Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

537 24 3de Dana Purgaru

În Florida a fost găsit un grup de pești fierăstrău, femele care se reproduc fără să se împerecheze. Acesta este primul caz de partenogeneză la vertebrate aflate în habitatul lor natural.

Fenomenul se numește partenogeneză

Cercetătorii de la Universitatea Stony Brook din New York, SUA, au descoperit recent un grup de pește spadă femele care s-au reprodus prin partenogeneză într-un estuar din Florida. Partenogeneza este un fenomen comun la nevertebrate, dar puțin frecvent la vertebrate, printre care s-au semnalat astfel de cazuri doar în situații de captivitate.

Descoperirea a fost făcută din întâmplare, în timpul unei cercetări de rutină asupra geneticii peștilor fierăstrău cu dinți mici, o specie cu risc crescut de dispariție. Analiza ADN a dezvăluit că circa 13% dintre peștii studiați erau rezultatul unei forme neobișnuite de reproducere. Totuși, capacitatea de partenogeneză se manifestă doar în cazul femelelor.

Add comment


Security code
Refresh