival. Şi asta pentru că recordul stabilit de Darius este foarte posibil să fie depăşit în curând de fiul său, Jeff, care, la doar 6 luni, are o lungime de 1,1 metri, mult peste dimensiunile unui iepure de vârsta lui. „Darius a fost întotdeauna mare, dar Jeff e uriaş, ţinând cont de faptul că este încă bebeluş. Mă aştept să crească mult mai mare decât tatăl lui”, a declarat proprietara urecheaţilor. „Imediat ce se maturizează, va fi măsurat de veterinarul lui, apoi Guinness va certifica faptul că este cel mai mare iepure din lume”, a completat Edwards.

Mama lui Jeff, care aparţine tot crescătoarei din Worchestershire, nu are „decât” un metru. Iepurii dorm în coteţe pentru câini şi se înţeleg de la egal la egal cu câinele familiei, un Boxer pe nume Kay, dar şi cu copiii, cu care au o relaţie specială, după spusele proprietarei.

Add comment


Security code
Refresh