Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

563 19 1de Dana Purgaru

Comportamentul nonverbal manifestat de persoanele de sex masculin influenţează comportamentul femeilor, făcându-le să fie şi să se simtă mai senzuale, potrivit unui studiu realizat de psihologii Mark Snyder, Beth Tanke şi Ellen Berscheid, potrivit psychologytoday.com.

Convingerea masculină modifică percepția feminină

Frumuseţea merge dincolo de caracteristicile fizice ale unei persoane: limbajul corpului contribuie şi el la creşterea (sau scăderea) sexualităţii unei persoane, este concluzia studiului. În cadrul acestuia, bărbaţilor participanţi la experimente li s-a spus că vor vorbi la telefon, pe rând, cu diferite persoane de sex feminin. Unele interlocutoare vor fi atractive, iar altele lipsite de atractivitate. Pentru unii bărbaţi, cercetătorii le-au prezentat şi fotografii. În paralel, a fost analizat şi comportamentul femeilor din timpul conversaţiilor telefonice. Dacă bărbaţii credeau că vorbesc cu o femeie atractivă, convingerea acestora s-a transmis partenerelor de conversaţie şi s-a reflectat în comportamentul femeilor, devenind mai senzuale.

Limbajul nonverbal schimbă comportamentul

Ideea desprinsă în urma cercetării este că femeile îşi modifică comportamentul în funcţie de limbajul nonverbal al bărbaţilor şi de ceea ce aceştia cred despre ele. Iar o femeie care simte că este atrăgătoare devine mai senzuală şi este percepută ulterior ca fiind cu mult mai atrăgătoare, indiferent de caracteristicile fizice pe care le prezintă. Astfel, psihologii au concluzionat: dacă o persoană este tratată ca fiind atrăgătoare (din punct de vedere fizic sau având în vedere calităţile intelectuale ori umorul), aceasta se va comporta într-o manieră similară felului în care este percepută şi tratată.

Add comment


Security code
Refresh