Main menu

header

533 24 3de Dana Purgaru

Despre viața coțofenei Penguin din Newport, Australia, s-ar putea face un film. Prin stilul ei de viață neobișnuit, dar mai ales prin poznele zilnice, ea a devenit cunoscută în toată lumea.

Se joacă laolaltă cu copiii

Coțofenele sunt binecunoscute prin faptul că sunt... „coțofene”, dar Penguin le întrece pe toate. Prin inteligența ei, a ajuns să trăiască la fel ca membrii familiei care au adoptat-o și le mulțumește în fiecare zi acestora pentru că i-au salvat viața, prin faptul că nu îi părăsește chiar dacă este liberă și poate face ce vrea.

533 24 4Penguin a fost găsită de Noah, un băieţel de 11 ani, în apropierea unei biblioteci din cartier. Avea doar trei săptămâni și căzuse din cuib. Micuțul a dus-o acasă şi a avut grijă de ea împreună cu fraţii săi, Reuben şi Oli, dar şi cu părinţii, care au îndrăgit-o pe coțofana haioasă. Nu după multă vreme, Penguin a început să imite ce vedea în jur, să stea în pat împreună cu cei mici, să se uite la televizor, să participe la duș și la zbenguielile din grădină și să stea pe umerii membrilor familiei. Ba mai mult, ea are și program zilnic. Astfel, când cei mici pleacă la școală, dimineața, îi conduce la ușă, apoi își ia și ea zborul și se întoarce când vin copiii, ca să-i întâmpine. Deși ar putea să plece oricând la suratele sale, Penguin preferă totuși să stea cu cei care au salvat-o.

Add comment


Security code
Refresh