Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

583 24 3de Dana Purgaru

Mult îndrăgita expoziție temporară de fluturi tropicali vii „Culorile prind aripi” s-a deschis din nou în grădina Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Bucureşti, la 18 iunie. Frumoasele insecte înaripate pot fi admirate până la 4 septembrie.

„Vedetele” înaripate, admirate pe viu

Fluturele cap-de-bufniță comun, unul dintre giganții faunei americane de fluturi, sau „Împăratul”, a cărui culoare albastră metalizată a feței superioare a aripilor nu este rezultatul prezenței unui pigment, ci se datorează unui efect optic produs de structura microscopică a solzilor ce acoperă aripile acestei insecte, se numără printre exemplarele deosebite care pot fi admirate pe viu în expoziţia de la Muzeul Antipa. Dar acestea nu sunt singurele „vedete”. „Chiar dacă are o talie mai puțin impozantă, «Roșcatul cu aripi dantelate», o specie larg răspândită în zonele împădurite din sud-estul Asiei, aduce un plus de frumusețe și delicatețe acestei expoziții”, declară doctor Mihai Stănescu, cercetător la Muzeul Antipa.

Copiii şi elevii pot învăţa mai multe despre splendidele insecte

În paralel cu expoziția și pe toată durata ei, muzeul va organiza o serie de ateliere, în care specialiștii vor destăinui copiilor aspecte mai puțin cunoscute din viața acestor insecte. „Culorile prind aripi” oferă deopotrivă posibilitatea observării și cunoașterii detaliate a vieții și a obiceiurilor unor specii de fluturi tropicali vii, potrivit comunicatului citat. Prețul unui bilet de intrare la expoziția „Culorile prind aripi” este de 10 lei pentru copii, studenți și pensionari, și de 12 lei pentru adulți, iar copiii cu vârsta mai mică de 3 ani au accesul gratuit la expoziție, potrivit unui comunicat al muzeului. Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Accesul vizitatorilor în expoziție este permis până la ora 17:30.

Add comment


Security code
Refresh