Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

594 24 4de Dana Georgescu

Două exemplare din cea mai rară rasă de câini din lume, Lundehund, au putut fi admirate în premieră la cea de-a XI-a ediție a Dracula Dog Show de la Târgu-Mureș, cea mai mare competiție internațională de profil găzduită de România, care s-a derulat în perioada 3-4 septembrie.

Exemplarele au caracteristici unice

Rasa Lundehund este originară din Norvegia și se detașează de celelalte prin faptul că exemplarele sale au câte șase degete (cinci în față și unul în spate) la fiecare picior, fapt ce le permite să se cațere pe stânci sau în copaci. În plus, câinii au și o flexibilitate ieșită din comun, fapt ce le permite să pătrundă în locuri strâmte. De asemenea, ei pot să își întoarcă pe spate capul până își ating coloana vertebrală, își pot plia urechile și își pot întoarce picioarele la un unghi de 90 de grade față de corp, având mobilitatea mâinilor în cazul oamenilor. La Dracula Dog Show 2016 de la Târgu-Mureș au participat 150 de rase de câini din 23 de țări și s-au înregistrat în jur de 3.000 de arbitraje, ceea ce reprezintă un record internațional.

Add comment


Security code
Refresh