Main menu

header

543 23 1de Dana Purgaru

Ofemelă papagal din Brazilia, pe nume Tieta, a primit în dar șansa unei vieți normale după ce o echipă de medici veterinari au creat pentru ea, în premieră mondială, un cioc artificial folosind o tehnologie ultramodernă. Dispozitivul a fost realizat cu ajutorul unei imprimante 3D.

Ciocul artificial, rezultatul a trei luni de muncă

Tieta este o femelă papagal din specia Toucan, foarte frumos colorată, care a avut o viață foarte grea. Ea a fost capturată din natură de braconieri de păsări exotice și a suferit un traumatism iremediabil. Ciocul său a fost tăiat, iar păsării îi era imposibil să se mai hrănească corespunzător. Din fericire, a fost salvată la timp din mâinile traficanților şi i s-a dat o șansă la o viață normală.

Cu ajutorul unor specialiști din trei universităţi braziliene, care au muncit trei luni la acest proiect, Tieta a primit un cioc nou, realizat cu ajutorul unei imprimante 3D. Proteza cântăreşte doar patru grame şi este făcută dintr-un polimer special din ulei de ricin. Acum, femela papagal se poate hrăni din nou singură și este cât se poate de fericită.

Add comment


Security code
Refresh