Main menu

header

535 23 1de Dana Purgaru

Fundația de protecţie a animalelor Vier Pfoten și Administrația Rezervației Biosferei Deltei Dunării au încheiat un protocol de colaborare privind caii sălbatici din Grindul Letea, pentru gestionarea populației acestora.

„Este important ca numărul lor să fie ținut sub control”

„Acest parteneriat are ca scop protejarea animalelor și a ecosistemelor naturale din Pădurea Letea, care este parte a Patrimoniului Universal UNESCO. Astfel, în baza protocolului încheiat pentru următorii zece ani, Vier Pfoten și Administrația Rezervației Biosferei Deltei Dunării (ARBDD) își propun să țină sub control populația de cai din Grindul Letea și totodată să protejeze animalele împotriva maltratării, capturării sau omorârii acestora. Controlul reproducției se face prin vaccinarea imuno-contraceptivă a iepelor, cea mai modernă și mai puțin invazivă metodă contraceptivă a cabalinelor”, se arată într-un comunicat al fundaţiei.

În prezent, în perimetrul Grindului Letea există aproximativ 500 de cai sălbatici, care contribuie la diversitatea habitatului din zonă. „Ne dorim ca ei să continue să trăiască liberi aici însă, pentru a nu afecta viața celorlalte specii, este important ca numărul lor să fie ținut sub control”, a declarat Lucian Eduard Simion, guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, la semnarea protocolului.

Add comment


Security code
Refresh