Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

563 19 2de Dana Purgaru

Cercetătorul german Clemens Bimek a inventat un dispozitiv capabil să stopeze fluxul de spermă de la nivelul canalelor deferente, producând sterili- zarea temporară a utilizatorului. Aparatul reprezintă, de fapt, un comutator mecanic, care poate fi implantat printr-o procedură chirurgicală simplă.

Inventatorul-cobai

Dispozitivul, denumit Bimek SLV, are capacitatea de a preveni ejacularea, cel puţin pentru o perioadă de trei luni. După aceea, este posibil ca acesta să se declanşeze în mod automat. Până în momentul de faţă, singura persoană care a testat produsul este însuşi Bimek. Acesta a început experimentul încă din anul 2009, iar de atunci a continuat să-şi îmbunătăţească invenţia. El a constatat că utilizarea dispozitivului pe care l-a conceput nu i-a afectat sub nicio formă calitatea spermei. Aparatul a fost realizat dintr-un polimer folosit în mod frecvent în domeniul medical, Peek Optima. În ultima perioadă, aplicabilitatea acestei substanţe s-a regăsit în realizarea altor tipuri de implanturi, cum sunt, de exemplu, cele dentare.

Se caută testeri

Inventatorul a declarat că produsul funcţionează în mod autonom şi, în cazul în care nu apar alte complicaţii, are o durată de viaţă nelimitată. Mai mult decât atât, Bimek susţine că procedura chirurgicală necesară implantării dispozitivului durează numai 30 de minute, iar recuperarea pacientului se face într-un timp foarte scurt.

Înainte ca noua tehnologie să fie patentată şi introdusă pe piaţă, aceasta trebuie să treacă printr-o serie de teste clinice riguroase. În momentul de faţă, cercetătorul german încearcă să găsească alţi bărbaţi care i-ar putea testa invenţia.

Add comment


Security code
Refresh