Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

581 24 1de Dana Purgaru

Un roi de albine a urmărit, timp de două zile, maşina unei femei din Marea Britanie. Motivul, bănuiesc specialiştii, este că în autovehicul rămăsese captivă regina lor.

Gest de devotament extrem

Albinele dau dovadă de un devotament și de o coalizare ieșite din comun atunci când regina lor este în pericol. Acest lucru a fost dovedit de o întâmplare din Pembrokeshire, Marea Britanie, unde aproximativ 20.000 de albine au urmărit maşina lui Carol Howarth, de 65 de ani, potrivit BBC. Femeia a plecat dintr-o rezervaţie naturală din apropierea oraşului şi, cel mai probabil, în portbagajul maşinii a rămas prinsă regina albinelor. Disperate, „supusele” sale au urmărit vehiculul timp de două zile.

Apicultorii se declară uimiţi

Roiul zburător a fost observat de pădurarul şi entuziastul ocrotitor al albinelor, Tom Moses. După ce acesta a apelat la Asociaţia de Apicultori din Prembrokeshire, albinele au fost adunate într-o cutie şi duse în parcul naţional, însă, a doua zi, Howarth s-a trezit iar cu albinele pe maşină. „Mă ocup cu apicultura de 30 de ani şi nu am mai văzut aşa ceva. Este firesc ca albinele să-şi urmeze regina, dar este un lucru ciudat şi destul de surprinzător să vezi că în maşină nu e nicio urmă de regină. A fost destul de amuzant”, a declarat Roger Burns, unul dintre apicultori.

Albinele lucrătoare sunt în stare să adulmece regina după proprietăţile unice ale feromonilor ei.